Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦ. 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.:2233041403 / 44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
ΛΑΡΥΜΝΑ: 14 / 11 / 2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:  379



17 ΝΟΕΜΒΡΗ : ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

   
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

  Σήμερα , το σύθημα : ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

 Βιώνουμε μια Ελλάδα των Απολύσεων – Περικοπών μισθών – της Ανεργίας – της εξαθλίωσης – της ανασφάλειας – βιώνουμε την Ελλάδα των φτωχών – χωρίς υγεία – χωρίς παιδεία . Επιδιώκεται το γενικότερο ξεπούλημα της Χώρας , του Ορυκτού Πλούτου της Ελλάδας και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

 Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,







Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός γιατί τέτοιες μέρες μνήμης όπως είναι του Πολυτεχνείου που είναι σημαία της Δημοκρατίας για τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά και τους μαθητές της χώρας μας , έτσι θα πρέπει και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να΄ναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια που σκέφτεται να κάνει η δικομματική κυβέρνηση , η κυβέρνηση των μνημονίων. 

 Επειδή είμαστε όλοι Έλληνες , όλοι ζήσαμε τα μνημόνια και συνεχίζουμε να ζούμε τη φτώχεια , την εξαθλίωση και τον συντηρητισμό της δικομματικής κυβέρνησης , θα σταθούμε σε μία φράση : 

« ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ   ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ » . 

  
   ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ , ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ Ε.Κ. ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ , ΤΗ ΓΣΕΕ , ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

 Να πούμε ΟΧΙ στον τυχοδιωκτισμό της ΜΕΡΚΕΛ, του ΣΟΪΜΠΛΕ και των ευρωπαϊκών βαμπίρ που μέχρι τώρα έχουν ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων εργατών. 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ , ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ , ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να΄χουμε πάντα ψηλά το σύνθημα των παιδιών που χάθηκαν στο Πολυτεχνείο , αλλά και όλους τους Έλληνες που έχουν χαθεί για την αγωνία του μεροκάματου.

 Ας προσέχει η δικομματική κυβέρνηση με τους χειρισμούς της , γιατί εμείς σαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θα υποδουλωθούμε σε κανέναν και όποιος έρθει να αγγίξει κεκτημένα ετών ή να «ασελγήσει»  σε βάρος της εταιρίας θα πάρει την απάντηση που του πρέπει .

 Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

 Επειδή πρέπει να τιμήσουμε την μνήμη των νεκρών φοιτητών μας στις 17 Νοέμβρη και σαν φόρο ένδειξης τιμής σε αυτούς , σας λέμε : « Αντισταθείτε στα ξενόφερτα σχέδια των κυβερνόντων».

Ιστορική αναδρομή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973 , με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές που κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου , μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο άρματος στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 Στις 3 τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου το άρμα που βρισκόταν απέναντι από την κεντρική πύλη έλαβε εντολή να εισβάλλει. Έπεσε πάνω στην πύλη και την έριξε , παρασέρνοντας στο διάβα του μία κοπέλα που ήταν σκαρφαλωμένη στον περίβολο κρατώντας την ελληνική σημαία. Οι νεκροί επισήμως ανήλθαν σε 34 άτομα. Ωστόσο , τα θύματα ήταν πολύ περισσότερα , διότι πολλοί βαριά τραυματισμένοι , προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη, αρνήθηκαν να διακομισθούν στο νοσοκομείο. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος κήρυξε στρατιωτικό νόμο , αλλά στις 25 Νοεμβρίου ανατράπηκε με πραξικόπημα. Πρόεδρος ορίστηκε ο αντιστράτηγος Γκιζίκης και πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης ο Ανδρουτσόπουλος . Ο ισχυρός άνδρας του νέου καθεστώτος ήταν ο διοικητής της Στρατιωτικής Αστυνομίας , ταξίαρχος Δημήτριος Ιωαννίδης, που επέβαλλε ένα καθεστώς σκληρότερο από εκείνο του Παπαδόπουλου. Η δικτατορία κατέρρευσε στις 23 Ιουλίου 1974, αφού είχε ήδη προηγηθεί η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Ο Γκιζίκης και ο αντιστράτηγος Ντάβος , διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, κάλεσαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να επιστρέψει στην Ελλάδα για να επαναφέρει τη δημοκρατική διακυβέρνηση.

 ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                  Α. ΓΚΙΩΝΗΣ 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους