Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτές είναι οι βασικές διαφορές των επιτυχημένων ανθρώπων από τους αποτυχημένους

Πέρσι ο Dave Kerpen, συγγραφέας και γενικός διευθυντής της Likeable Local, έλαβε μια κάρτα που απεικόνιζε τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των επιτυχημένων και μη επιτυχημένων ανθρώπων. 
Την κάρτα του την είχε στείλει ο Andy Bailey, μέλος κι εκείνος του Οργανισμού Επιχειρηματιών και γενικός διευθυντής της Petra Coach. Παρόλο που οι δυο άνδρες δεν είχαν ποτέ συναντηθεί, ο Kerpen ανέφερε σε δημοσίευσή του το 2014 στο LinkedIn, ότι η κάρτα αυτή τον επηρέασε βαθύτατα, "ενισχύοντας μέσα μου τις αξίες που έχω και υπενθυμίζοντάς μου καθημερινά τις συνήθειες και τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετήσω για να πετύχω". 
Η κάρτα που βλέπετε παρακάτω, επισημαίνει τις 16 διαφορές των επιτυχημένων και των μη επιτυχημένων ανθρώπων. 
Ξεχωρίσαμε τις έξι καλύτερες:






 



"Η αποδοχή των αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα για έναν άνθρωπο", λέει ο Kerpen. Όταν ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα και όταν η τεχνολογία αναπτύσσεται με τόσους γοργούς ρυθμούς, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποδεχόμαστε τις αλλαγές αυτές και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα, αντί να τις φοβόμαστε, να τις αρνούμαστε ή να κρυβόμαστε από αυτές, λέει. Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν καλά αυτό και το εφαρμόζουν. 

2. Οι πετυχημένοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι αποτυχημένοι μιλούν για τους άλλους. 

Αντί να κουτσομπολεύουν τους άλλους, μια συνήθεια που δεν οδηγεί πουθενά, οι πετυχημένοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. "Όταν μοιράζεσαι τις ιδέες σου με άλλους, βρίσκεις τρόπους να τις βελτιώσεις", λέει ο Kerpen.

3. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τις αποτυχίες τους. Οι αποτυχημένοι κατηγορούν τους άλλους.  

Οι πραγματικά πετυχημένοι ηγέτες και επιχειρηματίες έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Σε κάθε περίπτωση όμως, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αποτυχίες τους. Με το να κατηγορούμε τους άλλους δεν πετυχαίνουμε απολύτως τίποτα. "Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μειώνουμε τους άλλους", λέει ο Kerpen.  

4. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις επιτυχίες των άλλων. Οι αποτυχημένοι καρπώνονται οι ίδιοι την αναγνώριση για τις επιτυχίες των γύρω τους.

Όταν αναγνωρίζεις στον άλλον την αξία του, τον κινητοποιείς να εργαστεί σκληρότερα και συνεπώς αυτό σε καθιστά καλύτερο αρχηγό ή μέλος της ομάδας. 

5. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέλουν να πετύχουν οι άλλοι. Οι αποτυχημένοι ελπίζουν μέσα τους να αποτύχουν. 

"Όταν αποτελείς μέλος μιας ομάδας, για να είσαι επιτυχημένος πρέπει όλοι στην ομάδα να είναι επιτυχημένοι" εξηγεί ο Kerpen. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι δεν επιθυμούν να δουν τους συναδέλφους τους να αποτυγχάνουν, θέλουν να τους βλέπουν να προοδεύουν και να εξελίσσονται.  

6. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν συνεχώς. Οι αποτυχημένοι επαφίενται στο ένστικτό τους. 

Ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας και ως αρχηγός είναι συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα. "Εάν γνωρίζεις περισσότερα τότε βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνιστή σου και είσαι πιο ευέλικτος γιατί ξέρεις πιο πολλά. "Εάν βασίζεσαι στο ένστικτό σου, κινδυνεύεις να χάσεις ευκαιρίες να μάθεις (και να εξελιχθείς!)". 
Άλλες βασικές διαφορές: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, μοιράζονται τις πληροφορίες που έχουν και διαβάζουν καθημερινά, ενώ οι αποτυχημένοι είναι θυμωμένοι, κρατάνε όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό τους και βλέπουν καθημερινά τηλεόραση.


Aπο: Business Insider




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους