Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αναβολή αποφάσεων για τα βιομηχανικά τιμολόγια υψηλής τάσης

Σε νέα συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ παραπέμπεται η λήψη οριστικής απόφασης για τα βιομηχανικά τιμολόγια υψηλής τάσης που θα ισχύσουν το 2015, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.  Υπενθυμίζεται ότι η γενική συνέλευση της ΔΕΗ είχε αποφασίσει φέτος το Φεβρουάριο, εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια υψηλής τάσης... 










λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία, με ισχύ για ένα συν ένα χρόνο (δηλαδή 2014 και 2015) και η συνέλευση που συνεδρίασε σήμερα είχε ως αντικείμενο μεταξύ άλλων, τη λήψη απόφασης για την παράταση ισχύος των μειωμένων τιμολογίων για το 2015.
Η θέση του Δημοσίου, που είναι ο πλειοψηφών μέτοχος στη ΔΕΗ, ήταν να επανεξεταστούν τα τιμολόγια στη διάρκεια του έτους εφόσον ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις σχετικά με τις δημοπρασίες ενέργειας από τη ΔΕΗ, το κόστος των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ), τη διακοψιμότητα και την αντιστάθμιση του κόστους εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.


Πρόκειται για μέτρα που επηρεάζουν άμεσα το κόστος ηλεκτροπαραγωγής και τα βιομηχανικά τιμολόγια καθώς για μεν τα ΑΔΙ αναμένεται περιορισμός του ύψους τους κάτω και από το 50% του σημερινού, η διακοψιμότητα θα οδηγήσει επίσης σε εκπτώσεις με αντάλλαγμα τη μείωση ή διακοπή της παροχής ενέργειας στις μεγάλες βιομηχανίες σε περιόδους αιχμής, ενώ η αντιστάθμιση έχει ήδη εγκριθεί.
Έως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο με τα θέματα αυτά, που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και με την τρόικα, θα παραμείνουν τα ισχύοντα τιμολόγια και θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση με νέα εισήγηση της ΔΕΗ ως προς τη διαμόρφωση των τιμολογίων.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης να καλέσει τις δύο βιομηχανίες (Αλουμίνιον της Ελλάδος και ΛΑΡΚΟ) που δεν έχουν αποδεχθεί τα ισχύοντα τιμολόγια, σε διαπραγματεύσεις για υπογραφή σύμβασης ως τις 31 Δεκεμβρίου. Διαφορετικά, σύμφωνα με τις εισηγήσεις στη σημερινή συνέλευση δεν αποκλείεται διακοπή της παροχής ενέργειας από τη ΔΕΗ στις δύο εταιρίες.
Σημειώνεται ότι από τους 73 πελάτες υψηλής τάσης, οι 63 έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις με τη ΔΕΗ και άλλοι επτά (σύμφωνα με τη ΔΕΗ) θα υπογράψουν το επόμενο διάστημα.
 Απο: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους