Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τα μυστικά για να διατηρήσετε υγιή την καρδιά σας

Φροντίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε στα γυμναστήρια για να έχουμε καλογυμνασμένους μυς αλλά ποτέ δεν σκεφτόμαστε τι γίνεται με την υγεία της καρδιάς μας, αφού τη θεωρούμε δεδομένη. Δεν είναι έτσι όμως αφού αυτή "βάλλεται" καθημερινά από το άγχος, το έντονο στρες και την κούραση. Θα πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να την φροντίζουμε από τώρα ώστε να την διατηρήσουμε υγιή...
Δες λοιπόν τους παρακάτω απλούς τρόπους:








Κάνε συχνά σεξ



Οι άντρες που κάνουν σεξ μια φορά το μήνα ή λιγότερο κινδυνεύουν κατά 45% περισσότερο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα σε σχέση με όσους το κάνουν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, αποκαλύπτει μελέτη στο American Journal of Cardiology. Το σεξ λοιπόν φαίνεται να προστατεύει το καρδιαγγειακό σου σύστημα.



Φάε Καρύδια

 
Είναι το Νο 1 των ξηρών καρπών σε ότι αφορά το α-λινολενικό οξύ, ένα ω-3 λιπαρό οξύ που καταπολεμά τη φλεγμονή, λέει ο Larry Santora, διευθυντής στο Dick Butkus Heart and Vascular Screening Center στην Καλιφόρνια. Ερευνητές από το Γέιλ αναφέρουν ότι ½ φλ. καρύδια την ημέρα βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία.



Απόφυγε τον Μολυσμένο Αέρα

 
Η εισπνοή μικροσκοπικών ατμοσφαιρικών σωματιδίων δημιουργεί προδιάθεση για καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Τα σωματίδια είναι αυξημένα νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε άσε τις εξωτερικές δουλειές για το απόγευμα.



Κατανάλωσε όσπρια

 
Οσοι κατανάλωναν καθημερινά 1 φλ. πλούσιο σε φυτικές ίνες φακές, φασόλια ή ρεβίθια μείωσαν τη συστολική πίεση κατά 4 mmHg σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με μελέτη στο Archives of Internal Medicine. Πρόσθεσε στη σαλάτα μαύρα φασόλια, φτιάξε φακές με φέτα και γάρνιρε το κρέας με ρεβίθια.



Λαβή για Πίεση

 
Αρκούν μόνο τέσσερις εβδομάδες εξάσκησης με hand grips για να μειώσεις την αρτηριακή σου πίεση κατά 10%, σύμφωνα με ανάλυση του Journal of Hypertension. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτή η άσκηση βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία. Δοκίμασε 4 σετ 2λεπτης προπόνησης για κάθε χέρι με μεσοδιαστήματα ξεκούρασης του 1 λεπτού.



Επαρκής ύπνος



Οσοι έχουν αϋπνία αντιμετωπίζουν 45% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με νορβηγική μελέτη. Μόνο 30 λεπτά άσκησης, 3 φορές την εβδομάδα, θα βελτιώσουν τον ύπνο σου. Να είσαι όμως υπομονετικός: τα οφέλη μπορεί να φανούν μετά από μήνες, λένε ερευνητές από το Northwestern University.



Δοκίμασε την κανέλα



Οποιοδήποτε γεύμα κι αν φας, θα ανεβάσει το σάκχαρο του αίματός σου. Για να ελαττώσεις τη ζημιά, βάλε κανέλα. 

Δύο κ.γ. με το φαγητό μπορούν να συγκρατήσουν τη μεταγευματική υπεργλυκαιμία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of the Academy of Nutrition and Diabetics.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους