Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ζητά το «αυτονόητο» για την πλέον απομακρυσμένη και απομονωμένη γωνιά του Ν. Φθιώτιδος



Αθήνα, 22/07/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωρίζοντας την ανάγκη των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών του Νομού Φθιώτιδος, ο Κ. Κουτσογιαννακόπουλος ζητά από την κυβέρνηση να επιδιώξει τον απεγκλωβισμό ορισμένων δημοτικών διαμερισμάτων. Συγκεκριμένα, με ερώτηση που κατέθεσε την 17η Ιουλίου προς τα αρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας ζητά μετ’ επιτάσεως την ολοκλήρωση... 






του οδικού δικτύου που ενώνει τα δημοτικά διαμερίσματα Μαρμάρων – Ανατολής – Δάφνης – Πύργου.
Όντας κατά τα χρόνια της θητείας του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας ένας εκ των βασικοτέρων συντελεστών του σχεδιασμού του έργου, προσβλέπει στη δημιουργία μίας οδικής αρτηρίας, που θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής και θα ευνοεί την ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων των ορεινών όγκων της Φθιώτιδας. Προειδοποιεί δε, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της διαιώνισης της σημερινής αποσάθρωσης και καταστροφής, όπως επίσης και της κατασπατάλησης των πόρων που είχαν δαπανηθεί για την κατασκευή υποστρώματος.
Παράλληλα, κοινωνώντας την αναπτυξιακή λογική που διέπει το σκεπτικό της ηγεσίας της κυβέρνησης, τονίζει τα πλείστα οφέλη που μπορούν να παραχθούν μέσω της  διανομαρχιακής σύνδεσης με τον όμορο Νομό της Φωκίδας. Για αυτό το λόγο και προτρέπει τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν τις δέουσες πρωτοβουλίες, υπερκαλύπτοντας την «αδυναμία» της τωρινής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ώστε να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, που δεν θα αφήσουν το έργο σε ημιτελή κατάσταση και τους κατοίκους των προαναφερθέντων δημοτικών διαμερισμάτων απομονωμένους από την ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλου:

ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση του εκκρεμούς οδικού έργου ΜΑΡΜΑΡΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ
και αποπεράτωση του ορεινού οδικού δικτύου Φθιώτιδος»

Κύριοι Υπουργοί,
Κατά το παρελθόν, επί Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως, η Νομαρχία Φθιώτιδος προγραμμάτισε, μελέτησε και άρχισε να εκτελεί το έργο κατασκευής του δρόμου από το Δ.Δ. Μαρμάρων Φθ/δος έως το Δ.Δ. Ανατολής Φθ/δος. Πρόκειται για τα δύο από τα τρία (τρίτο κατά σειρά είναι το Δ.Δ. Δάφνης) τελευταία χωριά του Ν. Φθιώτιδος στο όριο με τον Νομό Φωκίδας, σε περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Τα χωριά αυτά είναι τα πλέον απομονωμένα του Νομού Φθιώτιδος και η οδός επικοινωνίας τους έως τον Πύργο Υπάτης είναι χωματόδρομος κακής ποιότητας.
Το πλήρες έργο δηλαδή, θα έπρεπε να είναι η κατασκευή της όλης οδού από Μάρμαρα – Ανατολή – Δάφνη – Πύργος και έτσι, πλην της προσπελασιμότητος και αναδείξεως της περιοχής, να διασφαλίζεται και η διασυνοριακή, διανομαρχιακή σύνδεση μέσω του ορεινού όγκου της Φθιώτιδος με την Φωκίδα.
Εν πάση περιπτώσει, το έργο Μάρμαρα-Ανατολή ενώ έφθασε στην κατασκευή του υποστρώματος και θα ακολουθούσε η ασφαλτόστρωση, διεκόπη ελλείψει διασφαλίσεως περαιτέρω χρηματοδοτήσεως. Εδώ και τρία και πλέον χρόνια, το έργο απαξιώνεται και αποσαρθρώνεται και η όλη δαπάνη του κινδυνεύει κυριολεκτικά να πάει χαμένη.
Γι’ αυτό, ζητώ κ. Υπουργοί την παρέμβαση σας, προκειμένου αφενός μεν να αποτραπεί η καταστροφή του έργου και η απώλεια των ποσών που έχουν έως τώρα δαπανηθεί και αφετέρου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του, ει δυνατόν, έως ΔΑΦΝΗ και ΠΥΡΓΟ, ώστε και η τελευταία περιοχή της Φθιώτιδος να εξέλθει των συνθηκών αποκλεισμού της και να εισέλθει σε αυτή της προσπελασιμότητος και αναπτύξεως.

ΕΡΩΤΩ κ. Υπουργοί : 

Θα αναλάβετε πρωτοβουλίες, είτε σε συνεργασία, είτε όχι με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδος, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εκκρεμούς οδικού έργου ΜΑΡΜΑΡΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ και εν συνεχεία η ολοκλήρωση του λοιπού έως ΔΑΦΝΗ και ΠΥΡΓΟ;




ΚΩΝ. Ι. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους