Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πόσα πρέπει να πληρώσουμε μήνα-μήνα έως τον Δεκέμβριο


Περισσότερα από 8 δισ. θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στους δανειστές μέσα στις επόμενες 7 εβδομάδες,χωρίς να υπολογίζονται μισθοί και συντάξεις, ποσό το οποίο εκτοξεύεται στα 25 δισ. έως το τέλος της χρονιάς...









Οι 50 καυτές μέρες ως τις 30 Ιουνίου

Οπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποπληρώσει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου που λήγουν στις 15 Μαΐου, στις 12 Ιουνίου και στις 19 του ίδιου μήνα και αυτό αυξάνει τις πιέσει για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Χαρακτηριστικό των προκλήσεων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότιμέσα σε μόνο μια μέρα, στις 12 Ιουνίου θα πρέπει να αποπληρώσει 3 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια για έντοκα γραμμάτια που λήγουν. Μικρότερα αλλά διόλου ευκαταφρόνητα είναι τα ποσά που πρέπει αν καταβληθούν στο ΔΝΤ τον Ιούνιο ως αποπληρωμές δόσεων για το πρώτο μνημόνιο του 2010, τα οποίασυνολικά ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο 544 εκατομμύρια ευρώ.
Τα 20άρια του Ιουλίου και του Αυγούστου

Τον επόμενο μήνα οι πιο καυτές μέρες για την Ελλάδα είναι η 10η Ιουλίου, οπότε λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 2 δισεκατομμυρίων και η 20η του μηνός οπότε θα πρέπει να εξοφληθούν ομόλογα που έχει στα χαρτοφυλάκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν προστεθούν μια δόση 452 εκατομμυρίων προς το ΔΝΤ στις 13, οι λήξεις εντόκων γραμματίων στις 17, και η καταβολή 25 εκατομμυρίων στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 20 του μηνός, συνολικές υποχρεώσεις της χώρας ανέρχονται σε 6 δισ 934 εκατομμύρια ευρώ. Ιδια κατάσταση θα επικρατήσει και τον Αύγουστο με την Ελλάδα να καλείται να πληρώσει στην ΕΚΤ στις 20 του μήνα 3 δισ. 188 εκατομμύρια ευρώ για ομόλογα που λήγουν και άλλο ένα δισεκατομμύριο σε έντοκα γραμμάτια.


Αγριο Φθινόπωρο

Σε κάτι λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές για το Σεπτέμβριο με την 4η του μηνός να αποτελεί την πιο δύσκολη μέρα αφού η χώρα θα πρέπει να καταβάλει συνολικά 1 δισεκατομμύριο 701 εκατομμύρια σε έντοκα γραμμάτια και το ΔΝΤ. Τον επόμενο μήνα η χώρα πρέπει να αποπληρώσει λήγοντα γραμμάτια ύψους 1,4 δισ. και μια δόση προς το ΔΝΤ ύψους 452 εκατομμυρίων. Και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθούν συνολικά 866 εκατομμύρια σε δύο δόσεις προς το ΔΝΤ.









 Απο: loutrakiblog





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους