Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Τα λέγαμε, τα γράφαμε, ξέραμε ακριβώς το τι θα γίνει

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

Λάρυμνα 02/10/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα λέγαμε, τα γράφαμε, ξέραμε ακριβώς το τι θα γίνει. Οι απειλές και οι διώξεις καλά κρατούν. Πάλι στο ίδιο έργο θεατές με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Τώρα η μόνη διαφορά είναι ότι οι ίδιοι παίχτες ήταν σε άλλο στρατόπεδο και μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ, με μοναδικό λόγο την καρέκλα και την ειδικότητά τους.
Τους ζήσαμε και τους φάγαμε στη μάπα είμαστε και έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.
Αν νομίζουν ότι θα μας φιμώσουν να μην μιλάμε ή να μην ασκήσουμε αυτό που μας έχουν δώσει οι εργαζόμενοι... 









τους γελάσανε. Είμαστε πολύ πιο έμπειροι από το παρελθόν, όπως θα στοχοποιήσουμε και αυτούς που πηγαίνουν στην καινούργια τοπική Δ/νση και κάνουν το φερέφωνο λέγοντας αν θα πάνε οι συνδικαλιστές για δουλειά .
Αυτό το ρόλο τους ανέθεσαν για να εισπράξουν τα οφίτσια . Θα τους κράζουμε καθημερινά για να ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι με ποιους έχουν να κάνουν.
Σε αυτό το έργο βλέπουμε θεατή τη Διοίκηση. Τελικά εντολές παίρνει από την πολιτική ηγεσία ή από σκοτεινές και σκιώδεις ηγεσίες που το μόνο στόχο έχουν την απαξίωση της εταιρίας μεταθέτοντας πάντα ευθύνες στους προηγούμενους; Είμαστε έτοιμοι να δούμε και να ζήσουμε ότι «προίκα» είχε αυτή η εταιρία αν βέβαια προλάβουμε γιατί όπως πάμε αντί να ασχοληθούν με ουσιώδη πράγματα όπως η επιβίωση της εταιρίας , έχουν κάνει τις λίστες του Σίλντερ ποιους θα κάνουν σαπούνι.
Ποτέ στα χρονικά της εταιρίας τέτοιο μίσος. Μπορεί ψυγεία να υπήρχαν .
Τα καταδικάζαμε συνεχώς και τα καταδικάζουμε , αλλά αυτό το μένος και η έχθρα δεν υπήρχε ποτέ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Η παράταξή μας σας καλεί να μην φοβηθείτε αυτούς που γυρίζουν τα κόμματα σαν την μαϊμού στα πανηγύρια . Για οτιδήποτε συμβεί θα είμαστε παρόντες . Μην δεχτείτε τον ψυχολογικό πόλεμο από κανέναν . Να το καταγγείλετε αμέσως , δεν έχουμε χούντα.
Προσπαθούν να φιμώσουν και το Σωματείο με διάφορα τρικ.
Να ξέρουν εμάς δεν μας φιμώνει κανένας . Ότι και να μας κόψουν θα είμαστε πάντα στους εργαζόμενους .
Να είστε σίγουροι ότι θα ενημερωθούν όλα τα κόμματα και τα συνδικάτα για την αυταρχικότητα και τον διχασμό που πάνε να φέρουν στους εργαζόμενους.
Να γνωρίζουν όμως «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι» και ξέρουν ποιοι το είπαν αυτό , τους ξέρουμε και τους έχουμε αντέξει . Έχουμε δει τι έχουν κάνει και στις προηγούμενες θητείες . Ας μας διώξουν , ας κάνουν ότι θέλουν. Ένα δεν θα τους επιτρέψουμε. Να κλείσουν την εταιρία ή να την δώσουν σε συμφέροντα που εμείς έχουμε μπει φραγή με όλες τις δυνάμεις μας για να διατηρηθεί η ακεραιότητά της και το μεροκάματό μας.
Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι εστί ΛΑΡΚΟ τελειώσαμε. Κάνουμε έκκληση στους συν/λφους των μεταλλείων ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης να έχουν το νου τους γιατί είμαστε στην πιο δύσκολη καμπή.
Πρώτα έπρεπε να διασφαλιστούν η εταιρία , τα μεταλλεία και μετά η Διοίκηση ας έκανε τις πολιτικές διώξεις με εντολές άνωθεν.
Αλλά για να δούμε όλα αυτά τα εγκρίνει η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή απλώς κάποιοι δουλεύουν με τον τρόπο που είχαν μάθει στα κόμματα του δικομματισμού που ανήκαν .

ΡΩΤΑΜΕ : Αυτή η εταιρία που όλοι παίρνουμε μεροκάματο θα αναστηθεί; Θα γίνει ανταγωνιστική ; Θα γίνει βιώσιμη; Θα γίνει παραγωγική; Θα μας πουν τις στόχους έχουν (εκτός από τις διώξεις) ; Θα μας απαντήσουν για τις εκκρεμότητες που έχουν με τους εργαζόμενους ; Με τα μεταλλεία θα ασχοληθούνε; Ή θα μείνουν σε μια κλειστή κάστα ανθρώπων με μοναδικό στόχο την εκδίκηση; Η παροιμία λέει «το γινάτι βγάζει μάτι».
Όλα αυτά που γίνονται είναι σε βάρος της εταιρίας , σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Εμείς θα σας ενημερώνουμε τακτικά . Όλες οι ανακοινώσεις θα πηγαίνουν σε όλα τα ΚΟΜΜΑΤΑ, στην ΓΣΕΕ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ και στο ΔΗΜΟ που ανήκουμε και στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , να γνωρίζουν οι πάντες τι γίνεται στη ΛΑΡΚΟ και αν συμφωνούν με την λογική αυτή να μας το πουν.
Τη ΛΑΡΚΟ δεν θα την δωρίσουμε σε κανέναν. Θα δουλεύουμε καθημερινά και θα απομονώσουμε αυτούς που θέλουν το κακό της.

Υ.Γ.: Η υπομονή και οι αντοχές έχουν τα όριά τους. Ας φροντίσουν κάποιοι να συνέλθουν γρήγορα. Οι εργάτες όταν είναι ενωμένοι δεν είναι ποτέ νικημένοι. Όσο να προσπαθήσουν κάποιοι να διασπάσουν την ενότητα και το σύνολο των εργαζομένων είναι λίγοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Όλα τα κόμματα της Βουλής -
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΓΣΕΕ – ΔΗΜΟΥΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ 
 
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνα 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους