Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Νέο ρεκόρ στον αριθμό των πολυεκατομμυριούχων

Ο αριθμός των ανθρώπων που διατηρούν περισσότερα από 30 εκατ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία «σκαρφάλωσε» σε επίπεδα - ρεκόρ, το 2014, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Wealth-X και τη UBS, η οποία και αποτελεί «καμπανάκι», καθώς όπως προκύπτει, η έλλειψη διαφοροποίησης σημαίνει πως ο πλούτος αυτός δεν είναι προστατευμένος από ενδεχόμενο χρηματοπιστωτικό «σοκ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα... 







που αφορά σε κατόχους εξαιρετικά υψηλής περιουσίας (Ultra Wealth Report) και όπως μεταδίδει το CNBC, σημειώθηκε άνοδος 6% στον παγκόσμιο πληθυσμό αυτών των εκατομμυριούχων που έφθασε τις 211.275.

Σημειωτέον πως στην έρευνα εκφράζονται και προειδοποιήσεις για τους κινδύνους, με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι εκατομμυριούχοι. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στον τομέα διαχείρισης πλούτου της UBS (UBS Wealth Management), Simon Smiles, κατά την παρουσίαση των ευρημάτων, παρατήρησε πως η έρευνα έδειξε πως οι εν λόγω εκατομμυριούχοι διατηρούν περίπου το 25% - ένα μεγάλο ποσοστό - της περιουσίας τους σε μετρητά.


Μάλιστα, όπως επεσήμανε τα κρατικά ομόλογα της Γερμανίας και των ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον ασφαλές «καταφύγιο» για τα χρήματά τους, δεδομένου του κινδύνου να διαβρωθούν από τον πληθωρισμό.

«Η συγκέντρωση του πλούτου είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα άτομα με εξαιρετικά υψηλή καθαρή θέση», όπως είπε, προσθέτοντας πως τα άτομα αυτά κρατούν τα 2/3 του πλούτου τους στις βασικές τους επιχειρήσεις.

Άλλωστε, σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των εκατομμυριούχων αυτών είναι αυτοδημιούργητοι και ασχολούνται με την ίδρυση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Κατά τον Smiles, η δυσαναλογία που παρατηρείται στην κατανομή του πλούτου τους, αφήνει εκτεθειμένους τους κατόχους σε «εξωγενή σοκ», όπως είναι οι τεχνολογικές αλλαγές, οι νέοι κανόνες και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα ο πληθυσμός των ατόμων με εξαιρετικά υψηλή καθαρή θέση θα φθάσει τα 250.000, στα επόμενα πέντε έτη και πρόκειται για αύξηση 18% από το τρέχον έτος.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κατέχουν τη «μερίδα του λέοντος», αφού βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με άτομα με εξαιρετικά υψηλή καθαρή θέση, «φιλοξενώντας» 69.560 τέτοιους εκατομμυριούχους.



Απο:  Tromaktiko





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους