Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ




ΠΡΟΣ:
1.    ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ
2.    ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
 
Κύριε   Δήμαρχε, Πρόεδρε,
        Γνωρίζετε αρκετό καιρό ότι στο παλιό δημοτικό σχολείο Λάρυμνας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη στέγη του η οποία έχει καθίσει. H οροφή έχει ρωγμές με αποτέλεσμα να εισέρχονται νερά στις αίθουσες και να δημιουργούνται ζημιές σε αυτές και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 









Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι σε λίγο διάστημα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά  η στέγη, η οροφή και το σχολείο θα αχρηστευθεί.
Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα θεωρούμαι ότι  τώρα που είμαστε στη θερινή περίοδο πρέπει να ξεκινήσουν οι όποιες επισκευαστικές εργασίες χρειάζονται.
Για αυτό ρωτάμε να μας απαντήσετε εάν έχουν γίνει οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι, μελέτη εργασιών και κόστους, συνολικά πότε έχετε σχεδιάσει να αποκαταστήσετε τις ζημιές.                                                                    


                                     ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

                               ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ     






      

1 σχόλιο:

  1. Θαλασσινός Τσελεμάρκος30 Ιουνίου 2015 στις 10:07 π.μ.

    Το παλιό Δημοτικό Λάρυμνας είχε επισκευαστεί-συντηρηθεί το 2004 (με κόστος 30.000€), λίγο πριν αλλάξει χρήση το 2006 και από Σχολείο μετατραπεί σε αίθουσα εκδηλώσεων. Είχαν αλλαχθεί όλα τα πορτοπαράθυρα, στα οποία τοποθετήθηκαν και κάγκελα, τοποθετήθηκε ψευδοροφή, νέος φωτισμός και βάφτηκε εξ ολοκλήρου. Από το 2006 και μετά το κτίριο χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου (στις εθνικές επετείους, τα Χριστούγεννα, 17 Νοέμβρη και τέλος σχολικής χρονιάς). Χρησιμοποιείται επίσης για τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Λάρυμνας, από διάφορους Συλλόγους για διδασκαλία παραδοσιακού και σύγχρονου χορού, για γυμναστική, για γιόγκα και ως καλλιτεχνικό εργαστήρι. Μια αίθουσά του χρησιμοποιείται από το Σύλλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως χώρος έκθεσης ειδών λαϊκής τέχνης και παράδοσης.
    Από το 2004 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συντήρηση του κτιρίου με αποτέλεσμα αυτό να ρημάζει. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Λάρυμνας βάφτηκε πριν από δυο χρόνια. Ο ίδιος Σύλλογος μερίμνησε επίσης για την κατασκευή το 2014 σκηνής για τις Σχολικές παραστάσεις οι οποίες μέχρι τότε γίνονταν πάνω σε θρανία που είχαν δεθεί μεταξύ τους.
    Η εγκατάλειψη όμως είχε ως θλιβερό αποτέλεσμα την πτώση της κεραμοσκεπής το 2014, με αποτέλεσμα με τη βροχή αυτό να πλημυρίζει και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για όλες τις εγκαταστάσεις και κυρίως για τη γυψοσανίδα και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση η οποία έχει δώσει δυο σοβαρά βραχυκυκλώματα από τα οποία προέκυψε κίνδυνος για αυτούς που βρίσκονταν εντός του κτιρίου.
    Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας (αλλά και όλων των Δήμων της χώρας), όπως επίσης και την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, έχετε όμως σας παρακαλούμε πολύ ως μια από τις προτεραιότητές σας την επισκευή της στέγης και στην πρώτη ευκαιρία επιδιορθώστε τη. Είναι κρίμα ένας χώρος σαν αυτόν του παλιού Δημοτικού της Λάρυμνας να προσφέρει τόσα πολλά, στην τοπική κοινωνία και να μην έχει την ανάλογη αντιμετώπιση.
    ΥΓ Στη φωτογραφία δεν φαίνεται η κατάρευση της στέγης γιατί το τμήμα που έχει καταρεύσει είναι από την πίσω μεριά του κτιρίου.
    Με εκτίμηση
    Θαλασσινός Τσελεμάρκος
    Πρόεδρος του Συλλόγου
    Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Λάρυμνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους