Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΕΕΚ - Η Πρωτομαγιά είναι μέρα συλλογικής μνήμης ολόκληρης της εργατικής τάξης και ημέρα που τιμά τους μάρτυρές της

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα συλλογικής μνήμης ολόκληρης της εργατικής τάξης και ημέρα που τιμά τους μάρτυρές της. Είναι μέρα έκφρασης ανειρήνευτης ταξικής πάλης ανάμεσα στους καταπιεστές και τους καταπιεζόμενους, τους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους. 








Είναι η πιο καλή, η πιο σωστή μέρα για να θυμηθούμε ότι η λύση για τους απανταχού λαούς της γης μπορεί να είναι μόνο επαναστατική, διεθνιστική και απαραίτητα σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και το Κράτος του.
Κάθε προσπάθεια ταξικής συνεργασίας, όπως αυτή της κυβέρνησης ενός αριστερού κόμματος με ένα εθνικιστικό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα μνημόνια, δηλαδή περαιτέρω εξαθλίωση και ανέχεια. Η πρόταση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο οποίο αντιπροεδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακηρύξουμε τη Πρωτομαγιά 2015 σε ‘’Ευρωπαϊκή μέρα κατά της λιτότητας’’ δεν είναι απλά η συνέχιση της μετονομασίας του κρέατος σε ψάρι, αλλά μια συντονισμένη προσπάθεια να μετατραπούν οι επετειακές εργατικές κινητοποιήσεις σε ενωτικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων και κεφαλαίου για το καλό της πατρίδας και της Ευρώπης.
Το ΕΕΚ, για άλλη μια φορά, έδειξε έμπρακτα ότι δεν διαδηλώνει ποτέ και πουθενά αγκαζέ με τους κεφαλαιοκράτες, τους ιμπεριαλιστές ή τους τοποτηρητές τους. Το κεφάλαιο και οι καπιταλιστές δεν έχουνε πατρίδα και αυτό το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα λέει ένα πάντα επίκαιρο σύνθημα. Κι αυτό γιατί πατρίδα μας είναι ολόκληρος ο κόσμος. Ο κόσμος της εργατιάς και του μόχθου, ο κόσμος των παραγωγών του πλούτου, ο κόσμος που πεθαίνει στις στοές και τα ορυχεία. Εντέλει ο κόσμος της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Η Πρωτομαγιά ανήκει στους εργάτες. Όχι στους κεφαλαιοκράτες. Εμείς τιμούμε τους νεκρούς μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται την Ιστορία και να τη χρησιμοποιεί εις βάρος της κοινωνίας σε απέλπιδες προσπάθειες διαγραφής της συλλογικής μνήμης.
Τη Πρωτομαγιά 2015 διαδηλώσαμε με τα αιτήματα του σήμερα:
  • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους
  • Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες κάθε ενός από εμάς και κάθε οικογένειας
  • Απαλλοτρίωση του Ιδιωτικού κεφαλαίου εις όφελος της κοινωνίας και διαχείρισή του κάτω από εργατικό έλεγχο
  • Επαναλειτουργία όλων των μονάδων παραγωγής που κλείνουν κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση

Διαδηλώσαμε ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν παντού τη καταστροφή. Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της υποκρισίας. Διαδηλώσαμε ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον αγριανθρωπισμό.

Φωνάξαμε για άλλη μια φορά ακούραστα ότι η πάλη της εργατικής τάξης για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων της πρέπει και μπορεί να είναι ανεξάρτητη από αφεντικά, Κράτος και συνδικαλιστική γραφειοκρατία χτίζοντας τα δικά της όργανα εξουσίας.

Απομονώσαμε και πορευτήκαμε ξεχωριστά από όσους σπέρνουν τη μιζέρια και την ανασφάλεια όπως κάνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Δεν υπήρξαμε σε κοινή πορεία ούτε για μια στιγμή τη Πρωτομαγιά του 2015 ή σε κάθε προηγούμενη επέτειο ή απεργία. Οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα δεν εκφωνεί δεκάρικους λόγους για εντυπωσιασμό ούτε μετατρέπει σε μνημόσυνο τις ημέρες μνήμης των αγωνιστών της. Υψώνει τη γροθιά της καρδιάς και υπόσχεται να παλέψει για τη δικαιοσύνη και την συντριβή της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σαν σήμερα 2 του Μάη, την επαύριο της Πρωτομαγιάς 2014, οι ναζιστές στην Ουκρανία με εμπροσθοφύλακες τους δολοφόνους του Δεξιού Τομέα και την υποστήριξη της ‘’δικής μας’’ Ευρώπης δολοφόνησαν μαζικά αγωνιστές στην Οδησσό. Σαράντα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, πέθαναν από ασφυξία ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου όταν οι Ναζί επιτέθηκαν στο ‘’Σπίτι των Συνδικάτων’’. Αν οι Μπαντερικοί ναζιστές είναι το μακρύ χέρι της αντεπανάστασης στην Ουκρανία και οι προστάτες των εκεί καπιταλιστών η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι της προετοιμασίας της δικής τους αντεπανάστασης ενάντια στην επανάσταση που ήδη κυοφορείται στη δική μας γωνιά του πλανήτη.

Για αυτό τη Πρωτομαγιά τιμούμε και τους μάρτυρες της προλεταριακής εξέγερσης της Ουκρανικής εργατικής τάξης και προειδοποιούμε για άλλη μια φορά ότι ο φασισμός δεν νικιέται στα δικαστήρια ή στις κάλπες, αλλά τσακίζεται με τα όπλα του λαού με μπροστάρη την εργατική τάξη.

Εκδίκησή μας για όλους όσους χάθηκαν και χάνονται για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά του κεφαλαίου θα είναι η παγκόσμια προλεταριακή Επανάσταση.

Για ένα κόσμο χωρίς φασίστες, χωρίς πολέμους, χωρίς αφεντικά.


Σπύρος Μανώλης

Μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους