Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ - Οι ανοχές και οι αντοχές εξαντλήθηκαν


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ          Λάρυμνα: 12-03-2015        
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437                                                      ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 32
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
                                                                                                                                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Την Παρασκευή  06/03/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση Τοπικής Διεύθυνσης και Σωματείου με θέματα και προβλήματα που αφορούν το εργοστάσιο .
 Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε από το Σωματείο είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η μονιμοποίηση των συν/λφων στη μηχανολογική συντήρηση.
 Η απάντηση της Δ/νσης ήταν ότι έχει γίνει εισήγηση από τους προϊσταμένους της μηχανολογικής συντήρησης , ότι τον μήνα Απρίλιο τελειώνει το συμβόλαιο της εργολαβίας της μηχανολογικής συντήρησης και η Διοίκηση ζήτησε τρίμηνη παράταση μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.
 Το Σωματείο επιμένει ότι στο τέλος της σύμβασης... 











της εργολαβίας οι συν/λφοι θα πρέπει να γίνουν μόνιμοι ξεκινώνντας από σήμερα αυτή την διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη ανοχή . 

Πρέπει να μονιμοποιηθούν οι συν/λφοι της μηχανολογικής συντήρησης και επιμένουμε ότι πρέπει οι διαδικασίες να ξεκινήσουν από σήμερα. 
 
 Δεύτερο θέμα συζητήσαμε για την κάλυψη των οργανικών κενών σε όλο το εργοστάσιο .

 Όπως είχε αποφασιστεί από την επιτροπή που είχε ορίσει η Διοίκηση και υπήρχε και εκπρόσωπος του Σωματείου , θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά αυτά βάσει του οργανογράμματος που έχει η εταιρία.
 Τρίτο θέμα συζητήσαμε τις μισθολογικές ανισότητες που προκύπτουν από τις 3ετίες  των συναδέλφων που οφείλει η εταιρία στους συναδέλφους που προσλήφθηκαν από το 2007 μέχρι και το 2014 και από τις οικονομικές αναβαθμίσεις που οφείλει στους συν/λφους που έχουν πάρει προαγωγή.
 Η απάντηση της Διοίκησης μέσω της Τοπικής Δ/νσης είναι ότι εμμένει στη θέση της δηλαδή να πάμε σε σύμβαση με περικοπές και στη σύμβαση να συζητηθούν οι μισθολογικές ανισότητες .

 Το Σωματείο ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ως προς την τακτική της Διοίκησης  και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ για το θέμα των μισθολογικών ανισοτήτων (3ετίες – εξομαλύνσεις – προαγωγές)  να κινηθεί νομικά  και κάνει ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους συν/λφους και τις συν/λφισσες που είναι μέλη του Σωματείου να έρθουν να υπογράψουν  σχετική ΑΙΤΗΣΗ που θα ζητάμε από την εταιρία τις μισθολογικές καταστάσεις του καθενός ξεχωριστά , ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που προαναφέρουμε δικαστικά μέσω ΑΓΩΓΩΝ.
 Η συμμετοχή ΟΛΩΝ των μελών  κρίνεται απαραίτητη .

 Για τα παραπάνω ίσως χρειαστεί να πάμε σε μια ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με παρουσία της νομικής μας υποστήρηξης για περαιτέρω απορίες που υπάρχουν ώστε όλοι οι συν/λφοι να είναι ενήμεροι και πλήρως τεκμηριωμένοι για την διεκδίκηση των παραπάνω .

Οι ανοχές και οι αντοχές εξαντλήθηκαν.
Οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτες στις δύσκολες στιγμές της εταιρίας αλλά καμία από όλες τις Διοιηκήσεις που πέρασαν  δεν έσκυψε να λύσει το πρόβλημα.
Το Δ.Σ. του Σωματείου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι πλέον δεν θα σταματήσουμε και δεν θα αφήσουμε άλλο το θέμα των 3ετιών να εκκρεμεί.
 Πρέπει η σημερινή Διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω το θέμα των περικοπών και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργαζόμενους να λύσει το πρόβλημα.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Σ΄αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Σωματείο , σας θέλουμε όλους δίπλα μας. 
Κλείστε τ΄αυτιά σας στα διάφορα παπαγαλάκια. 
 
 Το Σωματείο καθημερινά θα είναι ανοιχτό για όλους τους συν/λφους και τις συν/λφισσες για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις και θέλουμε σ΄αυτό το κάλεσμα η συμμετοχή σας να είναι μεγάλη γιατί κρίνεται το μέλλον όλων των συν/λφων.


                     ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΕΣ .

 ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                 Α. ΓΚΙΩΝΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους