Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τοξικός συνάδερφος. Αντιμετώπισέ τον

Βρίσκεται κάθε μέρα μπροστά σου. Ένα βήμα από το γραφείο σου. Έτοιμος να σου κάνει τα νεύρα σμπαράλια, να σε ειρωνευτεί, να σε εκθέσει στο αφεντικό, να σε απαξιώσει. Θα ήθελες πολύ να του σπάσεις τα μούτρα αλλά ξέρεις ότι το γραφείο είναι ένας πολιτισμένος χώρος.
Γι’ αυτό και συγκρατείσαι. Δεν υπάρχει, όμως, μια στιγμή που να μη σου ανακατεύει το στομάχι.

Πως, αλήθεια, θα την βγάλεις καθαρή μαζί του;








- Σταμάτα να παίρνεις τη κατάσταση προσωπικά. Το πιο πιθανόν είναι να πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν τα πάει καλά με τον εαυτό του γι’ αυτό και έχει άτσαλη συμπεριφορά με τους γύρω του. Προσπάθησε, λοιπόν, να μη του δίνεις σημασία και να μην παίρνεις τα σχόλια του της μετρητής.
- Μην απαντάς ποτέ στις ειρωνείες του και, εννοείται, μη τις ανταποδίδεις. Αν δει ότι η δράση του δεν προκαλεί αντίδραση, θα σε παρατήσει ήσυχο και θα βρει κάποιον άλλον να ξεσπάει τα απωθημένα του.
- Μίλησε του προσωπικά και πες του τι σε ενοχλεί στη συμπεριφορά του. Μπορεί όντως να είναι μοχθηρός αλλά υπάρχει και μια περίπτωση να έχει απλά λάθος τρόπο έκφρασης. Αν ισχύει το δεύτερο, μπορεί με μια καθαρή εξήγηση να αλλάξει τη στάση του και να βελτιώσει τους τρόπους του.

- Προσπάθησε να μάθεις τον τρόπο που σκέφτεται έτσι ώστε να προλαβαίνεις τις τρικλοποδιές. Αν για παράδειγμα, συνηθίζει να σε κατηγορεί ότι καθυστερείς τα project σου, βάλε στόχο να τα έχεις πάντα έτοιμα πολύ πριν εκείνος αντιδράσεις. Μετά από μια- δυο φορές που θα δει ότι δε μπορεί να σε πιάσει αργοπορημένο και να σε εκθέσει, θα σταματήσει και να σε ελέγχει.
- Πάρε μια βαθιά αναπνοή και κάλεσε τον για μεσημεριανό ή για μια μπύρα μετά τη δουλειά μαζί με εκείνους τους συναδέρφους που διατηρείς άριστες σχέσεις. Υπάρχει περίπτωση η χολή του να προέρχεται από το γεγονός ότι κανείς δεν τον συμπαθεί ουσιαστικά.
- Απέδειξε του ότι δεν τον ανταγωνίζεσαι. Όταν τον δεις να προβληματίζεται με κάτι, σπεύσε να τον βοηθήσεις με τρόπο ευγενικό και διακριτικό έτσι ώστε να μην το εκλάβει ως απειλή. Μερικές φορές αρκεί να δείξουμε την καλή μας διάθεση σε κάποιον για να τον μεταμορφώσουμε.
κακός συνάδελφος, ύπουλος συνάδελφος, δεν εχω καλους συναδελφους, τοξικός συνάδερφος, συνάδελφοι σαμποτέρ, κακια συναδελφος, ο κακος συναδελφος, κακοι συναδελφοι
Μη ξεχνάς ότι πολλές φορές ο εαυτός μας καθρεφτίζεται στον απέναντι μας.
- Αν δεις ότι συνεχίζει να σε ενοχλεί και να σε ρουφιανεύει στους από πάνω σου, κάλεσε τον σε ανοιχτή συνομιλία μαζί τους για να λύσετε μια και καλή το πρόβλημα. Αν έχεις τρόπο να ξεσκεπάσεις τις συκοφαντίες του, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
- Αν ακόμα επιμένει να σου μιλάει με ανάρμοστο τρόπο, ζήτησέ του να επικοινωνείτε μόνο με email. Συνήθως οι αγενείς άνθρωποι είναι και δειλοί. Ο γραπτός τους λόγος θα είναι πιο συμμαζεμένος από φόβο και μόνο μη φτάσει στα μάτια εκείνων που ποτέ δεν θα ήθελαν να μάθουν το ποιόν τους.
Με λίγη προσπάθεια και με αρκετές δόσεις ανωτερότητας, το πρόβλημα σου θα λυθεί.
κακός συνάδελφος, ύπουλος συνάδελφος, δεν εχω καλους συναδελφους, τοξικός συνάδερφος, συνάδελφοι σαμποτέρ, κακια συναδελφος, ο κακος συναδελφος, κακοι συναδελφοι
Αν, πάλι, δεν λυθεί και συνεχίζεις κάθε μέρα να εκνευρίζεσαι περισσότερο, ζήτησε να σε απομακρύνουν από κοντά του.
Σε καμιά περίπτωση, όμως, μη σκεφτείς να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου για έναν άνθρωπο που στη πραγματικότητα δεν έχει να σου πει τίποτα.
Μην τον αφήσεις ποτέ να κερδίσει.
Σκέψου, ότι ίσως αυτός να είναι ο στόχος του και κάνε τα αδύνατα δυνατά για να μην τον καταφέρει.



Aπο: galsnguys.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους