Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ 24/3/2015 - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦ. 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.:2233041403 / 44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@qmail.com
ΛΑΡΥΜΝΑ:24/03 /20Ι5
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 37

                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη. Στον χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας τα προβλήματα που υπάρχουν είναι χρόνια,προεκλογικά επισκέφθηκαν το χώρο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές και στην τελευταία συνάντηση που έγινε στα γραφεία της εταιρίας, τα ζητήματα που μπήκαν ήταν τα εξής:
Τονίζουμε εδώ ότι ποτέ δεν είδαμε την απόλυση του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα και δεν την εκμεταλλευτήκαμε πολιτικά. Αυτό ήταν και χτες το πρώτο θέμα της συνάντησης με τον Υπουργό. Δόθηκαν από την πλειοψηφία του... 










Σωματείου όλες οι απαραίτητες ενέργειες που έχουμε κάνει για το θέμα της συμφιλίωσης που έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση για να μη φτάσουμε στα δικαστήρια. Θέλαμε και θέλουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.
Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι η ΛΑΡΚΟ ανήκει στον κ. Μάρδα και κ. Λαφαζάνη και όταν αλλάξει η Διοίκηση θα δει και το θέμα του συν/λφου.
Επιμείναμε στη θέση αυτή και ο κ. Σκουρλέτη ς μας είπε ότι θα κάνει παρέμβαση στους συναρμόδιους Υπουργούς για να λυθεί το θέμα.
Στη συνέχεια τοποθετηθήκαμε για τη μηχανολογική συντήρηση και το δουλεμπόριο που συνεχίζεται να γίνεται στην εταιρία και ζητήσαμε από τον Υπουργό να συνεχιστούν οι ενσωματώσεις και των συν/λφων της μηχ/κης συντήρησης στο μόνιμο προσωπικό .
Δεν νοείται το 2015 να υπάρχουν τέτοιες μορφές εργασίας , κάποιοι να θησαυρίζουν και κάποιοι συν/λφοι μας να μένουν στην ανασφάλεια.
Ο Υπουργός μας είπε θα συζητηθεί το θέμα με την νέα διοίκηση της εταιρίας όταν θα αλλάξει και ότι θα είναι στην αρμοδιότητα της αν θα το πράξει αυτό.
Για το θέμα των Σ.Σ.Ε μας απάντησε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρχει ελεύθερη διαπραγμάτευση Σ.Σ.Ε , να μην υπάρχει η μετενέργεια και πρόθεση της είναι να περάσουν ένα νομοσχέδιο για το θέμα των Επιχ.Σ.Σ.Ε. Αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον.


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Δεν θα κρίνουμε ποτέ αρνητικά και αυτή είναι η λογική μας , μία κυβέρνηση δύο μηνών στην εξουσία.
Σαν εργαζόμενοι θα κρίνουμε και αυτούς στο άμεσο μέλλον ή θετικά ή αρνητικά ανάλογα με το έργο τους.


Επειδή προεκλογικά η ΛΑΡΚΟ χρησιμοποιήθηκε σαν μία μεγάλη δεξαμενή ψήφων από όλες τις παρατάξεις, όπως κρίναμε την προηγουμένη κυβέρνηση για τις αστοχίες της στα θέματα της εταιρίας, έτσι θα κρίνουμε και τη νέα κυβέρνηση αν συνεχίσει το έργο της προηγούμενης.
Τα ζητήματα που αφορούν την εταιρία κατατέθηκαν από τους εργαζόμενους και στον κ.Μάρδα όπως θα κατατεθούν και στον κ. Λαφαζάνη όταν δεχτούμε πρόσκληση για
συνάντηση.
Σαν εργαζόμενοι θα ζούμε πάντα με την ανασφάλεια γιατί καλά τα λόγια προεκλογικά αλλά δεν έχουμε δει έργα.


Τα ζητήματα που θα βάζουμε για να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή ταυτότητα σαν ΛΑΡΚΟ και διεκδικούμε είναι:

 
• Μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ .


• Η ΛΑΡΚΟ να μείνει στο Δημόσιο χωρίς Στρατηγικούς Επενδυτές και σωτήρες.


• Ν' απεγκλωβιστεί η εταιρία από το θέμα των κρατικών ενισχύσεων και να γίνει σημαία από τους κυβερνώντες ότι κρατικές ενισχύσεις δεν υπάρχουν .


• Το Υπουργείο οικονομικών να προσπαθήσει και όχι να μείνει στις καλένδες το θέμα με την παλιά ΛΑΡΚΟ, ένα μεγάλο αγκάθι για την εταιρία από το 1989.
Αυτά θα είναι σημαία για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ συν την κατάργηση του δουλεμπορίου που υπάρχει στην εταιρία, αν και μας είπε ο Υπουργός ότι είναι νόμος η ενοικίαση των εργαζομένων και θα συνεχιστεί αν χρειαστεί. Εμείς σαν εργαζόμενοι θα τους πείσουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν κάνουν καλό στην εταιρία.



Υ.Γ. : ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΓΕΡΑΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ.
 



                ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ           Α. ΓΚΙΩΝΗΣ






 





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους