Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Επιμένουν στις κάλπες και βλέπουν πολιτικές εξελίξεις στη ΝΔ

Μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις, θεωρούν ότι βρισκόμαστε στη ΝΔ, όχι μόνο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς στη Γηραιά ήπειρο.
Τα στελέχη της Συγγρού για να προχωρήσουν το στρατηγικό σχεδιασμό τους, «μετρούν» πλέον μια σειρά γεγονότων που έρχονται, όπως είναι οι... 






επαναληπτικές εκλογές στην Αυστρία στις 22 Μαΐου, το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία στις 23 Ιουνίου και οι εκλογές στην Ισπανία στις 26 Ιουνίου.

Και όλα αυτά, όπως επεσήμανε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost.gr, θα συμβούν με φόντο την ανοιχτή αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα, το μπρα-ντε-φερ Ντράγκι - Σόιμπλε, τη συζήτηση για τις θεωρήσεις εισόδου των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι άλλο απρόβλεπτο μπορεί να προκύψει στο επόμενο διάστημα. Με βάση τα παραπάνω, στη ΝΔ δεν αποκλείουν τίποτε για τη χώρα μας και θεωρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμη και κάλπες μέσα στον Ιούνιο.

Όπως επισημάνθηκε στην πρώτη, μετά το Πάσχα, κλειστή σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη με το στενό επιτελείο του, το αίτημα για παραίτηση Τσίπρα και εκλογές άμεσα όχι μόνο παραμένει στο τραπέζι, αλλά θα διατυπώνεται με μεγαλύτερη ένταση στις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι τα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ξεκαθαρίζουν, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από τη ΝΔ. «Όλα αυτά που θα έρθουν, συν τα επιπρόσθετα μέτρα 3,6 δις ευρώ, είναι ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, όχι δική μας», σημειώνουν.

Αυτό που πρόκειται να επισημανθεί από τη Συγγρού στις επόμενες ημέρες, είναι πως χρειάζεται ένα νέο μείγμα πολιτικής, στο τρίπτυχο «μείωση φορολογίας, επενδύσεις για θέσεις εργασίας και μεταρρυθμίσεις», ενώ υπενθυμίζουν και το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Politico Europe, στο οποίο αναφέρεται πως «καθώς η Ευρώπη αργά, αλλά σταθερά, ξεμένει από επιλογές, η τάση θα είναι προς μια αναγέννηση μεταρρυθμιστικής σκέψης και ηγεσίας», με τον κ. Μητσοτάκη να εντάσσεται στους τρεις ευρωπαίους πολιτικούς (μαζί με τους Ρέντσι και Μακρόν) που θα έχουν ουσιαστική επιρροή στις εξελίξεις στις χώρες τους αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα στοιχεία από τις τελευταίες μετρήσεις που βρέθηκαν στο τραπέζι της πρώτης γαλάζιας σύσκεψης, επιβεβαιώνουν πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και μάλιστα με τάσεις αυτοδυναμίας. Και όπως επισημάνθηκε από συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει πλέον το αίτημα “φύγετε” της κοινωνίας προς την κυβέρνηση, όπως ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε πέρυσι το “σκίστε τα μνημόνια”». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους