Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦ. 106/84

ΑΡ. ΤΗΛ.:22330414032233041403 / 44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com

ΛΑΡΥΜΝΑ: 07/04/2014

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: - 43 -



          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 01/04/2014 ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, η οποία θα
πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 09/04/2014. Η Απεργία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 09/04/2014 ώρα 06:00 και θα λήξει την Πέμπτη 10/04/2014 ώρα 06:00.

Στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει να συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ,
γιατί το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ και τέλειωνει ότι έχει μείνει από τα κεκτημένα μας. 
Σ' αυτή την ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ, να απεργήσουν, να ακολουθήσουν το Σωματείο, γιατί θα έρθουν δύσκολες ημέρες και για εμάς.







 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας , μπήκε ένα θέμα από το ΕΑΜ για πραγματοποίηση καταστατικής Γενικής Συνέλευσης, ώστε να γίνουν μέλη οι συνάδελφοι που εργάζονται στις εργολαβίες.

Σχετικά με το θέμα αυτό, η θέση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου είναι ότι έγινε καταστατική συνέλευση χωρίς  απαρτία, το Σωματείο αυτό είναι στη λήξη της θητείας του, επίσης οι συνάδελφοι στις εργολαβίες εκπροσωπούνται από αυτό το Σωματείο, ας δούμε τι έχει γίνει τους τελευταίους μήνες και πόσο το Σωματείο είναι δίπλα στους συναδέλφους.

Και τέλος, το θέμα αυτό λύνεται με ενσωματώσεις στο μόνιμο προσωπικό.



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,



Συνεδρίασε την 01/04/2014 το Δ.Σ. του Σωματείου μας με τα παρακάτω θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και με την Τ. Δ/νση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την

Παρασκευή, μετά από αίτημα μας :



ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ στον συνάδελφο ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:

Η Τοπική Διεύθυνση ικανοποίησε το αίτημα μας έτσι ώστε ο συνάδελφος Πολίτης να μη χάνει τα νυχτερινά της βάρδιας που ακολουθεί, για να μην επιβαρύνεται οικονομικά.



- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ : Επειδή τα προβλήματα του εργοστασίου χρονίζουν όπως είναι τα Κλιματιστικά - Καμαράκια (χειριστήρια Π/Κ - 2,3 και Καμαράκι 340) - Συντήρηση , εν όψει του καλοκαιριού απαιτήσαμε να διορθωθούν όπου υπάρχει πρόβλημα και αν το τμήμα των ψυκτικών θέλει ενίσχυση, ας προσληφθεί κόσμος για την

περίοδο αυτή, να μην υπάρχει πρόβλημα.



- ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΛΑΤΑ – ΦΟΡΜΕΣ - ΑΡΒΥΛΑ: Έχουμε διαπιστώσει καθυστερήσεις στη χορήγηση γάλακτος και στα Μ.Α.Π. Η Τοπική Διεύθυνση μας είπε ότι

οι καθυστερήσεις οφείλονται στον προμηθευτή και στα οικονομικά της ΛΑΡΚΟ, όσον αφορά το γάλα. Ζητήσαμε οι παραγγελίες για το γάλα πλέον να γίνονται μαζί και για το

μόνιμο και για το εργολαβικό προσωπικό , για να μην υπάρχουν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. Για τα Μ.Α.Π., οφείλεται στην Επιτροπή Προμηθειών της ΕΔΡΑΣ . Αν δεν αλλάξει η τακτική αυτή, θα αντιδράσουμε για να βελτιωθούν αυτά που προκύπτουν από τον Μεταλλευτικό Κανονισμό.



- ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΛ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ:
 

Ζητήσαμε από την Τοπική Διεύθυνση να συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μαζί με τηνΑσφάλεια που έχει τοποθετήσει η Διοίκηση στις επιθεωρήσεις που γίνονται στο χώρο του εργοστασίου, να είμαστε κοινωνοί των προβλημάτων, γιατί διαπιστώνουμε ότι τον τελευταίο καιρό κάποιοι θεωρούν ότι βγήκαν από παρθενογένεση.

Συστήσαμε στην Τοπική Διεύθυνση να στελεχωθεί η ομάδα άμεσης επέμβασης που ήδη υπάρχει μετά την πρόταση μας στην Επιτροπή που συστήθηκε μετά το ατύχημα όπου συμμετείχαμε (Κορέτζελος - Κάζας - Πολίτης ). Η ομάδα αυτή . να στελεχωθεί από 10 Τεχνίτες και 2 Υπομηχανικούς για τον πλήρη έλεγχο και λύση των προβλημάτων του εργοστασίου . Η Τοπική Διεύθυνση είπε ότι θα το δει θετικά.

    ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ : Συζητήσαμε στη συνάντηση με την Τ. Διεύθυνση για το Οργανόγραμμα , να δούμε πόσο καλύφθηκαν οι κενές θέσεις σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Επιτροπής που συστήθηκε για την κάλυψη των κενών. Η Τοπική Διεύθυνση μας είπε, ότι μόλις το ολοκληρώσει, θα το πάρουμε κι εμείς . Και επειδή είχαμε αποχωρήσεις και αναβαθμίσεις συνεχίζεται ο σχεδιασμός ώστε να εγκριθεί από την ΕΜΝΕ.

- ΑΛΛΑΓH ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Υπάρχουν προβλήματα υγείας . Επειδή έχει διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα κάποιοι να έρχονται για εργασία και μετά να δείχνουν προβλήματα υγείας και ειδικότερα στα Καμίνια , ζητήσαμε από την Τοπική Διεύθυνση να περνούν από τον γιατρό εργασίας και μετά να γίνεται η πρόσληψη , ώστε να μη χαλάει Δομή του Τμήματος και όχι μόνο. Τα πραγματικά προβλήματα η εταιρία , να τα αντιμετωπίσει με γνώμονα αξιοκρατίας και ευαισθησίας αν υπάρχει πρόβλημα υγείας , σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις.



- ΤΡIΕΤIΕΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ: Τονίσαμε στην Τοπική Διεύθυνση ότι πρέπει να επισημάνει στη Διοίκηση την οικονομική τακτοποίηση των συναδέλφων που έχουν να λάβουν 3ετίες και των συν/λφων που έχουν αναβαθμιστεί , γιατί αυτά είναι οφειλόμενα. Γιατί εμείς σκεφτόμαστε να κινηθούμε και νομικά.

    ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ — ΕΝΣΗΜΑ : Ζητήσαμε από την εταιρία να ερευνήσει την κατηγορία ενσήμων που πρέπει να ενταχθούν οι συνάδελφοι στην ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ. Έχουν διαπιστωθεί ένσημα κωδικού 102, αυτό σημαίνει όχι βαρέα. Η εταιρία είπε ότι θα το δει άμεσα.

- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΉΣΟΥΝ ΠΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ: Διαπιστώνουμε ότι το

τελευταίο διάστημα γίνονται συνεχείς διαγωνισμοί στις εργολαβίες.

Πάγιο αίτημα μας είναι να μην διαταραχθούν οι εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων στις εργολαβίες, να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τις κανονικές τους άδειες , τα ρεπό τους και να υπάρχει μια ισορροπία. Γιατί γίνονται αυτά; Τι ψάχνουν; Τα 2μηνα και 3μηνα μας φοβίζουν και μας εκνευρίζουν. Ή υπάρχει σταθερότητα και υπευθυνότητα προς τους συναδέλφους, ή θα το αντιμετωπίσουμε δυναμικά. Πρώτη φορά γίνονται αυτά.



ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ: Να ξεκινήσουν οι ενσωματώσεις άμεσα με βάση την παλαιότητα όπως μας το έγουν οι ίδιοι διαβεβαιώσει , ώστε να αρχίσει να σπάει το απόστημα των

εργολαβιών. ΙΔΟΥ Η ΡOΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.







                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



             Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ               Α. ΓΚΙΩΝΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους