Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Γιόρτασε το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στην Εύβοια (Μεταλλεία Λάρκο)

Aπο: eviawelle.gr
Για ακόμη μία χρονιά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή «Βύρα» κοντά στην τοπική κοινότητα του Σταυρού. Μεταξύ των άλλων λειτουργήθηκαν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Ματράκας και Σπαθής, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Λαφαζάνης, πολλοί εργαζόμενοι της Λάρκο και όχι μόνο.





Ο πατήρ Ιωάννης Μάνος, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας στο τέλος αυτής αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας.
Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.
Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.
Εξοργίσθηκε τόσο που την κυνήγησε εντός του πύργου με το ξίφος του για να την φονεύσει. Η Αγία κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα, Μαρκιανό, κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό και καθύβρισε τα είδωλα. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, διεπομπέφθη γυμνή στην πόλη και τέλος σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

Aπο: eviawelle.gr
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους