Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ''ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ'' ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΕΑΜ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ        31/3/2015                   
    Αγαπητοί συνάδελφοι θα απαντήσουμε στην ΔΑΚΕ αλλά για πρώτη και τελευταία φορά διότι έχουμε άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και όχι να ασχολούμαστε με τους καρεκλοκένταυρους.
    Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.
    Κύριοι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ένα κόμμα από το 3-3,5% για να φτάσει στο 37% το έχουν ψηφίσει ψηφοφόροι, που στήριζαν άλλα κόμματα, οι οποίοι κατάλαβαν ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας έκαναν όμηρους του ΣΟΙΜΠΛΕ και της παρέας του.
    Στην χώρα μας ευτυχώς έχουμε... 
δημοκρατία και ελευθερία σκέψεις και έκφρασης του λόγου και όχι αυτό που έχετε γαλουχηθεί εσείς και εφαρμόζεται στην παράταξη σας. (Εσείς και ο Πάπας έχετε το αλάθητο!!!) Δεν αντέχεται την κριτική και την άλλη άποψη, δυστυχώς για εσάς πρέπει να προσαρμοστείτε γιατί θα την βιώνετε καθημερινά.
    Εάν σας αρέσει αυτό ή όχι δικαίωμα σας, όπως και δικαίωμα του καθενός είναι να ψηφίζει όπου θέλει και όπου κρίνει ο ίδιος και όχι όπου του υποδεικνύεται εσείς.
    Στο ΜΕΤΑ δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι ούτε ήρθαμε για να πάρουμε βαθμούς σε αντίθεση με εσάς.
    Σε εμάς ποτέ δεν χτύπησε άλλος την κάρτα μας και εμείς να είμαστε απών και να πληρωθούμε κανονικά!!!!
    Ούτε όταν όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απεργιακό αγώνα με τετράωρες στάσεις για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους και την βιωσιμότητα της εταιρίας κάποιοι δεν απήργησαν και όχι μόνο αλλά πληρώθηκαν 8ώρο νυκτερινό και πληρώθηκαν και από την Π.Ο.Ε.Μ. ποιοί είναι ο ευρών αμοιφθήσαται!!!!
    Ποτέ δεν ήρθαμε σε επαφή με το Δ.Σ. των χειριστών αλλά βλέπετε όσο σας υπάκουαν ήταν καλοί μόλις εξέφρασαν άποψη για εργασιακά θέματα δεν το αντέξατε και τους ρίξατε στην πυρά, δικό σας δημιούργημα είναι την εποχή που δεν είχατε τήν πλειοψηφία  στο σωματείο και καμαρώνατε γιατί για την δημιουργία του σωματείου χειριστών είχε βάλει τον ακρογωνιαίο λίθο η ΔΑΚΕ.
    Ποτέ δεν πήγαμε στα γραφεία σε διευθυντές να παρακαλέσουμε να μην διώξουν τον αδερφό μας, τον φίλο μας, τον ξάδερφο μας κ.ο.κ την στιγμή που είχαν κάνει ατασθαλίες, καταφέρατε τελικά άλλους να τους κάνετε μόνιμους και άλους να τούς μεταθέσετε με προαγωγή σαν επιβράβευση των πράξεων τους!!!!
    Άρα στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί ξέρετε πολύ καλά τι λέμε.
    Πάμε και στις περικοπές λέτε ότι το 2009 υπάρχει απόφαση για περικοπές, σήμερα έχουμε 2015 και δεν πήρατε σαν νεοεκλεγέν Δ.Σ. καμία εξουσιοδότηση από καμία Γ.Σ. του σωματείου μας.
    βάση ποιάς απόφασης Γ.Σ. και εξουσιοδότηση και με ποιό πλαίσιο αιτημάτων διαπραγματεύεστε για την Σ.Σ.Ε. Το 2009 πριν 6 χρόνια ήταν άλλη διοίκηση στο σωματείο δηλαδή περνάνε όλους τους εργαζόμενους υποχείρια σας; Ε όχι μερικοί μπορεί είναι, αλλά η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει νού, μνήμη και γνώση και δεν μπορείτε να τους κοροϊδεύετε πλέον το 2010 υπογράφθηκε το μνημόνιο και όχι το 2009 τόση σύγχυση πλέον!!!
    Όσο για τις γνώσεις μας σχετικά με το καταστατικό τον σωματείου μας στο κεφάλαιο 5 παράγραφος 2 αναφέρει τα εξής κατά λέξη:
Η Γ.Σ. καλείται από το Δ.Σ. τακτικά δύο φορές το χρόνο, μία ανά εξάμηνο από την ημερομηνία των εκλογών. Η σύγκλιση της τακτικής Γ.Σ. ανακοινώνεται τουλάχιστον δέκα ημέρες νωρίτερα. Έκτακτα όταν το κρίνει αναγκαίο το Δ.Σ. ή το ζητήσουν έγγραφα το 1/20 των ταμειακώς εντάξει μελών, αναγράφοντας τους λόγους και τα θέματα που προτείνουν να συζητηθούν. Η έκτακτη Γ.Σ. ανακοινώνεται τουλάχιστον τρείς μέρες νωρίτερα.
    Το καταστατικό του σωματείου μας δεν είναι κουρελόχαρτο και να το αγνοείτε εσείς επειδή έχετε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. εκτός και εάν 1) δεν το γνωρίζεται, οπότε είστε άσχετοι και 2) εάν είσαστε σε τόσο μεγάλο πανικό.
    Όσο για το αίτημα μας για παραχώρηση γραφείου στο κτίριο του σωματείου μας σας θυμίζουμε ότι η παράταξη μας έχει εκλεγμένο συνάδελφο που μας εκπροσωπεί στο Εργατικό Κέντρο του νομού μας και στην ομοσπονδία Π.Ο.Ε.Μ. σας δηλώνουμε ότι όσα εμπόδια και αν προσπαθήσετε να βάλετε στην λειτουργία της παράταξης μας τόσο αυτή θα αυξάνει την δυναμή της.
    Σχετικά με τις ΦΑΤΡΙΕΣ που αναφαίρετε σας θυμίζουμε, τις ΔΑΚΕ και ΔΑΚΕ ΣΕΛ βλέπετε τότε ήταν η εποχή της διαδικασίας της διαδοχής στην ηγεσία της ΔΑΚΕ και υπήρχαν πολλοί μνηστήρες για το δαχτυλίδι!!! Για να φρεσκάρουμε την μνήμη κάποιων.
    Το ΜΕΤΑ είναι ενιαίο και όχι σε ΦΑΤΡΙΕΣ χωρισμένο μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Στο ΜΕΤΑ δεν βάζαμε κανέναν με το ζόρι όπως εσείς τους βάζετε να υπογράφουν πρώτα στην ΔΑΚΕ και αμέσως μετά την υπογραφή στην σύμβαση εργασίας.
    Εσείς τα κάνατε μπάχαλο με τις τριετίες και τις δίνατε σε όποιον θέλατε λες και είναι δικό σας το εργοστάσιο.
    Όσο για τον υδραυλικό θα πέσετε σε λούμπα. Φτάνει πια η λάσπη στον ανεμιστήρα.
    Για τις αναφορές που λέτε βγάλατε ονόματα και όχι μόνο λόγια στον αέρα, αλλά να βγάλετε και τις δικέ σας αναφορές σαν συνδικαλιστές και τι επιπτώσεις είχαν οι εργαζόμενοι από αυτές;
    Μπορούμε να γράψουμε πολλά για τις ημέρες και τα έργα σας αλλά δεν αξίζει τον κόπο, οι εργαζόμενοι σας έμαθαν πλέον.
    Κοιτάξτε το εργοστάσιο που το έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού όλοι οι άσχετοι που τοποθέτησε το κόμμα σας στην διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, κατέστρεψαν τα μεταλλεία, από 400.000 ton σε απόθεμα μεταλλευμάτων έχουν τώρα μετά βίας 25.000-30.000 ton και αποτελειώνουν τώρα και το εργοστάσιο ολοκληρόνωντας το καταστροφικό τους έργο, που πήγε αλήθεια το περίφημο 60 PLUS!!!
    Εάν είχατε δείξει τέτοιο ζήλο με τα υπουργεία όταν είχατε το μαχαίρι και το πεπόνι σήμερα δεν θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση το εργοστάσιο και να ξέρετε το ψέμα έχει κοντά πόδια.
    Συνάδελφοι το ΜΕΤΑ θα είναι παρών στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν οι άσχετοι. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία κυβέρνηση να πειράξει την ΛΑΡΚΟ είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι εμείς θα κάνουμε σωστά την δουλειά μας ώστε να βγει το εργοστάσιο από το χείλος του γκρεμού όπου το έφτασαν οι λαλίστατοι συνάδελφοι τις ΔΑΚΕ και η διορισμένη διοίκηση τους.
Υ.Γ.  Όσο για το ΕΑΜ αυτό που λέει για τον απολυμένο συνάδερφο Δαλάκα το ΜΕΤΑ έκανε πρόταση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε επερώτηση στην βουλή, επίσης σχεδόν όλοι έχουμε υπογράψει για τον συνάδελφο όταν μάζευε υπογραφές συνδικαλιστής του ΕΑΜ τις λίστες τις έχουν, απλά ας ρίξουν καμία ματιά εκεί και να μην πουλάνε επανάσταση. Αλλά δυστυχώς είναι και αυτοί μια από τα ίδια με τους συναδέλφους τις ΔΑΚΕ. Παπαγαλάκια τους είναι ειδικά με τα ψέματα που γράφουν για τα υπουργεία. Δεν πειράζει δεν μας εκπλήσσει η στάση τους. Την έχουμε συνηθίσει και από την στάση του πολιτικού φορέα τους τον ΚΚΕ στα προβλήματα του λαού μας.
                                      ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους