Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ανάπτυξη στα κάρβουνα ...

Θόδωρος Γαλανόπουλος
Θα έπρεπε να έχω μια φωτογραφία του αρνιού στη σούβλα, για να σας επισημάνω ότι η αξιολόγηση συνεχίζεται! Σε μια χώρα που χρωστάς και τις κάλτσες σου ακόμα τι να περιμένεις να πετύχεις και πόσες ψεύτικες ανακρίβειες να ρίξει ο κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος για να ομορφύνει λιγάκι το χάλι μας; 
Εντωμεταξύ η κάθε κυβέρνηση θέλοντας να μην στενοχωρήσει τους πελάτες ψηφοφόρους... 




για να τους έχει και αύριο, προσπαθεί να κάνει πολύ λιγότερα από όσα την υποχρεώνουν, με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να έρχονται μαζεμένα ακόμα πιο πολλά! Μετά κάνουμε εκλογές, τα σταματάμε λιγάκι όλα, και ξαναρχίζουμε από την αρχή, και δωστου μέτρα με άλλη μορφή,ξοδεύεται και η αισιοδοξία των προεκλογικών λόγων και ξανά μανά τα ίδια …! 
Δεν μπορεί άλλες χώρες της Ευρώπης να περάσανε μνημόνια και τώρα να είναι σχετικά βελτιωμένες και μείς να ψάχνουμε να βρούμε το βασιλόπουλο του παραμυθιού να μας έρθει με το άσπρο άλογο να μας μοιράσει λίρες και πεντακοσαευρα από αυτά που θα έχει πάρει ως λάφυρα απο την Ευρώπη που θα έχει κατακτήσει … ! Τι πιο χειροπιαστό ; Ούτε οι μετανάστες δεν θέλουν αυτή τη χώρα και συνωστίζονται στα σύνορα για να φύγουν! 

Αν αυτός που πέρασε 40 κύματα για να φτάσει εδώ δεν θέλει να μείνει ούτε ώρα, καταλαβαίνετε τι χώρα έχουμε .. ! Του δε Έλληνα δεν μπορείς να του βρεις πουθενά μια ισορροπία, κι αυτός και οι κυβερνήσεις του έχουν αυτό που λένε οι ψυχίατροι διπολική διαταραχή! Η που θα είναι στα επάνω του και θα ζητάει να κατασχέσουμε γερμανικές περιούσιες αν δεν μας δώσουν αποζημιώσεις για την κατοχή, η που θα είμαστε στα χείλος της δραχμής και της απελπισίας με απλωμένο το χέρι για βοήθεια! 

Με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ρεαλιστικά αυτό που μας συμβαίνει! Οι εννέα στους δέκα Έλληνες, πέρα απο κομματικές τοποθετήσεις πιστεύουν ότι εδώ, να σε λίγο, σε τρία τέρμινα, όλα θα αλλάξουν και θα γίνει το θαύμα και θα γίνουμε όπως πρώτα! 

Και φυσικά καλά θα κάνουμε να έχουμε και πιασμένο το βουλευτή απο τώρα για το διορισμό! Εδώ δεν έχει μείνει μπακάλικο ανοιχτό κι εμείς στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν διοίκηση επιχειρήσεων! Τι επιχειρήσεις θα διοικήσουν; Τους ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη; Όχι ότι έχει μείνει κάτι αλώβητο και κάποιο πτυχίο θα σου δώσει να φας ,αλλά, όταν δεν έχει δουλειά ο γιατρός, ο μηχανικός, ο ηλεκτρολόγος και ο καλουπατζής, εσύ τι θα βρεις να διοικήσεις; 

Προφανώς καφέδες και κλαμπ-σάντουιτς στην καφετερία, όσο αντέχει και αυτή… με τόση φορολογία! Το πού βρισκόμαστε το λέει η τσέπη μας και δεν χρειαζόμαστε κανέναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας το επισημαίνει, ουτε να το εξωραΐζει!

 Όμως μας χαλάει να μιλάς στα πτώματα για ανάσταση και στα έρημα ντουβάρια για ανάπτυξη! Άντε καλή δύναμη να έχουμε να αντέξουμε τα επόμενα … 


Θόδωρος Γαλανόπουλος 

Απο: kapistri



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους