Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



                                                 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι μέρες που διανύουμε είναι πονηρές και δύσκολες αλλά απ’ότι φαίνεται κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν.Τα φλέγοντα ζητήματα που βασανίζουν την εταιρεία μας όπως η επιστροφή Φ.Π.Α που δικαιούμαστε ,η ρύθμιση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, και οι περιβόητες κρατικές ενισχύσεις δεν έχουν ακόμα λυθεί και όπως όλοι μας έχουμε καταλάβει πορευόμαστε με το μέλλον αβέβαιο και βάρκα την ελπίδα!





ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ??? Προχθές επισκεφθήκατε την Εύβοια ,γιατί δεν συναντήσατε το σωματείο?
Τι κάνουμε ? έχουμε κάποια εξέλιξη? Μήπως να απευθυνθούμε σε κάποια καφετζού να μας πει τι μέλλει γενέσθαι?


Πού είναι το αριστερό μανιφέστο και οι δεσμεύσεις για την ΛΑΡΚΟ .Απ’ότι φαίνεται πήγαν περίπατο!
Το περιβόητο BUSINNESS PLAN ,πού είναι? Τι ενέργειες έχετε κάνει για την επιστροφή Φ.Π.Α?
Και τώρα στα του χώρου μας. Η πλατεία Πολιτικών αυτή την στιγμή έχει 27.000 τόνους μεταλλεύματος με μέση ποιότητα 0,83. Τώρα οι ποιότητες δεν είναι απαγορευτικές για την λειτουργία του εργοστασίου? Τι χάσιμο παραγωγής έχουμε με αυτές τις ποιότητες?


Τι γίνεται με το κοίτασμα στον Κούτο, και με την εκσκαφή στο Σούρτζι? Τι φταίει και καθυστερούνε? Το μόνο θετικό είναι ότι ξεκινάει η καινούρια εκσκαφή στο Βρυσάκι. Και με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους για το παραγωγικό πλάνο για το 2016 ανά εργοτάξιο:
ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΤΡΩΝΙ: Εώς τέλος Μαρτίου έχουμε πάρει 250.000 τόνους μεταλλεύματος και είναι να πάρουμε άλλες 400.000 τόνους.


ΡΕΚΑΒΕΤΣΙ: Εχουμε πάρει εώς σήμερα 100.000 τόνους μεταλλεύματος και είναι να πάρουμε άλλες 180.000 τόνους.
ΚΑΤΣΙΚΙΖΑ: Είναι να πάρουμε 250.000 τόνους μεταλλεύματος από την εργολαβία που τρέχει.
ΒΡΥΣΑΚΙ: Εώς τέλος του 2016 η εκσκαφή θα έχει αποδώσει 400.000 τόνους μεταλλεύματος με μέση ποιότητα 0,96.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΟΤΡΩΝΙ: Εχουμε πάρει εώς σήμερα 200.000 τόνους μεταλλεύματος και είναι να πάρουμε άλλες 400.000 τόνους.


Και άντε το 2016 να το βγάλουμε, μετά τι κάνουμε??? Από πού θα παίρνουμε μετάλλευμα?
Αυτά σας τα παραθέτουμε προς αποφυγή παραπληροφόρησης από κάποιους που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές! Και για να μαθαίνουν, ο καθαρισμός μεταλλεύματος στα εργοτάξια που δραστηριοποιούμαστε γίνεται αποκλειστικά με τσάπα. Αν έχουν εφεύρει κάποιον άλλο τρόπο να γίνει αυτή η εργασία να το κάνουν πρόταση στους αρμόδιους…


Ετοιμάζεται και η λειτουργία του εμπλουτισμού. Τώρα δεν είναι ασύμφορη η λειτουργία του? Ανοίγει για να βοηθήσουμε το εργοστάσιο επικαλείται ο Κος Μανής. Γιατί παλαιότερα λειτουργούσε ‘’για τα μάτια του κόσμου’’?? Πού είναι οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις της Νέας Ελλάδας?
Πάρτε λίγο στα σοβαρά κύριοι της διεύθυνσης τον ρόλο σας και μην φάσκετε και αντιφάσκετε!


Εχετε στα χέρια σας την τύχη πολλών οικογενειών που ζούνε από την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ!!!


Οι εργαζόμενοι μοχθούμε καθημερινά για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και θέλουμε μια διεύθυνση που θα σέβεται τους εργαζόμενους και θα τους εμπνέει εμπιστοσύνη, και όχι να μας κάνετε ανάλυση πόσο κοστίζει ένας εργάτης Κε Σταματιάδη………… εσείς πόσο κοστίζετε στην εταιρεία? Δικαιολογεί η επιθεώρηση εργασίας για την ΛΑΡΚΟ (ΕΥΒΟΙΑ) να έχει 4 διευθυντές, 1 προσωπάρχη και 1 υπεύθυνο προσωπικού? Τώρα για το ποιος είναι προσωπάρχης οι απόψεις διίστανται!!


Τα περισσότερα προβλήματα –ελλείψεις στους χώρους εργασίας παραμένουν άλυτα .. Στον χώρο φύλαξης (παλιό γραφείο εργοδηγών) του εργοταξίου των Ακρών δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση στον χώρο αυτόν, με αποτέλεσμα oποιος πάει φύλακας εκεί στην καλύτερη περίπτωση φεύγει με κρυολόγημα! Στο εργοτάξιο Πολιτικών το αυτοκίνητο των εργατών ακινητοποιήθηκε λόγω ακαταλληλότητας (ήταν σάπιο),στην Βύρα το πουλμανάκι μεταφοράς προσωπικού μπάζει καυσαέριο στην καμπίνα, οχήματα παραγωγής(komatsu) μπάζουν σκόνη στην καμπίνα με ο,τι συνεπάγεται για την υγεία των οδηγών, στο Τριβείο Βύρας τι γίνεται με τις τουαλέτες –τρώγλες?? Συνάδελφοι της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας η περίοδος χάριτος που είχε ζητήσει η Διεύθυνση πέρασε!!!!


Στην συνέχεια θα θέλαμε να σχολιάσουμε λίγο την προχθεσινή αντιγραφή της σωματειακής –ΑΝΕΚΔΟΤΟ ανακοίνωση της ΠΑΡΑΔΑΚΕ(παράρτημα της ΔΑΚΕ, 2 ατόμων). Ο ένας, εκλεγμένος κατά τύχη, άβουλος συνδικαλιστής με την παράταξη της ΔΑΚΕ, μην μπορώντας ποτέ σε συμβούλιο του σωματείου να αρθρώσει λέξη ,αυτοπροβάλλοντας τον εαυτό του σαν πρόεδρο της ΔΑΚΕ στον κόσμο, όταν φυσικά δεν είναι μπροστά ο πραγματικός Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και παριστάνοντας τον παπαγάλο του δεύτερου, συνεχώς αποτυχημένου υποψήφιου συνδικαλιστή??(το δείχνουν οι ψήφοι που πήρε στις εκλογές)……O συγκεκριμένος κύριος προσλήφθηκε το 1998 και τότε γράφτηκε μέλος της ΠΑΣΚΕ, έπειτα μεταπήδησε στην ΔΑΚΕ και αφού δεν πήρε την θέση που ήθελε ,έφυγε και από την ΔΑΚΕ και επιχείρησε να ξαναγραφτεί στην ΠΑΣΚΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ. Ξαναπήγε στην ΔΑΚΕ και το 2007 μέσα σε έναν χρόνο πήρε 3 αυξήσεις !!!! Πήρε και επιπλέον 35 ευρώ για να κολλάει στα τζάμια των εταιρικών αυτοκινήτων τα σήματα τελών κυκλοφορίας!!! Επειτα ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΔΑΚΕ , τον διέγραψαν οι τότε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ξαναγράφετε πάλι μέλος της ΔΑΚΕ και σήμερα το παίζει ΔΑΚΙΤΗΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!


Αλλά ας πάμε και λίγο στα γραφόμενα σας. Έχετε άποψη για το μεταλλείο απ’ότι πληροφορήστε λέτε. Σωστά το θέτετε, γιατί κατ’αρχήν δεν σας έχουμε δει ποτέ στον τομέα παραγωγής και κατά δεύτερον δεν έχετε ιδέα προς τα πού πέφτουν τα μεταλλεία και το πώς γίνετε η εξόρυξη τους. Μια φορά ήρθατε για να ζητήσετε ψήφο και μόνο που δεν σας πετροβόλησαν. Αλλά ξέχασα ,θα λερώσετε χεράκια και ποδαράκια!!!!! Μας λέτε ότι ο προηγούμενος διευθυντής κατέστρεψε τα μεταλλεία. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΑΛΗΘΕΙΑ???? Αλλα γράφατε σε παλαιότερες ανακοινώσεις σας,(ΔΕΙΤΕ ανακοίνωση της ΔΑΚΕ στις 14/03/14), τώρα τι άλλαξε? Δεν πήρατε αυτά που θέλατε?? Μήπως περνάτε κρίση ταυτότητας? Γράφετε για μηχανικό που προνόησε να παραγγείλει και να έχει έτοιμο ανταλλακτικό για πιθανή βλάβη. Μπορείτε εσείς να καταλάβετε την ανάγκη για παραγωγή? Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!! Και σαν να μην έφτανε αυτό βάζετε στο κάδρο άλλο μέλος της ΔΑΚΕ που ανήκει στην αποθήκη (για ξεκάρφωμα)…ΩΡΑΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!! Γιατί δεν γράφετε για την ποιότητα του μεταλλεύματος, που είναι αντικείμενο της εργασίας του κατά τύχη, άβουλου συνδικαλιστή??? Αλλά θέλετε να κρύβεστε σαν τα ποντίκια και να πετάτε το μπαλάκι σε άλλους!!!!!!!


Υ.Γ(1): Αύξηση μισθού, δεν είναι να μειώνεται ο μισθός σου επειδή σου αφαιρούν ένα επίδομα και σου βάζουν ένα άλλο, το οποίο είναι μικρότερο από το πρώτο. Αυτό λέγεται μείωση μισθού .


Υ.Γ(2): Ο κ.Ρισκάκης μας ενημέρωσε για την ΛΑΡΚΟΔΟΜΗ τι έσοδα αποδίδει στην ΛΑΡΚΟ και γενικά την λειτουργία της . Εσείς κ. Μπουροδήμο δεν έχετε αξιωθεί ακόμη να μας ενημερώσετε για την ΛΑΡΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τι έσοδα αποφέρει στην ΛΑΡΚΟ και γενικά για την λειτουργία της………ΓΙΑΤΙ??




             ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ



Απο: eviawelle.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους