Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πώς Να; Αποφύγεις τις κακοτοπιές του internet

H Offiste σου δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είσαι ασφαλής κατά την χρήση του Internet και να αποφύγεις του κινδύνους που παραμονεύουν. Το email  μεταφέρεται μη-κρυπτογραφημένο στο Internet. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και υπάρχει η πιθανότητα να δουν το περιεχόμενο των email σου ακόμα και χωρίς να...







 παραβιάσουν το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σου. 

Μην στέλνεις κωδικούς, αριθμούς πιστωτικών καρτών, προσωπικές φωτογραφίες / στοιχεία με email γιατί διαβάζονται ανοιχτά από τρίτους. 

Μην ανοίγεις ποτέ attachment (σηνημμένα αρχεία) από email, ποτέ. Τα μόνα attachment που μπορείς να ανοίγεις είναι αυτά που περιμένεις από κάποιον γιατί σε έχει ενημερώσει με άλλον τρόπο (π.χ τηλεφωνικά ή κάποιος συνάδελφος στο γραφείο) ότι σου τα έχει στείλει.
Ποτέ μην ανοίγεις συνημμένο εκτελέσιμo αρχείo σε e-mail εκτός και αν είσαι σίγουρος ποιος το έχει στείλει.

Ποτέ μην ανοίγεις αρχεία zip / exe / bat κ.λ.π από email. Ακόμα και αν περιμένεις email από κάποιον, αν είναι εκτελέσιμο αρχείο, εφαρμογή,  κ.λ.π, απλά μην το τρέξεις. Αυτά που είναι πιο ασφαλή είναι εικόνες και κείμενο txt. Τα υπόλοιπο (doc, pdf, excel) είναι ευάλωτα, οπότε ισχύει το προηγούμενο.

Μην ακολουθείτε link μέσα από email. Σε καμμία μα καμμία περίπτωση. Ακόμα και αν το link μέσα στο email που δεχτήκατε, προέρχεται από μία υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, προτιμήστε να μεταβείτε μόνοι σας την σελίδα της υπηρεσίας και να βρείτε το αντίστοιχο περιεχόμενο.



Απο: offsite.com.cy




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους