Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Στο υπουργείο Οικονομικών τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα θα έχουν οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαρτίου στην Αθήνα προκειμένου να θέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και συνολικότερα το μέλλον της εταιρείας. 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί... 








στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα ξεκινήσει στις 15.00 μ.μ. χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν. Ωστόσο στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν το μισθολογικό τομέα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και την αναγνώριση των μισθολογικών εξελίξεων.

Παράλληλα αναμένεται να τεθούν συνολικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον και την βιωσιμότητα της εταιρείας όπως η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Το συγκεκριμένο ζήτημα
μάλιστα έχει αναδειχθεί σε μείζον για την ΛΑΡΚΟ τα τελευταία χρόνια καθώς το ακριβό τιμολόγιο της ΔΕΗ αυξάνει
κατακόρυφα το κόστος παραγωγής και ουσιαστικά καθιστά μη ανταγωνιστική την εταιρεία. 

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με την διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί η χρυσή τομή τόσο για την τιμή της κιλοβατώρας όσο και για τα χρήματα που διεκδικεί η ΔΕΗ από οφειλές προηγούμενων ετών. Επίσης στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να ζητηθεί από την πλευρά των προέδρων των σωματείων ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου και της νέας συγκυβέρνησης για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και τις ενέργειες που θα προωθηθούν για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ζητήματα που απασχολούν την ΛΑΡΚΟ αλλά και γενικότερα το μέλλον της εταιρείας επανέρχονται στην επικαιρότητα, ενώ παράλληλα εκκρεμούν και οι αλλαγές προσώπων στην διοίκηση της εταιρείας που θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση.






Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 13/3/2015
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους