Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μεταλλωρύχοι: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση»

                                       Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Οι μεταλλωρύχοι άνοιξαν δύο κόμβους, τον Στρατωνίου – Ιερισσού και Γοματίου-Πλανών, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους «μέχρι την τελική τους δικαίωση».Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των μεταλλείων στις Σκουριές, δήλωσαν ότι βλέπουν θετικά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί. 










Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «για μια ακόμη φορά, το ΣτΕ τους δικαιώνει» και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα του αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει.
Αυτό που ζητούν από τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ είναι να πάρει πίσω την απόφαση ανάκλησης των αδειών των τεχνικών μελετών και από την εταιρία να προβεί μετά από αυτή την ανάκληση στην άρση της διαθεσιμότητας στην οποία έβαλε όλους τους εργαζόμενους αλλά και να διασφαλίσει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους που εργάζονται σε συνεργαζόμενους εργολάβους.
Απευθύνονται και στην τοπική κοινωνία, απαιτώντας να δοθεί μία συγνώμη προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία και καλούν σε ξαναχτίσιμο των σχέσεων εμπιστοσύνης με την τελευταία, έχοντας ως προτεραιότητα «τον άνθρωπο, τον εργάτη και όχι τα καιροσκοπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κάποιων».

Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι μέσα από την ανακοίνωσή τους προσπαθούν εμμέσως σε δύο σημεία να δείξουν ότι δεν αγωνίζονται για τα συμφέροντα της εταιρίας. Ενώ λοιπόν σημειώνουν ότι δεν θέλουν να γίνονται έρμαια σε «καιροσκοπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κάποιων», δεν καταγγέλουν την εταιρία που χρησιμοποίησε όλους τους εργαζόμενους θέτοντάς τους σε διαθεσιμότητα για να πιέσει την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Ακόμη περισσότερο δηλώνουν και ρητά ότι «Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει καμία εταιρεία. Δικαιώνει την τοπική κοινωνία, η οποία πιστεύει και αγωνίζεται για την ανάπτυξη της περιοχής». 



Απο: rizopoulospost.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους