Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ KAI ΤΗΝ ΕΠΙΧ.Σ.Ε.Ε



Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Ε.Α.Μ  ΛΑΡΚΟ                                                                                               15/01/2014                        



                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συν/σες – Συν/φοι

Την Παρασκευή 09/1/15 έγινε συνάντηση μεταξύ του Σωματείου και της Επιτροπής που έχει ορίσει η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για τη σύναψη ΕΠΙΧ.Σ.Ε.Ε .

Η «νέα» πρόταση της ΛΑΡΚΟ στη συνάντηση που έγινε ήταν στα πλαίσια των προβλέψεων που  είχαμε κάνει. Πρότεινε δηλαδή να δώσει ψίχουλα στους νέους εργαζόμενους από τη μία και να πετσοκόψει από την άλλη παλιούς και νέους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε η ΛΑΡΚΟ:














·         «Να δώσει τριετίες στους εργαζομένους που προσλήφθηκαν  από το 2007 και μετά με βάση τον κλάδο (5% την κάθε μία) και μη αναγνωρίζοντας τις τριετίες που έχει αυτή η μερίδα των εργαζομένων στις εργολαβίες».

·         «Να δώσει τις αυξήσεις στις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει, χωρίς αναδρομικά.»

·         «Να αλλάξει την κλίμακα των περικοπών στους Β Μ. και να ξεκινήσουν οι περικοπές, αντί από τα1000 ευρώ που μας είχαν πει αρχικά, από τα 1200 με 1500».

·         «Να κάνουμε εμείς μια πρόταση για περικοπή στο παραγωγικό»


Από την πλευρά του Σωματείου, η πλειοψηφία «αντιπαρατέθηκε» με τη θέση της Γ.Σ. η οποία είναι:


·         «Αναπροσαρμογή των Β.Μ. των προσληφθέντων από το 2007 μέχρι και σήμερα σύμφωνα με τους Β.Μ. των παλιών εργαζομένων ανά ειδικότητα».

·         «Να δοθούν οι τριετίες στους εργαζομένους που προσλήφθηκαν από το 2007 μέχρι σήμερα από τη στιγμή που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ με τον υπολογισμό που δινόντουσαν και στους εργαζομένους που προσλήφθηκαν πριν από το 2007».



Συν/σες- /Συν/φοι


Επάνω στην «αντιπαράθεση» που έκανε η πλειοψηφία του Σωματείου, το Ε.Α.Μ. καταγγέλλει τη στάση της σε δύο κατά τη γνώμη μας κομβικά σημεία τα οποία τα θίξαμε και στη συνάντηση και η πλειοψηφία προσπάθησε να μας πείσει πως αυτά που είπαμε δεν είναι απόφαση της Γ.Σ.


       Το πρώτο είναι πως σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις που είχαν γίνει η πλειοψηφία του Σωματείου ερμήνευε τη θέση της Γ.Σ. «να αναγνωριστούν οι τριετίες των εργαζομένων που προσλήφθηκαν στη ΛΑΡΚΟ» ως  πραγματική ημερομηνία πρόσληψης την ημέρα που ένας εργαζόμενος πέρασε την πύλη του εργοστασίου και εργάστηκε σε αυτό, ανεξάρτητα με ποιο καθεστώς (είτε σε εργολάβο, είτε με Δ.Π.Υ.) και αυτή είναι πραγματικά η απόφαση της Γ.Σ. Σ’ αυτή  τη συνάντηση, η πλειοψηφία του Σωματείου ταυτίστηκε με τη ΛΑΡΚΟ ως προς  την ημερομηνία πρόσληψης των εργαζομένων, δηλαδή ζήτησε τριετίες από τη στιγμή που ένας εργαζόμενος εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση στην ίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι που εργάζονται πάνω από 4 τριετίες στη ΛΑΡΚΟ με δουλεμπορικό καθεστώς, με αυτή τη θέση του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, να πάρουν, αν πάρουν, το πολύ δύο τριετίες. 
 

       Το δεύτερο είναι πως στο αίτημα της Γ.Σ. «να δώσουν πενταετίες στους εργαζόμενους όπως δίνονταν μέσα από παλιότερες ΕΠ.Σ.Σ.Ε», η πλειοψηφία του Σωματείου με την εργοδοτική λογική της είπε, εν μέρη πλην σαφώς, πως αν τις δώσει η ΛΑΡΚΟ, μετά μπορεί να μας κάνει κάποιες περικοπές, στη λογική πως «κόψε τώρα και θα μας τα δώσεις  μετά από 5-10-15 έτη».



Συν/σες- /Συν/φοι



Στη συνάντηση που έγινε, όλα τα παραπάνω όπως σας τα αναφέρουμε ειπώθηκαν, συν  το ότι μας έγινε  ενημέρωση για τα μεταλλεία και τη ΔΕΗ για να μας επιβεβαιώσει πως η απαξίωση του εργοστασίου περπατά με γοργούς ρυθμούς ενόψει ιδιωτικοποίησης και ορίστηκε να ξαναγίνει συνάντηση τον Φλεβάρη.  

Τονίζουμε πως ειπώθηκαν όλα τα παραπάνω γιατί τις τελευταίες μέρες διάφορα παπαγαλάκια που συσπειρώνονται γύρω από τη ΔΑΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών, που εντελώς τυχαία ήταν υποψήφιος με τη ΔΑΚΕ στο Σωματείο, στηρίζει ΔΑΚΕ στο Ε.Κ, στην Ομοσπονδία Χειριστών και ήταν υποψήφιος με την παράταξη της ΝΔ στις εκλογές για τοπική αυτοδιοίκηση, παπαγαλίζουν στους εργαζόμενους πως το Ε.Α.Μ τα βρήκε με τη ΔΑΚΕ. Εμείς τους προκαλούμε, αν έχουν λίγο τσίπα να αποδείξουν αυτές τις ανυπόστατες συκοφαντίες. Εμείς αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά πως είμαστε οι μοναδικοί που ενημερώνουμε τους εργαζόμενος και γραπτώς μάλιστα που μένει και όχι με μπλα-μπλα, με λόγια του αέρα. Θεωρούμε πως για άλλη μια φορά θα γίνει προσπάθεια σπιλώσεις και πέταμα λάσπης στο ΕΑΜ, γιατί πολύ απλά, όταν ετοιμάζονται να χτυπήσουν εργατικά δικαιώματα πρώτα χτυπάνε τα στηρίγματα των εργατών. Σ’ αυτό τον τόπο δυστυχώς όμως  για κάποιους όλοι γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά.


               Συν/σες- /Συν/φοι


Είναι ολοφάνερο πως ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός δε θέλει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί  ούτε καν αυτά που ο ίδιος είχε δεσμευτεί στους εργαζόμενους

Ήδη άρχισε τις κωλοτούμπες στα δύο θέματα που σας αναφέραμε και να είστε σίγουροι πως όσο οι διαπραγματεύσεις θα φτάνουν στο τέλος οι κωλοτούμπες θα πολλαπλασιάζοντε.

Θέλουμε να σας καλέσουμε για άλλη  μια φορά σε επαγρύπνηση. Να μην έχετε καμία αυταπάτη πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα έρθει και φιλεργατική διοίκηση.

Είτε η ΝΔ ξανάεκλεγει είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, η αντεργατική πολιτική θα συνεχιστεί γιατί είναι απαίτηση του κεφαλαίου και της συμμαχίας του που λέγεται Ε.Ε και επάνω εκεί δίνουν όρκους πίστης και οι δύο.

Μην σας εξαπατούν φωνές που λένε «πως εμάς θα μας βρουν μπροστά τους και ας τους έχουμε στηρίξει». Αναλογιστείτε αν έγινε ποτέ αυτό και αν έγινε ποιος κέρδισε, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ !

Μην σας εξαπατούν διακηρύξεις τύπου ΜΕΤΑ που λένε ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ και θα ... και θα ... Γυρίστε πίσω και θυμηθείτε τις διακυρήξεις της ΠΑΣΚΕ το 2009 που έλεγε ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να φύγουν οι Δεξιοί και θα... και θα... ή θυμηθείτε την αντιμνημονιακή ΔΑΚΕ που έλεγε ψηφίστε ΝΔ και θα... και θα... και τελικά τι; Όλοι τους υπηρέτες των καπιταλιστών ειναι.

Μετά τις εκλογές ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, τα αντιλαϊκά μέτρα, οι εφαρμοστικοί νόμοι, η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, η Ε.Ε, τα αφεντικά, οι περικοπές, οι φόροι, τα πάντα θα είναι εδώ και εμείς σαν εργαζόμενοι απέναντι τους  με μόνο δρόμο τον αγώνα σε σωστή ταξική κατεύθυνση. Από αυτή την άποψη στις εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε με κριτήριο σε ποια τάξη ανήκουμε και πιο κόμμα μας εκπροσωπεί σαν τάξη

Αυτό το κριτήριο μόνο μπορεί να δώσει ώθηση σε έναν αγώνα για την σύναψη ΕΠΙΧ.Σ.Σ.Ε που θα καταργεί το δουλεμπόριο, θα είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στη ΛΑΡΚΟ, θα αναγνωρίζει την προϋπηρεσία στους εργολάβους ή των Δ.Π.Υ. για τις τριετίες και τις πενταετίες, θα κατοχυρώνει όλα τα κεκτημένα των ΕΠΙΧ.Σ.Σ.Ε χωρίς καμία περικοπή, έχει μέσα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Δαλάκα για την οποίο η πλειοψηφία του Σωματείου μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε ένα λεπτό απεργία.

Με αυτό το κριτήριο και σε αγωνιστική κατεύθυνση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παράλληλα  και όποιο νομικό μέσο μας δίνετε η δυνατότητα επάνω στις παράνομες τακτικές που εφάρμοσε η ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας και μ’ αυτόν τον τρόπο το δεδουλευμένο, κλεμμένο ιδρώτα μας.




ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους