Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σκίτσο Le Monde: Κανείς δεν μιλά για το «ξύλο» που ρίχνει η Γερμανία στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Με ένα σαρκαστικό σκίτσο στο οποίο πρωταγωνιστούν για άλλη μια φορά Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία, ο Γάλλος σκιτσογράφος Plantu γελοιοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης που χθες καταδίκασε τη Γαλλία για «τα χαστούκια και τις ξυλιές στον πισινό που δεν φρόντισε να καταργήσει», αλλά κανείς δεν μιλάει για το «ξύλο» που ρίχνει η Γερμανία στην Ελλάδα.
 





Το Συμβούλιο της Ευρώπης σε απόφασή του, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, εκτιμά ότι η Γαλλία παραβιάζει το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, το οποίο ορίζει ότι τα κράτη πρέπει «να προστατεύουν τα παιδιά και τους εφήβους από την βία και την εκμετάλλευση», αφού δεν υπάρχει σαφή απαγόρευση από το γαλλικό δίκαιο για δεσμευτική απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας.

Ο Γάλλος σκιτσογράφος λοιπόν με αφορμή την απόφαση αυτή δημιούργησε ένα σκίτσο όπου φαίνεται η Γερμανία σαν μαμά να δέρνει το άτακτο παιδί της –Ελλάδα- και με θεατές τη Γαλλία και την Κομισιόν. Η Ευρώπη καταδικάζει τη Γαλλία για το χαστούκι, αλλά κανείς δεν μιλάει για το «ξύλο» που ρίχνει η Γερμανία στην Ελλάδα.
























 Aπο: rizopoulospost.com












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους