Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Διώξε το φόβο σου τώρα

Πόσες φορές αισθάνθηκες να χάνεις τον έλεγχο της ζωής σου, κουρασμένος και ταλαίπωρος, παρέα με την μονή συντροφιά ¨τους φόβους σου¨ που όσο περνάει ο καιρός αναπτύσσονται και γιγαντώνονται μέσα σου.
Ίσως φοβάσαι την αποτυχία σου, την απόρριψη, την μοναξιά, και πόσους άλλους φόβους και φοβίες, που σε κάνουν να...
 
 


 
 
 
 
αισθάνεσαι πολλές φορές αδύναμο και ανίκανο.
Αυτή η κατάσταση σου προκαλεί έντονη ανησυχία, νευρικότητα, άγχος, αλλά και θυμό, πάνω από όλα με τον εαυτό σου, που δεν μπορείς να βοηθηθείς αλλά και να καταστείλεις τους φόβους και τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνεις.

Και εκεί μέσα στην ψυχική σου εξάντληση επικαλείσαι μια αλλαγή, μια αλλαγή που απελπισμένα ζητάς. .Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διαμορφώσεις τα γεγονότα στην ζωή σου, παίρνοντας μια απόφαση.  Μια απόφαση, για να κάνεις την αλλαγή και να σπάσεις τον φαύλο κύκλο που ζεις. Γιατί όλα ξεκινάνε από της σκέψεις σου. 

Αλλάζοντας της σκέψεις, αλλάζουν και οι πεποιθήσεις, ο τρόπος πώς βλέπεις τον κόσμο γύρο σου.
Ο εξωτερικός σου κόσμος διαμορφώνεται σύμφωνα με τις καινούριες ιδέες που έχεις υιοθετήσει και που έχεις κάνει πίστη και βεβαιότητα σου.Υιοθέτησε τη θετική σκέψη, την αγάπη διότι φέρνει μακροζωία και σε συνάντηση με την πίστη είναι ο καλύτερος γιατρός , η καλύτερη πρόληψη και η καλύτερη θεραπεία για οποιαδήποτε σωματική και ψυχική ασθένεια.

Σκέψου και φέρε στην μνήμη σου όμορφες και ευχάριστες στιγμές.

Φρόντισε να τις κρατάς και να τις αναμοχλεύεις, γιατί χαρίζουνε χαμόγελο στα χείλη σου και κάνουν την μέρα σου καλύτερη.

Η δύναμη της θελήσεως σου, κατευθύνει τα βήματά σου σε καινούριους δρόμους, ενεργοποιώντας όλες εκείνες τις ικανότητες που χρειάζεσαι για να επιφέρεις την αλλαγή.

Εάν θέλεις να είσαι υγιής νοητικά και σωματικά μάθε να διώχνεις.
Διώχνε το συναίσθημα του φόβου, μην το κρατάς, μην το τρέφεις, μην το ευνοείς και μην το αναπτύσσεις. 

Διώχνε κάθε λύπη και πικρία, διώχνε τις αρνητικές σου σκέψεις, ακόμα και εκείνο το ελαφρό συναίσθημα αδιαθεσίας που νοιώθεις. Και αυτό διώξε το.

Βγάλε όλα αυτά από το νου σου και θα εκπλαγείς για το ανανεωτικό αποτέλεσμα που θα νοιώσεις, τόσο νοητικά, όσο και σωματικά.

Διώξε τα όλα, είναι κίνδυνος θανάσιμος να τα στεγάζεις.

Τώρα πλέον ξέρεις πως όλη αυτή η αλλαγή σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.
Ανακαλύπτεις καινούρια μονοπάτια, βλέπεις ένα νέο και ανανεωμένο εαυτό που σε γεμίζει και σε εμπνέει.Πιστεύεις και μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, χαίρεσαι και απολαμβάνεις τον ανανεωμένο σου εαυτό.

Τώρα έχεις τον έλεγχο στην ζωή σου και την κατευθύνεις εκεί οπού θες εσύ.

Κάνε την αλλαγή, γίνε η αλλαγή.

Γιατί Αξίζεις 

Θεοδώρα Μουστάκα Ψυχολόγος: Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου 
 

Απο: psixologikosfaros.gr 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους