Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Για την Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την 9η Απριλίου

Το χρέος και η ευθύνη των συνδικάτων απέναντι στους ανέργους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν εξαντλείται με την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης ούτε με την ικανοποίηση κάποιων συντεχνιακών συμφερόντων.
Η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων... 








και η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, η κατακρήμνιση των μισθών μας που σημαίνει υποτίμηση της ζωής μας, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας που υπονομεύει το ασφαλιστικό μας σύστημα αλλά και την οικονομική άνθιση της χώρας, η υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών δομών του κράτους, η ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως το νερό, το ρεύμα, οι μεταφορές καθώς και η απαξίωση των αμυντικών βιομηχανιών, των Ναυπηγείων, της ΛΑΡΚΟ και άλλων επιχειρήσεων βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδος, υπονομεύουν το μέλλον μας και το μέλλον της πατρίδας μας.

Είναι ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ του κινήματος και των εργαζομένων να προασπίσουμε ότι έχει απομείνει από την λαίλαπα των μνημονίων και του λανθασμένου προγράμματος και να αγωνιζόμαστε διαρκώς για την ανάκτηση των βασικών θεμελιωδών δικαιωμάτων μας –και όχι μόνο- με στόχο την αποκατάσταση της κανονικότητας και της ομαλότητας στο εργασιακό τοπίο, διεκδικώντας παράλληλα αλλαγή πολιτικής, το δικαίωμά μας στην εργασία, το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη και στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι αριθμοί στα σχέδιά τους, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι οι ιθαγενείς του Ευρωπαϊκού νότου, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αποικία χρέους ούτε και μπανανία της Ενωμένης Ευρώπης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες & νέοι, όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την εφαρμοζόμενη επιβαλλόμενη πολιτική και τα καταστροφικά αποτελέσματά της, αρκεί να το πιστέψουμε, αρκεί να προσπαθήσουμε.

Άλλωστε, το παρόν μας και το μέλλον μας είναι πρώτα και κύρια στα δικά μας χέρια και εξαρτάται από την δική μας αντίδραση, την δική μας αντίσταση, τον δικό μας δίκαιο μαζικό ΑΓΩΝΑ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους