Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η εθνική πλάνη




Έχει περιθώρια να «πλανηθεί» για άλλη μια φορά η πατρίδα;

Τι είναι αυτό που «τραβάει» τους ψηφοφόρους και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ένα ερώτημα τώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κοντά στην εξουσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η εύκολη απάντηση είναι ότι δεν αντέχει άλλο ο κόσμος τη σκληρή λιτότητα που επιβάλλει η παρούσα κυβέρνηση και θέλει κάτι διαφορετικό.

Κατανοητό και αποδεκτό, άλλωστε η δημοκρατία... 

προβλέπει την εναλλαγή στην εξουσία.
Όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κόσμος τι πραγματικά είναι αυτό που τον οδηγεί στην αγκαλιά του Τσίπρα. Μην είναι η ομορφιά του και τα νιάτα του; Μην είναι η επαναστατική διάθεση του Στρατούλη και του Τσουκαλά; Μην είναι ο Σκουρλέτης που δεν... πήρε κομμάτι από τα λεφτά που μοιράστηκαν στους βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο;
Δεν είναι τίποτε απ' όλα αυτά. Το μόνο που συμβαίνει είναι μια εθνική πλάνη, από αυτές που έχει πάθει ο ελληνικός λαός αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια αλλά δεν έμαθε από το πάθημά του.

Εθνική πλάνη ήταν η «Αλλαγή» του Ανδρέα. Τον πίστεψαν, του έδωσαν 47% και ο... λογαριασμός πληρώθηκε λίγο καιρό μετά.

Εθνική πλάνη ήταν η «κάθαρση» που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης όταν ο κόσμος είχε βαρεθεί τον Παπανδρεϊσμό. Τον πίστεψαν, τον ψήφισαν (συγχωρώντας του τον... Εφιάλτη του '65) αλλά τον κατάλαβαν γρήγορα ότι τους κορόιδεψε.

Εθνική πλάνη ήταν και η δεύτερη θητεία του Ανδρέα το 1993. Πολλοί πίστεψαν ότι βγήκε ξανά από τον... τάφο του Χέρφιλντ για να τους σώσει από την Μητσοτακική λαίλαπα.

Εθνική πλάνη ήταν και ο Σημίτης που υποσχέθηκε ότι θα μπούμε στην ΟΝΕ και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Μόλις ήρθε η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και το όνειρο έγινε εφιάλτης τον έστειλαν και τον Σημίτη, μόνο που ήταν πολύ αργά.

Εθνική πλάνη ήταν και η επανίδρυση του κράτους από τον Καραμανλή. Μόλις ήρθαν τα πρώτα σκάνδαλα, μόλις ο Μπαϊρακτάρης έσβησε και έμεινε μόνο... το κεμπάπ και μόλις έσκασε μύτη το ΔΝΤ, η εθνική πλάνη αποκαλύφθηκε.

Εθνική πλάνη ήταν και τα «λεφτά υπάρχουν». Ψήφισε ο κόσμος το πριγκιπόπουλο και μόλις ήρθε ο λογαριασμός ο Γιωργάκης δεν ήξερε από που να φύγει και που να κρυφτεί.

Ήρθε και ο Σαμαράς με τη χειροβομβίδα στα χέρια και παρ' ότι είχε υποσχεθεί κι αυτός αρκετά κατάλαβε στην πορεία ότι είναι μονόδρομος το νοικοκύρεμα του κράτους. Ίσως και γι' αυτό άντεξε πάνω από δύο χρόνια σε μια περίοδο που διαλύθηκαν τα πάντα στην Ελλάδα.
Και τώρα έρχεται η μεγαλύτερη εθνική πλάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται μισθούς και συντάξεις που δεν τις άγγιξε η κρίση. Υπόσχεται ένα κράτος που θα γυρίσει στο 2008, με προσλήψεις των απολυμένων, με μια ανοιχτή ΕΡΤ που θα έχει 5.000 εργαζόμενους να ξύνονται στη Μεσογείων. Που θα έχει χιλιάδες επιπλέον δημοσίους υπαλλήλους, που θα διαγράψει το χρέος χωρίς να ρωτήσει τον δανειστή. Που θα μοιράζει επιδόματα τέτοια που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ψίχουλα. Που θα κάνει... αριστερή πολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι οι κακοί δεξιοί θα πάνε σπίτια τους και θα έρθουν οι άξιοι, οι... προοδευτικοί.

Για σκεφτείτε κι εσείς οι δεξιοί που τα διαβάζετε όλα αυτά. Αν έρχεται και σας λέει ένας νέος, άφθαρτος και τσαμπουκάς νέος πολιτικός όπως ο Τσίπρας ότι θα κάνει την Ελλάδα παράδεισο δεν θα τρέχατε να τον ψηφίσετε; Η εθνική πλάνη που σας λέγαμε παραπάνω.

Το θέμα είναι αν η πατρίδα έχει περιθώρια να «πλανηθεί» για άλλη μια φορά. Αν η Ελλάδα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και μια «άστοχη» επιλογή την καταστρέψει.
Για σκεφτείτε το. Έχει η χώρα χρόνο για χάσιμο;


Απο: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους