Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Παρεμβαίνει ο Λαφαζάνης στο δυστύχημα της ΛΑΡΚΟ

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Nοτίου Ελλάδος σήμερα το πρωί στα μεταλλεία της "Τσούκας'' στο Μαρτίνο για να συντάξει πόρισμα μετά από εντολή του υπουργιών.
Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο του 53χρονου εργάτη στην ΛΑΡΚΟ αλλά και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον έδωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Εργασίας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 









Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ.
Λαφαζάνης εκφράζονται τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια
του θύματος ενώ γίνεται γνωστό ότι η αρμόδια Υπηρεσία Επιθεώρησης Μεταλλείων έδωσε ήδη εντολή για προσωρινή παύση εργασιών στο συγκεκριμένο μεταλλείο και αποκλεισμού του χώρου του δυστυχήματος. Μάλιστα και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση σήμερα θα μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο μηχανικών της υπηρεσίας προκειμένου
να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες αυτοψίες και έρευνες, για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του δυστυχήματος
ενώ παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης δεσμεύεται για την αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων με στόχο την πρόληψη και τον δραστικό περιορισμό παρόμοιων δυστυχημάτων.
Επίσης να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση τονίζεται με βάση τον ενδελεχή έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί στον
τόπο του δυστυχήματος θα συνταχθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης που θα οδηγήσει στην απόδοση πιθανών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.


                Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο
 

Την άμεση λήψη μέτρων, την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και την απόδοση ευθυνών ζητά με ανακοίνωση τούτο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για το εργατικό ατύχημα στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στο Μαρτίνο που κόστισε την ζωή σε έναν 53χρονο εργάτη.

«Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του αλλά και την οργή του για το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα στην ΛΑΡΚΟ» τονίζεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά την μάχη με το μεροκάματο, οι εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφαλείας και οι ανύπαρκτοι μηχανισμοί ελέγχων από την Πολιτεία οδηγούν σ΄ αυτά τα τραγικά αποτελέσματα».


Στο πλαίσιο αυτό το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας εκφράζει τα
συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 53χρονου νεκρού
εργάτη, ενώ απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων, την εντατικοποίηση των ελέγχων και την απόδοση ευθυνών «ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» όπως και χαρακτηριστικά σημειώνει.


Ανακοίνωση ΚΚΕ Φθιώτιδας


Επιφυλάξεις και ερωτηματικά «για το αν τηρούνται όλοι οι
κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο μεταλλείο» εκφράζει σε ανακοίνωση του για το νέο εργατικό ατύχημα στην ΛΑΡΚΟ, η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ.
Μάλιστα στην ανακοίνωση της η Τ.Ε . Φθιώτιδας του ΚΚΕ θέτει μια σειρά από ζητήματα, όπως το «αν η ΛΑΡΚΟ έχει άδεια εξόρυξης για το συγκεκριμένο χώρο που έγινε το ατύχημα, αν υπάρχουν χάρτες - οδηγοί των υπόγειων γαλαριών που είναι παροπλισμένες εδώ και αρκετές δεκαετίες» αλλά και «αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν προβεί στους απαραίτητους ελέγχους που χρειάζονται για την ασφαλή λειτουργία του μεταλλείου, με δεδομένου ότι όλη η παραγωγική διαδικασία διεξάγεται από εργολαβικό συνεργείο».
Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ Φθιώτιδας απαιτεί από τις αρμόδιες
υπηρεσίες την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν αλλά και την πλήρη αποζημίωση από την ΛΑΡΚΟ της οικογένειας του
αδικοχαμένου εργαζόμενου, ενώ καλεί τους εργαζόμενους
της ΛΑΡΚΟ να κάνουν δική τους υπόθεση την ασφαλή λειτουργία της εταιρείας.




Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 3/4/2015












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους