Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Online ακόμα και στις διακοπές τους οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα

Περιπου ένας στους δύο Έλληνες εργαζομένους (53%) δηλώνει ότι ο εργοδότης αναμένει να είναι διαθέσιμοι και κατά τις διακοπές τους στο τηλέφωνο και να απαντούν σε email, με το 43% να δηλώνουν ωστόσο να δηλώνουν ότι επιλέγουν να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν στη δουλειά κατά τις διακοπές επειδή τους αρέσει να κρατούν επαφή και το 49% παρατηρεί και τους συναδέλφους τους να κάνουν το ίδιο.






Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, την έρευνα (Workmonitor) πραγματοποίησε η Randstad- και σε αυτήν αναφέρεται επίσης ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι θεωρούν πως σε περίοδο διακοπών μπορούν εύκολα να αποσυνδεθούν από τα θέματα της δουλειάς, ενώ το 48% νιώθουν να πιέζονται από το ότι πρέπει να απαντούν σε τηλέφωνα και email κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Η διαχείριση προσωπικών θεμάτων στο χώρο εργασίας αποτέλεσε, επίσης, αντικείμενο της έρευνας, με το 47% των Ελλήνων να δηλώνει ότι, μερικές φορές, χειρίζονται προσωπικά θέματα σε ώρες γραφείου.
Η έρευνα της εταιρείας καταγράφει και την πορεία του «Δείκτη Κινητικότητας» για την αγορά εργασίας, ο οποίος αξιολογεί την ετοιμότητα των εργαζομένων να αλλάξουν επάγγελμα μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Ο δείκτης βασίζεται στην υπάρχουσα εργασιακή ικανοποίηση, το φόβο απόλυσης, την ανάγκη των εργαζομένων για νέες προσωπικές προκλήσεις και το επίπεδο αισιοδοξίας ότι θα βρουν δουλειά αλλού.
Ο «Δείκτης Κινητικότητας» για την Ελλάδα σημείωσε αύξηση για τρίτο συνεχές τρίμηνο, από 99 στο 4ο τρίμηνο του 2014, σε 103 στο 1ο του 2015 και 105 στο 2ο, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να προσδοκούν ότι θα εργάζονται κάπου αλλού κατά το επόμενο 6μηνο.
Ο Δείκτης Παγκόσμιας Κινητικότητας, επίσης, αυξήθηκε, από 109 κατά το 1ο τρίμηνο του 2015, σε 110 κατά το 2ο, με τις χώρες που παρουσιάζουν την πιο σημαντική αύξηση να είναι η Τουρκία (+9), οι Η.Π.Α (+8), η Ιαπωνία (+6) και η Νορβηγία (+5), ενώ οι χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση είναι η Ουγγαρία (-8), η Πορτογαλία (-6) καθώς και η Αυστρία (-5).
Σύμφωνα με την έρευνα, πάντως, αν και ο «Δείκτης Κινητικότητας» σημείωσε αύξηση το 2ο τρίμηνο του 2015 και το 51% των Ελλήνων ερωτηθέντων αναμένει ότι θα είναι σε θέση να βρει μια ανάλογη εργασία μέσα στους επόμενους έξι μήνες (μείωση κατά 5% από το 1ο τρίμηνο), αυτό το τρίμηνο, το 52% των εργαζομένων δηλώνει ότι, εφόσον παραστεί ανάγκη, θα μπορούσε να εργαστεί και σε διαφορετική δουλειά (αύξηση κατά 6% από το 1ο τρίμηνο).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 35% των ερωτηθέντων αναζητά εργασία (μείωση 2%, συγκριτικά με το 1ο τρίμηνο του 2015), από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ 25-34.



Aπο: rizopoulospost.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους