Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/4/2016

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ψαχνά, 1 Απριλίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3η

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Ζούμε ιστορικές στιγμές, ενώ η Εταιρεία μας βρίσκετε πριν την κατάρρευση και όλα τα σωματεία τρέχουν για να σώσουν ότι μπορούν, εδώ στα Μεταλλεία της Εύβοιας κάποιοι πρέπει να ζούνε σε άλλο κόσμο!!







Κύριε Μανή εσείς που ήρθατε ως μεσσίας και πετυχημένος στην Εύβοια πως περιμένετε να φτιάξετε τα νταμάρια; Από απόσταση; Γιατί απ’ όσο γνωρίζουμε και πληροφορούμαστε δεν μπαίνετε καν στο κόπο να πάτε να δείτε πως είναι το μεταλλείο. Δεν έχετε ακούσει ή δεν καταλάβατε όταν εργαζόμενος πήγε να σας διώξει από το εργοτάξιο, νομίζοντας πως είσαστε τουρίστας. Βέβαια οφείλουμε να παραδεχτούμε την νέα επαναστατική μέθοδο που πλασάρετε μέσω φωτογραφιών. Και απ όσο μπορούμε όλοι να δούμε έφερε απίστευτα αποτελέσματα. Γεμάτες πλατείες!!!!! που μάλλον μόνο εσείς τις βλέπετε. Παραδόξως όμως δεν ακούμε τους παπαγάλους που φώναζαν για την κατάσταση της πλατείας Πολιτικών με την προηγούμενη Διεύθυνση να φωνάζουν και τώρα. Γιατί άραγε;;;

Τα νταμάρια που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι μας, όπου ο προηγούμενος Δ/ντης τα έκανε επικίνδυνα (κατά τα λεγόμενα των τωρινών όπου το πιστεύουμε και μείς) οι νέοι μας διοικούντες που μπήκαν με την σημαία τον διορθωτικών αλλαγών τα έχουν αφήσει ίδια και χειρότερα!!!!!

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι στις συναντήσεις με το σωματείο κύριε Διευθυντά είσαστε λαλίστατος και επεξηγηματικός λέγοντας συνέχεια πως πρέπει να φύγετε. Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα μας.
Έχετε καταλάβει που έχετε έρθει και τι διοικείτε;;;; Η εταιρεία δεν σας έδωσε αυτοκίνητο για να κάνετε βόλτες;;; Απαντήστε έστω μια φορά με ουσία για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα Μεταλλεία μας;; Εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε δεν είναι κακό να το πείτε και να φύγετε!!!!!! Και κάτι τελευταίο, εσείς που έχετε την ευθύνη των μεταλλείων και των εργαζομένων μήπως μπορείτε να μας πείτε τι ώρα έρχεστε και τι ώρα αποχωρείτε από την εργασία;;

Συνάδελφοι η μανία και η ασχετοσύνη των διοικούντων να μην αφήσουν κανέναν παραπονεμένο τους οδήγησε να ορίσουν Διευθυντικό Στέλεχος σαν Τεχνικό Σύμβουλο της Τοπικής Διοίκησης έτσι απλά για να δείχνει ότι έχει αντικείμενο (ανευ χαρτοφυλακίου) με ωράριο 9 με 10 πμ έως τις 1μμ ανάλογα με τις ορέξεις του ενώ απλοί εργαζόμενοι βάλλονται με απολογίες έστω και αν καθυστερήσουν 5 λεπτά στο χτύπημα της κάρτας. Το μόνο αντικείμενο του συγκεκριμένου ήταν και είναι να φωνάζει για απολύσεις των προηγούμενων, ξεχνώντας ίσως τα δικά του, που πολλές φορές έφερε την εταιρεία σε δύσκολή θέση με τα καμώματα του.

Οι μειώσεις αυτοκινήτων ανά εργοτάξιο που επέβαλε η Διοίκηση έπιασαν τόπο από την ανάποδη, ο Διοικητικός μας Διευθυντής απέκτησε και δεύτερο αυτοκίνητο για την μετακίνηση του δηλώνοντας το γενικά στην υπηρεσία του γραφείου προσωπικού ώστε να φαίνεται ότι αυτό που έχει χρεωθεί δεν κινείτε, όσο για τον εκλεκτό του, διατηρεί και αυτός δικό του αυτοκίνητο κάνοντας την ίδια πονηριά με τον προϊστάμενο του, την ώρα που σημαντικά τμήματα και εργοτάξια (έχουν αφεθεί χωρίς όχημα) με οχήματα άκρως επικίνδυνα!!!!!! Φυσικά στο μυαλό του κύριου Σταματιάδη για τις περικοπές που επέβαλε η Διοίκηση της Εταιρείας είναι για άλλη μια φορά ο απλός εργαζόμενος, αυτός που παλεύει για την παραγωγή που κατά τα κοστολογικά του λεγόμενα στοιχίζει 1.900,00 € στο σύνολο, Δεν μας είπε όμως πόσο στοιχίζει εκείνος ή τουλάχιστον να μας πει πόσο στοιχίζει ο τελευταίος Μηχανικός!!!
Κύριε Σταματιάδη γι άλλη μια φορά πάτε να καλύψετε τα δικά σας ρίχνοντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους, μάλλον δεν έχετε καταλάβει ούτε εσείς αλλά ούτε και ο Διευθυντής πως το καράβι (που έχετε στην πλάτη σας) δεν κυβερνάτε από γραφεία και Σαράι και αυτοί που θεωρείται υψηλά κοστολογικά κλιμάκια σίγουρα προσφέρουν πιο πολλά από εσάς και ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ!!!!

Φυσικά οι Κολλητοί που προήχθησαν δεν έχουν χάσει Σαββατοκύριακο για Σαββατοκύριακο κάνοντας δουλείες χωρίς να γνωρίζουν, αποκορύφωμα όλων να υποδεικνύουν (σε απλούς εργαζομένους που κάνουν σωστά την δουλειά τους) να καίνε λάθος αρχεία μιας και είναι παντογνώστες και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν μιλάει κανείς!!! η τοπική διεύθυνση κατά τα άλλα κόβει και πάλι εργασίες Σαββατοκύριακου πολύ σημαντικές από την πρώτη γραμμή παραγωγής και τα συνεργεία!!!

Μήπως πιστεύεται ότι ο κόσμος δεν σας έχει πάρει χαμπάρι; Ή επειδή η Διοίκηση ζήτησε περικοπή μετακινήσεων και εργασίας Σαββατοκύριακων θα δείξετε καλό πρόσωπο κόβοντας απ όλους μόνο τα Σαββατοκύριακα (που σε πολλές περιπτώσεις είναι σημαντικές να γίνουν για την εταιρεία) εκτός από εσάς και τους κολλητούς σας. Που πήγαν οι υποσχέσεις σας για τους 22 συναδέλφους που ακόμα παραμένουν ημερομίσθιοι;; Α ναι ξεχάσαμε στοιχίζουν όλοι μαζί όσο μια δική σας προκαταβολή!!!

Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως η οι ανώνυμες ανυπόγραφες κίτρινες ανακοινώσεις σωπάσανε (Νέα Ελλάδα και Εργαζόμενοι ΜΕΕ) μάλλον πήραν και οι δύο πλευρές αυτά που θέλανε (κάποιοι προαγωγές και θέσεις και κάποιοι πέσανε στα μαλακά) αφού εξαπέλυαν βρισιές και συκοφαντίες προς κάθε κατεύθυνση για αδικημένους και την κατάντια των εργοταξίων στην Εύβοια.

Συνάδελφοι κάποιοι Μηχανικοί που μάλλον δεν έχουν καταλάβει και δεν ξέρουν που βρίσκονται πιθανόν, έχουν βάλει το κουστούμι τους και περιμένουν την προαγωγή τους σαν δήθεν αδικημένοι, λέγοντας συνέχεια πως είναι αδιαβάθμητοι, με προσόντα τα λίγα χρόνια υπηρεσία τους, το κόμμα, και η πληθώρα των λαθών τους σε παραγγελίες ανταλλακτικών και άλλων αναλωσίμων υλικών, γεμίζοντας την αποθήκη με άχρηστα ανταλλακτικά μεγάλης άξιας!!!
Δυστυχώς ότι χειρότερο είναι να δίνουμε άλλοθι σε όλους όσους ευθύνονται ότι δεν ήξεραν ή ότι ήταν άσχετοι αν είναι έτσι να μην δεχόντουσαν να αναλάβουν. Τα τελευταία χρόνια με λίγες εξαιρέσεις οι Διοικήσεις που ήρθαν μόνο βόλεψαν ημετέρους με παχυλούς μισθούς πετώντας τους εργαζόμενους και χρέωσαν την εταιρεία εκατομμύρια ευρώ κάνοντας έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς Νικελίου στον κόσμο Ψιλικατζίδικο της Γειτονιάς.
Θα απαντήσουμε για πρώτη και τελευταία φορά στο υστερόγραφο που αναφέρεται στην παράταξη μας από την 1η ανακοίνωση των ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ

Οι (δήθεν) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που δεν ενδιαφέρονται για κόμματα και κομματικές ταμπέλες, γιατί τώρα που φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό τρέχουν στις Νομαρχιακές και σε άλλους κομματικούς παράγοντες και θέτουν υποψηφιότητα στα κομματικά όργανα και το παίζουν Νεοδημοκράτες, ενώ πριν το «έπαιζαν» Πόντιοι Πιλάτοι.
Άραγε ποιοι τρέχουν να κλείσουν θέσεις από τώρα που βλέπουν να έρχεται αλλαγή??? Δεν σας φτάνουν αυτά που πήρατε??? Ή τα ξεχάσατε???

Σας πληροφορούμε λοιπόν να μην ελπίζεται σε επιστροφή Διευθυντικών φαντασμάτων του κοντινού παρελθόντος γιατί σίγουρα ψωνίσατε από σβέρκο (εδώ πάει!!) και αφετέρου λογαριάζεται χωρίς τον ξενοδόχο.


Η ΔΑΚΕ δεν έχει ανάγκη από επαγγελματίες συνδικαλιστές, πρώτα βιολιά και Ψεύτες.-






3 σχόλια:

  1. Είστε για απόλυση όλοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανικανότητα που έχετε ειναι εντυπωσιακή ,θα έλεγα πολύ ενδιαφέροντες τύποι Χά Χά Χά Χά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους