Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

E.Κ.Θ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7/2015 και ΩΡΑ 7.30 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 2Ο ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ





ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ 
 
Συναδέλφισες – συνάδελφοι,
  Η κυβέρνηση,   μετά  την ψήφιση   της  πρώτης   δέσμης  των  αντιλαϊκών  μέτρων   στις   17 Ιούλη

αύριο   Τετάρτη   22   Ιούλη  2015   εισάγει   για  ψήφιση   στη Βουλή  μία   δεύτερη   δέσμη   των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου, με τις συνέπειες  της  πρώτης  δέσμης,   ήδη να τις βιώνουν                 οι  εργαζόμενοι,  με τις  αυξήσεις  στις   τιμές   χιλιάδων   προϊόντων   και   ειδών   πλατιάς   λαϊκής  κατανάλωσης  και  τις   μειώσεις  στις  συντάξεις  όσων   δημοσίων  υπαλλήλων  έχουν  αποχωρήσει     από   1/1/2015  ή  όσων   εργαζομένων   στον   ιδιωτικό   και   δημόσιο   τομέα   έκαναν   αίτηση  συνταξιοδότησης  από  30/ 6/ 2015  και  μετά,  με  μεγαλύτερες  επιπτώσεις  στους χαμηλοσυνταξιούχους! ...








Η δεύτερη δέσμη περιλαμβάνει  σκληρά μνημονιακά  μέτρα που μεταξύ άλλων, είναι:
-- Αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται δίκες – εξπρές σε ζητήματα που αφορούν και πλειστηριασμούς ακινήτων, ανοίγοντας δρόμο αυτά να  περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και αρπαχτικών εγχώριων και ξένων  funds  του εσωτερικού και του εξωτερικού.

--Την ενσωμάτωση, στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι, σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, αποτελεί απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία να κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που μαζί με την αιτιολογική του έκθεση και τις άλλες συνοδευτικές του εκθέσεις, ξεπερνά τις 830 σελίδες και να πρέπει αυτό να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέσα σε 2 ημέρες.

Η Διοίκηση του  Ε.Κ. Θήβας συμμετέχει στο Συλλαλητήριο  και καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετάσχουν, στο Συλλαλητήριο στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ που πραγματοποιούν τα συνδικάτα στις 22/7/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:30μμ., ενάντια στα νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους