Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Οι ''Νοικοκυραίοι''

Του Γιώργου Χατζηαναγνώστου

τεχνικός σύμβουλος επιχειρήσεων

"Εμείς είμαστε νοικοκυραίοι, και τα έχουμε κάνει τα κουμάντα μας". Μια χιλιοειπωμένη κλασσική πλέον ατάκα από ένα μεσοαστό, στην προσπάθεια του να σώσει την "εικόνα" προς τα έξω ή απλά να περιγράψει αυτό που ο ίδιος αισθάνεται. Στην πράξη εννοεί ότι η διορατικότητα του. αλλά και η επαγγελματική του δεινότητα του επέτρεψε να επιπλεύσει-διασωθή τηρουμένων των αναλογιών, από την εσκεμμένη υφιστάμενηκαταστροφή της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ίσως έβγαλε τα χρήματα του στο εξωτερικό ,και "τραβάει" λίγα λίγα για να έχει το κοινωνικό άλλοθι του "νοικοκυραίου", ίσως πούλησε ένα ακίνητο προ κρίσης χωρίς να το πει και με συντηρητική στρατηγική περιμένει να έρθουν καλύτερες μέρες ίσως η σύνταξη της γιαγιάς, ίσως, ίσως.








Εκείνο που στον εσωτερικό μικρόκοσμο των αστικών στρωμάτων θεωρείται δεδομένο είναι η διαφύλαξη του ονόματος του καλού "νοικοκυραίου", που όπως και στο παρελθόν επειδή ήταν ικανός έκανε και αποταμίευση χωρίς σφραγισμένες επιταγές και ας μην έχει ζεστό νερό σπίτι.

Η πραγματική οικονομία με νούμερα ακόμα και στρεβλά διαμορφωμένη από την ΕΛΣΑΤ δεν δικαιώνει την ύπαρξη "νοικοκυραίων". Και είναι πολύ λογικό αυτό όταν πέραν της δημιουργικής λογιστικής, με αναδρομική ισχύ εφαρμόζονται από την συγκυβέρνηση με χρήση Δομικής βίας. αντισυνταγματικές φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά και ασύμμετρα

νομοθετήματα ή Κανονιστικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι εφαρμοζόμενες εντολές μέσω της Λευκής Βίβλου των Βρυξελλών δεν επιτρέπουν την παρερμηνεία της παρά την εσκεμμένα δικολαβικά δημιουργική "ασάφεια" των γραφομένων σε αυτήν.


Χαρακτηριστικά παραδείγματα διάλυσης των "νοικοκυραίων" τα Ευρωπαϊκά γνωστά σκάνδαλα περί χειραγώγησης επιτοκίων libor, τα της φολκςβαγκεν, αλλά και τα ελληνικά με τα υποβρύχια τους Διαγωνισμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και άλλα λιγότερο ή περισσότερο
γνωστά όπου με διάφορες μεθοδολογίες υφαρπάζονται οι κόποι μιας ζωής εργασιακού μόχθου.
Η δε κατ επίφαση νομοθεσία περί ανταγωνιστικής δεσπόζουσας θέσης καταρίπτεται από την ίδια την EE. με τις αποφάσεις για Από το 2004. όπου η Επιτροπή έκανε χρήση του κριτηρίου της ΣΠΑΑ κατά τη διερεύνηση σημαντικού αριθμό υποθέσεων. Για παράδειγμα, στην υπόθεση Western Digital / Hitachi, η Επιτροπή εξέτασε προταθείσα εξαγορά στην αγορά οδηγών σκληρού δίσκου (HDD). Η εξαγορά θα μείωνε τον αριθμό των
ανταγωνιστών που δραστηριοποιούνται στη μεν βιομηχανία οδηγών σκληρού δίσκου από 4 σε 3, στη δε αγορά οδηγών σκληρού δίσκου 3.5 ιντσών από 3 σε 2. Αναλύοντας τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από κοινού, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, υπό τις δεδομένες περιστάσεις, ο αποκλεισμός της Hitachi από την αγορά θα εμπόδιζε
σημαντικά τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό.
Στην χώρα όπου εσκεμμένα έχει ποινικοποηθεί η επιχειρηματικότητα αλλά και στοχεύεται νομοθετικά η καταστροφή όλων των παραγωγικών δομών της χώρας από αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία ελαφριά βιομηχανία, μεταποίηση αλλά και βαριά βιομηχανία ο "νοικοκυραίος" δεν έχει θέση.
Ο "νοικοκυραίος" πρέπει να εξελιχθεί σε εργαζόμενο με χαμηλή μισθοδοσία για να μπορέσουν οι Γαλλογερμανικοί κύκλοι να διατηρήσουν σε άνοδο το δικό τους ΑΕΠ. Λογικό και αυτό για αυτές τις χώρες όταν η παγκόσμια παραγωγή αλλά και εμπορική συναλλαγή παγκοσμίως πέφτει παρακολουθώντας τις μεταβολές του δείκτη BDI.

Ο Έλληνας "νοικοκυραίος" πρέπει πέραν της στοχευμένης απώλειας Εθνικής του ταυτότητας και κληρονομιάς να απωλέσει και την ιστορική του συνείδηση ,πρέπει να γκρεμιστούν τα όνειρα του και να μείνει χωρίς κεραμίδι αλλά και να υποθηκεύσει το μέλλον του με τίτλους ενυπόθηκων χρεών(μνημόνια).
Σε αυτό το διεθνοποιημένο περιβάλλον ο "νοικοκυραίος" χτίζει την εικόνα του προς τα έξω πείθοντας τον εαυτό του με εσωστρέφεια ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες, εάν δείξει εγκράτεια και καρτερικότητα.
Στον αντίποδα η επόμενη γενεά που έρχεται .με 400€ μισθό .χωρίς συνταξιοδοτική δυνατότητα, και με κουπόνια σίτισης, καταδικάζεται από την εσωστρέφεια και την απόκρυψη πραγματικών δεδομένων από τον "νοικοκυραίο" που πασχίζει με 12ωρη εργασία να βιοποριστή.
Η συμμετοχή στα κοινά με εποικοδομητική κριτική,προτάσεις, και χωρίς ακρότητες αποχής .ψήφων διαμαρτυρίας αλλά και λευκών ψηφοδελτίων είναι η απάντηση μιας κοινωνίας πολιτών.
Το έμψυχο υλικό υπάρχει .η εργατικότητα υπάρχει, το γνωσιακό υπόβαθρο υπάρχει .και αναζητούνται οι πατριώτες που θα δώσουν ψυχή όραμα και ελπίδα. Υπάρχουν είναι σίγουρο ανάμεσα μας. Η κοινωνία απο μόνη της θα βρεί τα πατήματα της μακριά από τον ατομιστή αστό "νοικοκυραίο".
Έχει έρθει η ώρα για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία έξω από την φαυλότητα του σήμερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους