Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Παραμένουν οι «γκρίζες ζώνες» για το τέλος στα ακίνητα

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ενδέχεται να επιβαρυνθούν με την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.
Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, επιτείνοντας την κρίση που μαστίζει την πραγματική οικονομία, καθώς το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής του νέου ειδικού τέλους επί των ακινήτων και στις βιομηχανίες αλλά και στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
 
Ειδικότερα, στην τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο μέτρο, ακόμη και εντός του κυβερνώντος κόμματος, δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως ρητή αναφορά ή εξαίρεση για τις βιομηχανικές μονάδες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στο κείμενο της εν λόγω τροπολογίας αναφέρεται μεν ότι «επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ του Δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων...», δεν διευκρινίζεται όμως ξεκάθαρα και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι εξαιρούνται οι βιομηχανίες και τα ξενοδοχεία, τα οποία μάλιστα δεν περιλαμβάνονται ούτε στον «κατάλογο» με τα νομικά πρόσωπα που δεν υπόκεινται στο τέλος.
Χαρακτηριστικό του δημοσιονομικού αδιεξόδου είναι ότι από την επιβολή του αυξημένου τέλους, που φθάνει τα 20 ευρώ/τ.μ., δεν εξαιρούνται τελικά ούτε οι επιδοτούμενοι άνεργοι, ενώ ακόμη και η ειδική μέριμνα που προβλέπεται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθίσταται αυστηρότερη καθώς τίθενται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνεται υπόψη το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου.
Έτσι, το νέο φόρο καλούνται να πληρώσουν όλα τα φυσικά, αλλά και νομικά πρόσωπα, προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία με 5,21 δισ. ευρώ τη διετία 2011 - 2012, καθώς θα πρέπει κάθε χρόνο να εισπραχθεί ποσό ύψους 2,605 δισ. ευρώ.
Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι η ΔΕΗ  και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα λάβουν συνολικά 13 εκατ. ευρώ την εν λόγω διετία για να προχωρήσουν στην είσπραξη του τέλους, ως προμήθεια, αφού προβλέπεται ότι θα τους αποδίδεται κάθε χρόνο ποσό ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο πάντως φρόντισε χθες με την τροπολογία να στείλει σαφές μήνυμα προς τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ή τους άλλους προμηθευτές, που «απειλούν» ότι δεν θα κόβουν το ρεύμα, αφού προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που το πράξουν τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%. Συγκεκριμένα:
Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Αρθρο...

Εκτακτο Ειδικό Τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)
 
1. Για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος που συνίσταται στην άνεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ του Δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά την 17.9.2011 στο τέλος ακίνητης περιουσίας που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993 (Α' 62), σύμφωνα με τις επόμενες διατάξεις του παρόντος άρθρου.
2. Για τον υπολογισμό του τέλους της παρ. 1 λαμβάνεται υπόψη το εμβαδό της δομημένες επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα οποία λογίστηκε κατά την 17.9.2011, το τέλος ακίνητης περιουσίας της παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993, καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου και συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με τους ακόλουθους πίνακες:
Πίνακας 1
Πίνακας 2
 
3. Το ποσό του τέλους προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών για τις οποίες υπολογίστηκε από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος της παρ. 1 του άρθρου 24 το Ν. 2130/1993, επί το συντελεστή του ειδικού τέλους που αντιστοιχεί στην τιμή ζώνης του ακινήτου και επί τον συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην παλαιότητα του ακινήτου σύμφωνα με τους πίνακες της προηγούμενης παραγράφου.
 
4. Το τέλος βαρύνει για μεν το 2011 τον κατά την 17.9.2011, κύριο του ακινήτου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου και σε περίπτωση επικαρπίας τον επικαρπωτή, για δε το 2012 τον κατά την 28.4.2012 κύριο ή επικαρπωτή αντίστοιχα.
Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας το ποσό του τέλους υπολογίζεται κατά το λόγο της μερίδας κάθε συνιδιοκτήτη.
 
5. Στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν:
α) στο Ελληνικό Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις,
β) στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ιγ) της παρ. 1 του άρθρου 29 του Ν. 3842/2010 (Α' 58) αποκλειστικά για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο τους,
γ) στα νομικά πρόσωπα της περ. ε) της παραγράφου 7 το άρθρου 24 του Ν. 21390/1993 και τα ακίνητα του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους,
δ) στα νομικά πρόσωπα της περ. στ) της παραγράφου 7 του άρθρου 24 του Ν. 21390/1993 και τα ακίνητα του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών και
ε) τα ακίνητα ξένων κρατών, όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Επίσης απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος.
α) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών,
β) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί:
- Ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα.
- Ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων και
γ) Τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό οικόσιτων ζώων για οικιακές ανάγκες του υπόχρεου.
 
6. Κατ' εξαίρεση των παραγράφων 2 και 3 και για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο ή μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και μη επιδοτούμενο από αυτόν, με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος του έτους επιβολής του τέλους μέχρι 8.000 ευρώ, ή είναι ο ίδιος ή πρόσωπο που τον βαρύνει φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν. 2238/1994 Α' 151), ανάπηρος, κατά την έννοια της περιπτώσεως Β' του άρθρου 6 του ΚΦΕ το ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου ισούται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου. Το μειωμένο τέλος προηγουμένου εδαφίου δεν ισχύει: α) για ακίνητο που βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ και β) για το πλέον των 200 τ.μ. εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου, για τα οποία το τέλος υπολογίζεται όπως ορίζεται στις παραγράφους 2 και 3.
 
7. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, ο δικαιούχος του μειωμένου συντελεστή υποβάλλει αίτηση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω των ΚΕΠ Με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της παραγράφου 13, ρυθμίζεται και κάθε αναγκαίο θέμα σχετικό με το χρόνο υποβολής και τον έλεγχο των υποβαλλομένων αιτήσεων, την επιβεβαίωση της συνδρομής των προϋποθέσεων εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή της προηγούμενης παραγράφου, τον τρόπο ενημέρωσης της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος από τη Γ.Γ.Π.Σ. για τους δικαιούχους του μειωμένου τέλους, οι προϋποθέσεις ο τρόπος και το αρμόδιο όργανο επιστροφής του επιπλέον τέλους που τυχόν καταβλήθηκε από το δικαιούχο και κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.
 
8. Η βεβαίωση του ειδικού τέλους συντελείται με την εγγραφή στις 17.9.2011 του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου στις μηχανογραφικές καταστάσεις της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και ο κατάλογος αυτός αποτελεί τον τίτλο βεβαίωσης για το Ελληνικό Δημόσιο και τον αντίστοιχο χρηματικό κατάλογο των αρμόδιων ΔΟΥ.
Αρμόδιος προϊστάμενος ΔΟΥ είναι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, φορολογίας εισοδήματος του κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου κατά την ημερομηνία αρχικής έκδοσης του λογαριασμού της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος κατ' έτος.
 
9. Το ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το έτος 2011 σε δύο (2) ισόποσες δόσεις που εκδίδονται από αυτούς από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
 
10. Τα ποσά του ειδικού τέλους που εισπράττονται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδονται στο Ελληνικό Δημόσιο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί, όπως ειδικότερα καθορίζεται με την υπουργική απόφασης της παρ. 13. Η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να δίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο χρηματικές προκαταβολές έναντι των ποσών που πρέπει να αποδοθούν από τις εισπράξεις του τέλους και μέχρι 25% του προς είσπραξη ποσού.
Για την αντιμετώπιση των δαπανών είσπραξης του ανωτέρω τέλους η ΔΕΗ, και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, παρακρατούν από τις εισπράξεις ποσού 0,25%. Η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος υποχρεούνται να θέτουν στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονικά αρχεία που τηρούν και τους ζητούνται από τη ΓΓΠΣ και η ΓΓΠΣ δικαιούται να προβαίνει σε περαιτέρω επεξεργασία των αρχείων αυτών για τους σκοπούς των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
 
11. Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς το Διαχειριστική του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει σε διακοπή της σύνδεσης και δεν το επαναχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί στο οφειλόμενο τέλος, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα με την υπουργική απόφαση της παρ. 13.
Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο καταναλωτή γνωστοποιούν τη διαγραφή στο Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.). Αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν δεν ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της ΔΕΗ ή του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του Δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.
 
12. Υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος καταβάλλει το τέλος μαζί με το λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου κατισχύει κάθε άλλης αντίθετης συμφωνίας των συμβαλλομένων μερών.
 
13. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζεται ο ειδικότερος τρόπος και η διαδικασία για α) την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος β) τη βεβαίωση και είσπραξη του τέλους κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ από τον κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου σε περίπτωση μη καταβολής του μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος γ) τις προϋποθέσεις επιστροφής του ειδικού τέλους από την αρμόδια ΔΟΥ, εφόσον το ακίνητο υπόκειται στις εξαιρέσεις της παρ. 5 ή στο μειωμένο συντελεστή της παρ. 6, δ) τις ειδικότερες προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 6, ε) τα ζητήματα που ορίζονται στην παράγραφο 7 και το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 11 και κάθε αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ  

Απο:naftemporiki

 
Πώς επηρεάζεται το ύψος της επιβάρυνσης από την παλαιότητα κτίσματος
Το φόρο θα πληρώσουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, προκειμένου να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία με 5,21 δισ. ευρώ.
Το τέλος επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν τη βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των Ο.Τ.Α..
Για την εφαρμογή δε του τέλους λαμβάνονται υπόψη δέκα συντελεστές, από 0,5 (για τις ευπαθείς ομάδες) έως και 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και την εφαρμογή συντελεστή προσαύξησης για τα νεόδμητα κτήρια.
Ειδικότερα, για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου.
Ουσιαστικά, όπως ήδη έχει επισημάνει η «Ν» (φ. 15/9/2011, σελ.1), με το τρικ της παλαιότητας το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει την επιβάρυνση που υφίστανται οι υπόχρεοι, αφού αντί η παλαιότητα μετά την πενταετία να μειώνει την επιβάρυνση -ως είθισται- στο συγκεκριμένο μέτρο την αυξάνει εκτός εάν το ακίνητο είναι άνω των 26 ετών.
Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, ενώ το τέλος του 2012 παραμένει άγνωστο σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί αφού δεν διευκρινίζεται στην τροπολογία.
Σε περίπτωση πάντως που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του.
Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.
 
Αντίδραση συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Θα εμποδίσει η ΓΕΝΟΠ την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς επίσης και τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν, υποστήριξε, χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε προανήγγειλε ότι το συνδικάτο θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της νομιμότητας του τέλους και κάλεσε τους καταναλωτές να μην το πληρώσουν, σημειώνοντας ότι στη σύμβαση που έχουν συνάψει με τη ΔΕΗ δεν προβλέπεται ότι η επιχείρηση θα εισπράττει φόρους.
Την πρόθεση των εργαζομένων της ΔΕΗ να μην κόψουν το ρεύμα στους πολίτες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του τέλους ακινήτων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες

* Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο, με την τροπολογία που κατέθεσε χθες, εισάγει ειδικό συντελεστή προσδιορισμού του τέλους για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι το τέλος θα υπολογίζεται σε 0,5 ευρώ/τ.μ. ανεξάρτητα από την παλαιότητα του ακινήτου εφόσον πρόκειται για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται από:
- πολύτεκνο ή
- μακροχρόνια άνεργο μη επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος του έτους επιβολής του τέλους κάτω από 8.000 ευρώ
- πρόσωπο ανάπηρο ή πρόσωπο βαρυνόμενο φορολογικά με ανάπηρο πρόσωπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω μειωμένος συντελεστής δεν ισχύει εφόσον το ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ, καθώς και για το τμήμα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου που υπερβαίνει τα 200 τ.μ.
Οσοι δικαιούνται μάλιστα το μειωμένο τέλος θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 


Απο:naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους