Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ !!

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ
03/12/2014
                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7/12/2014 ΩΡΑ 17:00

 
1. Ένταση του αθέμιτου οικονομικού ανταγωνισμού και η διαμόρφωση ενός μοντέλου άνισης αντάπτυξης εντός των χωρών της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης που έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή των ελλειμμάτων του Νότου σε πλεονάσματα του Βορρά οδηγώντας σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και όχι σε μια Πολιτική και κοινωνική Ένωση υψηλής οικονομικής ταχύτητας.

 





2. Ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ώστε η χώρα μας να διεκδικήσει σθεναρά τη διαμόρφωση ενιαίων όρων και κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την επακόλουθη εφαρμογή εθνικών πολιτικών που θα επιτρέψουν την επάνοδο της σε τροχιά πραγματικής σύγκλισης με τα πιο αναπτυγμένα κράτη-μέλη επισημαίνοντας ότι με τις μισθολογικές μειώσεις της τελευταίας 4ετίας , το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε. μετά τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.


3. Απαίτηση για αλλαγή των ακολουθούμενων ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας που όχι μόνο δεν οδηγούν στην υπέρβαση των αδιεξόδων της κρίσης αλλά αντιθέτως - όπως διαφαίνεται και από την τρέχουσα ευρωπαϊκή συγκυρία π.χ. Γαλλία , Ιταλία, - δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - κλπ απειλούν να καταδικάσουν την Ε.Ε σε μια νέα φάση ύφεσης και περιδίνησης. Την «υπογραφή» ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κυβερνώντων , εργαζομένων και εργοδοτών για τη δυναμική επαναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων και την υπέρβαση των μέτρων που επιβάλλουν ακόμη και σε μονομερείς ενέργειες σε κρίσιμα αναπτυξιακά , κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα. Ένα νέο δηλαδή αναπτυξιακό μοντέλο παραγωγής και τεχνολογικής ανασυγκρότησης του Τόπου στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας που θα συνδυάζει ισόρροπα την κοινωνική δικαιοσύνη με την αύξηση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας.


4. Διαλυτικές προεκτάσεις και επιπτώσεις των ανάλγητων παρεμβάσεων στις εργασιακές σχέσεις και στο Σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων τόσο για τον κοινωνικό ιστό, όσο και για την πραγματική οικονομία και την ανάγκη υιοθέτησης
της ρήτρας ανάπτυξης . Η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών στην Ελλάδα έχει επιστρέψει στο 1980 πιστοποιώντας μια ευρύτατη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων.
Η χώρα μας δεν χρειάζεται ούτε ένα νέο 1981 , ούτε ένα νέο 2009 καλπονοθευτικής εμπνεύσεως «λεφτά υπάρχουν» , ούτε φυσικά μνημονιακές πολιτικές ή «γενόσημες» ιδεολογίες που κατέστησαν τη θεραπεία δραματικά χειρότερη από την ασθένεια.


Ο ριζοσπαστικός - κοινωνικός φιλελευθερισμός προάγει το μέτρο και τη μετριοπάθεια, απομονώνει τις ακραίες πολιτικές και ενισχύει την κοινωνική συνοχή που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα η Πατρίδα μας. Είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος
για μια κοινωνικά βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Γι' αυτό τον δρόμο αγωνιζόμαστε , αυτόν τον δρόμο θα διεκδικήσουμε μέχρις εσχάτων.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι οποιουδήποτε κλάδου , επιχείρηση ή οργανισμού απεργούν τότε «τιμωρούνται» με επίταξη και με παρεμβάσεις των ΜΑΤ. Μια επίταξη μάλιστα , που αποφασίζεται με διαδικασίες φαστ τρακ όπως και η πώληση της δημόσιας περιουσίας.
Πώς προστατεύεται άλλωστε το δημόσιο συμφέρον και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει γι' αυτό; Αν δεν είναι ο ελληνικός λαός τότε ποιος μπορεί να είναι;
Ποιος τελικά εξυπηρετείται μέσα από την καταστολή των απεργιών;

Μα φυσικά οι ιδιώτες επιχειρηματίες - αγοραστές είτε με το μέτρο της επίταξης στις κρατικές επιχειρήσεις για να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, είτε με την καταστολή των ΜΑΤ ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που στοχεύουν στην απόκρουση των ομαδικών απολύσεων , όπως στη Χαλυβουργική .
Εδώ και τέσσερα χρόνια η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου , κατάργηση του κοινωνικού διαλόγου,νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος που ψηφίζονται σε ένα μόλις άρθρο, επιτάξεις, Προεδρικά Διατάγματα δίχως την προηγούμενη έγκριση της
Βουλής και οι αποφάσεις κρίνονται άλλοτε αντισυνταγματικές και άλλοτε αντίθετες με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνθήκες.
Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί ότι από το 2010 όλες οι απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές ; Η επίταξη έχει καταστεί σε πρώτιστη κυβερνητική προτεραιότητα,
είναι πλέον «μόδα».
Είναι σαφές ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ μετατρέπει το δημοσιονομικό έλλειμα εκτός από κοινωνικό και σε δημοκρατικό έλλειμμα με τεράστιες επιπτώσεις και προεκτάσεις , που οφείλουν επιτέλους κάποιοι να αναλογιστούν πριν εξαντληθεί τελείως η
«ενέργεια» της σκληρά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.


ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟΣΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 07/12/2014 ΩΡΑ 17:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 
Όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν , θα υπάρχει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.



             Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΗ


                    ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους