Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Μόνο με την ψήφο στο ΕΑΜ φοβούνται

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΕΑΜ      8/10/2015                                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,      

        Όπως έχει κοινοποιηθεί σε όλους σας, την Πέμπτη 15/10/2015 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
    Μέσα από αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν 2 συνδικαλιστές από όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ. Σκοπός και υποχρέωση των συνδικαλιστών που εκλέγονται είναι να μεταφέρουν στην εργοδοσία (Διοίκηση) άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων και να μεταφέρουν στους εργαζόμενους άμεσα τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις της εργοδοσίας .
    Αυτός ο θεσμός, αν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι εκλεγμένες έχουν ταξικό προσανατολισμό, αν...









 υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν είναι κυβερνητικές – εργοδοτικές, μπορεί να αποτελέσει όπλο στα χέρια των εργαζομένων , βεβαίως και όταν παράλληλα τα Σωματεία έχουν ταξικό προσανατολισμό.
    Από αυτή την άποψη αξίζει να σημειώσουμε  πως αυτός ο θεσμός τελευταία φορά που αξιοποιήθηκε για τα συμφέροντα των εργαζομένων ήταν την 10ετια του 80 που οι εργαζόμενοι έστελναν κομμουνιστές και τα Σωματεία είχαν ταξικό προσανατολισμό .
    Από τότε μέχρι και σήμερα ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που εκλέγει εκπροσώπους στη Διοίκηση αξιοποιείται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διοικήσεις για να περάσουν τις αντεργατικές επιλογές τους , με αντάλλαγμα τις   βεβαίως τις δημόσιες και πελατειακές σχέσεις των εκάστοτε συνδικαλιστών και  παρατάξεών.
    Σήμερα , διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων τρεις παρατάξεις , εμείς , η ΔΑΚΕ και η Συνεργασία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΜΕΤΑ-ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ).
    Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να αξιοποιήσει την ίδια του την πείρα και να απαντήσει μπροστά στην κάλπη. Τι παρατάξεις θέλει να τον εκπροσωπούν;
   Θέλει αυτές τις παρατάξεις που είτε έμειναν ίδιες είτε άλλαξαν ονόματα, στηρίζουν όμως πάντα  τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διοικήσεις με τις αντεργατικές πολιτικές τους;
   Θέλει τις παρατάξεις που έχουν βάλει την υπογραφή τους να καταργηθούν οι τριετίες στην Εύβοια και έχουν συμβάλλει να μην δίνονται στο εργοστάσιο και στους υπόλοιπους χώρους,  που έχουν παγώσει εδώ και 7 χρόνια την Επ.Σ.Σ.Ε.  Θέλει  αυτές τις παρατάξεις   που  έχουν συμβάλλει στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ , στην εργολαβοποίηση των εργαζομένων , στις αναβαθμίσεις χωρίς οικονομικό αντίκρισμα, που κλείνουν τα μάτια στα ατυχήματα  και συνδιοικούν σε θέματα όπως είναι η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων , οι προσλήψεις , τα σπίτια  των οικισμών που σε άλλους κάνουν παρέμβαση και τα φτιάχνει η ΛΑΡΚΟ και άλλοι συνάδελφοι  δίνουν μια περιουσία για να τα κατοικήσουν.
     Θέλει τις παρατάξεις που βλέπουν το δρόμο της Ε.Ε και των επιχειρηματικών ομίλων σαν μονόδρομο και δουλεύουν σαν αμορτισέρ  για να δεχτούμε σαν μοιραίο την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις , τους μισθούς πείνας , την διάλυση της υγείας –παιδείας – πρόνοιας – ασφάλισης. Θέλει τις παρατάξεις  που στηρίζουν τα κόμματα των μνημονίων για να διασφαλιστούν τα κέρδη της ΛΑΡΚΟ , των επιχειρηματικών ομίλων, για  να γίνουν πιο ανταγωνιστική όπως λένε ;
     
Αξίζει να παρατηρήσει ο καθένας  μας τις τελευταίες ανακοινώσεις τους και πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ποιους στηρίζουν αυτές οι παρατάξεις. Τσακώνονται για το ποιος Διευθυντής θα μπει στο ψυγείο και ποιος θα αναδειχτεί, ποια Διοίκηση έκανε τις περισσότερες λαμογιες, ποιος από τους συνδικαλιστές τους είναι πιο συμβιβασμένος, για το ποιος έχει περισσότερα άπλυτα και λερωμένα. Μακάρι να είχαν το μισό ζήλο για τα προβλήματα τον εργαζομένων (πχ απόλυση Δαλάκα, ΕΣΣΕ κτλπ )

      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

      Σας ζητάμε  να βγάλετε συμπεράσματα μέσα από την ίδια σας την πείρα και αν πραγματικά νιώθετε πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση ,πως πλέον τελείωσε η υπομονή μας και τα περιθώρια διαλόγου απέναντι στις Κυβερνήσεις και τις διορισμένες  Διοικήσεις τους,  πως πρέπει να γίνει ένα βήμα για να αλλάξουν  ρότα τα Σωματεία για να οργανωθούμε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές ,να αμυνθούμε και να βγούμε στην αντεπίθεση,  τότε μόνη λύση είναι δαγκωτό ΕΑΜ.
     Μόνο με την ψήφο στο ΕΑΜ φοβούνται  η ΛΑΡΚΟ και οι Κυβερνήσεις .  Μόνο η ψήφος στο ΕΑΜ δεν μεταλλάσσεται , γίνεται όπλο στα χέρια των εργαζομένων, εξασφαλίζεται πως θα παλευτούν και από αυτό το μετερίζι τα δίκαια αιτήματα μας:
·        Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ, να ενταχτεί σε έναν Δημόσιο Φορέα Ορυκτού Πλούτου, κριτήριο της παραγωγής της  να είναι οι λαϊκές ανάγκες, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της μέσα από την κατασκευή Μονάδας Ανοξείδωτου Χάλυβα και την παράλληλη επεξεργασία των υποπροϊόντων της, ανοίγοντας με αυτών τον τρόπο 100τονταδες νέες θέσεις εργασίας.
·        Να υπογραφεί Επειχ.Σ.Σ.Ε που θα καταργεί το δουλεμπόριο, θα εξασφαλίζει μόνιμοι και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζομένους κατοχυρώνοντας παράλληλα όλα τα εργασιακά –μισθολογικά- ασφαλιστικά δικαιώματα που είχαν οι παλιότερες γενιές εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ.
·        Να εκσυγχρονιστεί παίρνοντας παράλληλα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και για το περιβάλλον
·        Να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος Ανδρέας Δαλάκας.

      Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε πως αν μας εμπιστευτείτε και μας δώσετε με την ψήφο σας μια έδρα , θα την τιμήσουμε. Θα σας ενημερώνουμε για το κάθε τι που θα κάνουμε, θα λέμε, θα λέει  και θα  κάνει η Διοίκηση.
      Γνωρίζετε πολύ καλά πως θα κρατήσουμε το λόγο μας , θα κάνουμε την νύχτα – μέρα αν χρειαστεί για να ενημερώνουμε όλα τα εργοτάξια και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

      ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ -  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ:

ΦΕΡΑΝΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. 

ΔΥΝΑΤΟ ΕΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
 
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΑΜ








2 σχόλια:

  1. Μη μου πείτε ότι έχει πάει η ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ στο ΜΕΤΑ για τι θα κόψω τις φλέβες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους