Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό αλλά δεν έχουμε τον ίδιο ορίζοντα

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ

ΛΑΡΥΜΝΑ: 25/05/2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


 Οι ανακοινώσεις του ΜΕΤΑ θυμίζουν το πλοίο των τρελλών.

 Ο ένας έκανε τον καπετάνιο, οι άλλοι έκαναν κουπί , αλλά δυστυχώς δεν ήταν στη θάλασσα, αλλά στη στεριά. Δηλαδή τρεις λαλούν και οχτώ χορεύουν.

 Μιλάνε   για τα εξοφλητικά των συν/λφων του 2007, ρωτάμε γιατί; Τα μέλη του ΜΕΤΑ δεν έχουν κάνει αιτήσεις στο Σωματείο που αφορούν τους μισθούς του 2007; Τι κρύβεται; Ή φοβούνται ότι μπορεί να ρίξουν έξω τη νέα διοίκηση;








 Είναι συναδελφικότητα αυτή ; Μας θυμίζουν την παροιμία «Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια». Μάλλον έχουν κομματικές εντολές να κατηγορούν χωρίς να έχουν θέσεις .

 Θα θυμάστε περασμένη ανακοίνωση που γράφουν οι ίδιοι, ότι θα αγωνιστούν γι’ αυτά που έρχονται , άρα και οι ίδιοι δεν πιστεύουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ , ή δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση.

 Αλλά πώς να έχουν αφού είναι γυρολόγοι προηγούμενων παρατάξεων και ρουσφετολόγοι. Πώς να έχουν θέσεις , όταν διαδίδουν και ετοιμάζουν πελατειακό κράτος στην εταιρία . Από μόνοι τους έχουν πάρει θέσεις , τι θα γίνει ο καθένας , πού θα πάνε, μιλούν και χρησιμοποιούν ονόματα Υπουργών , διορίζουν διοικήσεις .

 Αυτός είναι ο συνδικαλισμός των στελεχών του ΜΕΤΑ.

 Αλήθεια ο Πρωθυπουργός τα γνωρίζει αυτά , γιατί αν τα γνωρίζει είναι υπεύθυνος , αλλά μας προξενεί και αντίθεση σε αυτά που έλεγε.

 Ξέρουν στην κυβέρνηση ότι στελέχη τοπικά του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν φραγή στην εταιρία και για τρία μεροκάματα ; Τι θέλουν; Να γυρίσουν στις εποχές όπου ο ένας κάρφωνε τον άλλο ; Τους αρέσει η εποχή της κουκούλας;

 Αντί να σκύψουν και να εργαστούμε από κοινού στα προβλήματα , δημιουργούν πόλωση , πανικό και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους.

 Βάζετε συνάδελφοι θέματα για τις προσλήψεις που έγιναν και το παπαγαλίζετε συνέχεια . Τελικά είστε υπερ των εργαζομένων ή κατά . Αυτή την εντύπωση δίνετε και θα πάρετε τις κατάλληλες απαντήσεις.

 Λέτε ότι δεν θέλετε συνδιοίκηση . Τότε καθημερινά γιατί σπάτε τα σκαλιά της τοπικής διεύθυνσης ; Τι ζητάτε εκεί; Πάτε να δείτε αν είναι καλά οι διευθυντές;

 Γιατί όταν μαζεύεται το ΜΕΤΑ βάζετε θέματα απολύσεων εργαζομένων για λίγα μεροκάματα ; Αλλά οι θέσεις σας είναι γνωστές . Θέλετε ΑΣΕΠ στην ΛΑΡΚΟ.

 Εσείς θα μας καραφλιάσετε όλους .

 Εδώ κάναμε αμάν να μην ισχύει ο ΑΣΕΠ και εσείς  πάτε να το επαναφέρετε.

 Σαν ΔΑΚΕ μπήκαμε μπροστά σε όλους και σε όλα. Αποτρέψαμε την διχοτόμηση , το κόψιμο των μισθών.

 Κάθε μέρα τους κατηγορούσαμε ή με ανακοινώσεις ή στα κανάλια.

Όταν εμείς είμασταν στο δρόμο με σημερινούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ , εσείς που τώρα λέγεστε ΜΕΤΑ είσασταν απόντες από όλα γιατί κρυβόσασταν πίσω από την ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ή και την Ν.Δ (ΔΑΚΕ) . 
 

 Αφού τα κόμματα δεν έχουν δουλειά , στην Κουμουνδούρου γιατί πάτε; 
 

 Μάλλον εσείς είστε οι Σωτήρες του τόπου και της ελληνικής οικονομίας.

 Θα πούμε στον Πρωθυπουργό να σας στείλει να διαπραγματευτείτε με τους εταίρους , ίσως μας σώσετε.

 Όσο για τους φίλους των γερμανοτσολιάδων , καλύτερα να μην θυμίσουμε την εποχή της φουστανέλας και ποιοι χόρευαν στις πλατείες των χωριών που κατοικούμε.

 Επειδή αναφέρετε τις εκλογές , να γνωρίζετε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα , εμείς είμαστε έτοιμοι , γιατί έχουμε δείξει και έργο και δράση . 
 

 Εσείς να δούμε τι θα δείξετε.


 ΡΩΤΑΜΕ:


Α) Γιατί δεν συμμετέχετε να πάμε την Διοίκηση στα δικαστήρια για τις τριετίες και τις προαγωγές των συναδέλφων;

Β) Γιατί δεν βάζετε ερωτήματα που να έχουν σχέση με το μέλλον της εταιρίας;

Γ) Γιατί προσπαθείτε να πολώνετε το κλίμα στους εργαζόμενους;

Δ) Γιατί έχετε αποτρέψει την συνάντηση των Σωματείων με τον κύριο Λαφαζάνη;


Εμείς την ανακοίνωση θα την στείλουμε στο Μαξίμου και αν αυτό αρέσει στον Πρωθυπουργό ...με γεια του και χαρά του.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ επίσης το προεδρείο της Εύβοιας γιατί κωλλισιεργεί εσκεμένα για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής για να γίνουν οι εκλογές. Είναι υπεύθυνοι αν χαθεί ο θεσμός των εκπροσώπων. Αυτό συν/λφοι του ΜΕΤΑ γιατί δεν το κατηγορείται;

 Η θητεία των συν/λφων έχει λήξει . Τι θέλουν κάποιοι , να χαθούν οι θεσμοί που υπάρχουν μέχρι τώρα; Ή εκτός και αν αποσκοπούν κάπου , που θα φανεί γρήγορα.

  
1)Υ.Σ: Το μυστικό της ύπαρξης είναι να μην φοβάσαι. Ποτέ μη φοβάσαι τι θα απογίνεις ποτέ μην εξαρτάσαι από κάποιον.Μόνο τη στιγμή που αρνείσαι κάθε βοήθεια γίνεσαι πραγματικά ελεύθερος.


2) Υ.Σ.: Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό αλλά δεν έχουμε τον ίδιο ορίζοντα.

 Συσπειρωθείτε να γίνουμε ένα απομακρύνετε όλους αυτούς που θέλουν την διάσπαση, την πόλωση και τους εκβιασμούς.


 Διεκδικούμε να ενσωματωθούν οι συν/λφοι της Μηχανολογικής Συντήρησης στο μόνιμο προσωπικό . Κάνουμε κάλεσμα σε έναν αξιοπρεπή αγώνα για τους συναδέλφους μας.

 Ζητάμε επίσημα από το Υπουργείο το πόθεν έσχες όλων: Συνδικαλιστών – Διοικητών- Διευθυντών – όλων που βρίσκονται στην εταιρία ή αν δεν μπορεί το Υπουργείο, τότε να αναλάβει το ΣΔΟΕ.


ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΣΟΝ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους