Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί το ΚΚΕ κτυπάει με τόση λύσσα τον ΣΥΡΙΖΑ;

Εντύπωση προκαλεί στους Έλληνες πολίτες και κυρίως στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, η σκληρή αντιπαλότητα μέσα στον αριστερό χώρο και κυρίως η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται το ΚΚΕ στο αδελφό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι και τα δύο κόμματα του αριστερού χώρου, ανήκουν και τα δύο στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, δεν φέρουν και τα δύο κυβερνητική τουλάχιστον ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας  και τώρα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση η Αριστερά και να δοκιμάσει τα οράματά της στην πράξη. 









Κι όμως, η συμπεριφορά του ΚΚΕ και η επιθετικότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Δεν επιθυμεί κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ λογικά θα έπρεπε να ενώσει τις δυνάμεις του σε μια μετεκλογική συνεργασία, για την αποφυγή της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Δεδομένου ότι οι σοσιαλιστές και οι δεξιοί της μεταπολίτευσης χρεοκόπησαν τη χώρα, γιατί άραγε το ΚΚΕ, με την πολιτική του τακτική, δείχνει σαν να θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ίδιοι;

Κατά τη γνώμη μας, το ΚΚΕ πρέπει να παίξει ενεργά και να καπελώσει (για να το πούμε ωμά) μια μελλοντική συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εφαρμόσει τις απόψεις του ή στην περίπτωση που δεν εισακουστεί, να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιλαϊκό κόμμα και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, κερδίζοντας τον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του. Δεν θα το κάνει όμως για έναν απλό λόγο. Γιατί δεν πιστεύει ούτε το ίδιο ότι μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη αυτά που λέει. Θέλει απλά να κρατήσει το πολιτικό μαγαζάκι του μέσα στο σάπιο πολιτικό σύστημα, γιατί γνωρίζει πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να αποτύχει παταγωδώς, τότε θα πάρει η μπόρα κάθε είδους Αριστερά και φυσικά και το ΚΚΕ, άσχετα με το εάν τελικά δεν θα συμμετάσχει το ίδιο πουθενά.



Πέτρος Χασάπης


 Aπο: rizopoulospost.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους