Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ.ΜΠΟΜΠΗ

  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
· Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
· Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
 
   04/05/2015
                                                                                    
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Τα θέματα  που μπήκαν στον Πρόεδρο της εταιρίας από τα Σωματεία ήταν :

Α. Ότι στη ΛΑΡΚΟ τα Σωματεία είναι πέντε .
Β. Πόσο είναι τα ταμειακά διαθέσιμα και πόσο αντέχουμε.
Γ. Τι θα γίνει με τα Μεταλλεία.
Δ. Για το θέμα της ΔΕΗ
Ε. Έλλειψη προσωπικού των εργοταξίων και η ενσωμάτωση της Μηχανολογικής συντήρησης.
Ζ. Τριετίες και οικονομικές αναβαθμίσεις.






 Για το πρώτο θέμα αναφέραμε στον Πρόεδρο ότι τα Σωματεία είναι 5 και οι κόντρες δεν οδηγούν πουθενά. Αντίθετα διχάζουν τους εργαζόμενους και δημιουργούν προβλήματα.
 Η αντίδραση του Προέδρου ήταν ότι δεν συνεργάζεται με αυτούς που βρίζουν την Διοίκηση και αυτούς που δίνουν ψευδή στοιχεία στο Υπουργείο κάνοντας κακό στην εταιρία.
 Η συνάντηση αυτή έγινε μόνο για το καυτό θέμα που υπάρχει με τα Μεταλλεία , διαφορετικά σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουμε παραβρεθεί γιατί είμαστε όλα τα Σωματεία μαζί.

 Για το δεύτερο θέμα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχει η εταιρία , οι αντοχές μας είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ζούμε με τα χρήματα της επιστροφής του ΦΠΑ που είχαν δοθεί .
Οφείλει η σημερινή κυβέρνηση πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

 Για το τρίτο θέμα των Μεταλλείων: Υπάρχουν συνέχειες των εργολαβιών στην Εύβοια και τις αποκαλύψεις των νταμαριών , για το μεταλλείο της Εύβοιας στην περιοχή κούτου υπάρχει εμπλοκή από το Δασαρχείο, όπως και το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε στην Τσούκα θα δημιουργήσει μειωμένες παραγωγές μεταλλείου . Στο θέμα των μεταλλείων καταδικάζουμε τις άστοχες ενέργειες κάποιων άσχετων που συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα εναποθέτοντας όλα στα καιρικά φαινόμενα . Για πρώτη φορά στα χρονικά πλατείες της Εύβοιας είναι άδειες από στοκ.

 Για το θέμα της ΚωπαΪδας θα γίνει μερική αγορά χωραφιών για τη συνέχιση του εργοταξίου.
Η αντίθεση είναι ότι έχουμε 5 ιδιόκτητα μεταλλεία και αντί να  αξιοποιήσουμε τα δικά μας κοιτάσματα , η Διοίκηση βγαίνει στην αγορά για να πάρει ξένο μετάλλευμα. Για το θέμα της Τσούκας που αναφέραμε το μεταλλείο θα λειτουργήσει όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την ΕΜΝΕ.

 Για το θέμα της ΔΕΗ η Διοίκηση της εταιρίας μας είπε ότι στο τελευταίο Δ.Σ. που έγινε πριν τις εκλογές και η εμμονή της ΔΕΗ να μην ρίξει το τιμολόγιο σε προνομιακή τιμή εμείς  ότι τιμολόγιο μας στέλνει η ΔΕΗ το επιστρέφουμε πίσω, γιατί θέλουμε να κανονίσει την τιμή η RAE όπως ορίζει ο νόμος, γιατί σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα , το Αλουμίνιο της Ελλάδας πήγε στο προνομιακό τιμολόγιο με 37 ευρώ /Μwh
 Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση όπως μας είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , να έχουμε και εμείς την ίδια αντιμετώπιση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας με το Αλουμίνιο της Ελλάδας . Τα χρήματα που δίνουμε για τη ΔΕΗ είναι 2,5 εκατομ. το μήνα.

·         Αναφέραμε στον Πρόεδρο ένα ένα εργοτάξιο χωριστά για τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουμε και ότι δεν γίνεται η σωστή λειτουργία  των εγκαταστάσεων γιατί τίθεται θέμα ασφάλειας. Ο Πρόεδρος μας απάντησε ότι υπάρχει φραγή και έγγραφη από τον κ. Μάρδα και δεν μπορεί να κάνει κάτι .
Ας καταλάβει η πολιτική ηγεσία ότι δεν θέλουμε άλλους νεκρούς στη ΛΑΡΚΟ.
Έχει ευθύνη σε ότι συμβεί . Εμείς σαν Σωματεία θα πάρουμε μέτρα από κοινού για να καταλάβουν ότι η ΛΑΡΚΟ δεν δουλεύει χωρίς εργάτες.
Για την μηχανολογική συντήρηση στο ΣΕΛ μας είπε δώστε πίστωση χρόνου, ότι έκανα με την παραγωγή θα κάνω και με την συντήρηση.
Δυστυχώς οι αντοχές μας τελείωσαν . Τέλος στο δουλεμπόριο.
Σαν Δ.Σ. του ΣΕΛ θα πάρουμε δυναμικές αποφάσεις ώστε οι συν/λφοι στην Μηχανολογική Συντήρηση να ενσωματωθούν στο μόνιμο προσωπικό.

ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ: Για τα δύο αυτά θέματα μας είπε ότι είναι προϊόντα σύμβασης.
 Εμείς σαν εργαζόμενοι θα παλέψουμε το θέμα συνδικαλιστικά γιατί οι ανοχές και οι αντοχές μας τελείωσαν.

·         Επίσης να αναφέρουμε ότι έχουμε στείλει στον κ. Λαφαζάνη δύο επιστολές και μας αγνοεί.
     Αν δεν καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων θα πάρουμε αποφάσεις .
     Δεν μπορεί κανένας να μας αγνοήσει εκτός και αν έχουν άλλες προθέσεις από τις προεκλογικές.


Για τα Διοικητικά Συμβούλια

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :

ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ     ΑΝΔΡΕΑΣ                 (Πρόεδρος ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959

ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ       ΙΩΑΝΝΗΣ                (Πρόεδρος Αγίου Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους