Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ - Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να τα καταφέρουμε...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ
Λάρυμνα: 19-01-2017

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

   Το σωματείο μας, ένα από τα μεγαλύτερα της Φθιώτιδας πρέπει όχι απλά  να συμφωνήσει στη δημιουργία Εργατικού Κέντρου, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό Φθιώτιδας  με κεντρικό στόχο το χτίσιμο ενός εργατικού κέντρου  και ενός συνδικαλιστικού κινήματος με σαφή και ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία, με ξεκάθαρο ταξικό και μαχητικό προσανατολισμό, απαλλαγμένο από  όλα όσα το οδήγησαν στη διάλυση που επέβαλε η προηγούμενη αντίληψη και λειτουργία του.





 
-Θέλουμε να πετάξουμε στα αζήτητα κάθε αρνητικό που σηματοδότησε το τελευταίο διάστημα το Εργατικό κέντρο.
-Θέλουμε Εργατικό κέντρο απαλλαγμένο από πρόσωπα , πρακτικές και  πολιτικές που απαξίωσαν τόσο τη δράση όσο και την προοπτική στα μάτια εργαζομένων και ανέργων.

 Είναι βέβαια γεγονός πως εκείνο που απασχολεί την κυρίαρχη άποψη η οποία εν προκειμένω εκπροσωπείται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ είναι η αποφυγή της συζήτησης για τον προσανατολισμό του υπό δημιουργία Εργατικού Κέντρου.

 Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα πως ο παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων σήμερα χρειάζεται ριζικό επανασχεδιασμό.
·         Χρειαζόμαστε συνδικάτα που γειώνονται στους χώρους δουλειάς και όχι στα όποια μητρώα σωματείων που υπάρχουν μόνο όταν εκλέγουμε αντιπροσώπους.
·         Χρειαζόμαστε συνδικάτα καταφύγια των εργαζομένων που θα μάχονται την εργοδοτική αυθαιρεσία, που θα δυναμώνουν την επιρροή τους και την παρέμβασή τους στους τόπους δουλειάς .
·         Χρειαζόμαστε συνδικάτα  που θα επιβάλλουν τον εκδημοκρατισμό και τη διαφάνεια στη λειτουργία των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου. Χρειαζόμαστε σωματεία εργαλεία στα χέρια των εργαζομένων και όχι σωματεία σφραγίδες.
·         Χρειαζόμαστε συνδικάτα που θα αντιμετωπίσουν το τρομερό πρόβλημα της ανεργίας για τα επόμενα χρόνια και την εκπροσώπηση των ανέργων.
·         Χρειαζόμαστε συνδικάτα που πρέπει να έχουν στο στόχαστρό τους τη σύνδεση των σωματείων και του Εργατικού κέντρου με την εργαζόμενη νεολαία.
·         Θέλουμε τέλος συνδικάτα ισχυρούς πυλώνες  συνδιαμόρφωσης από θέσεις ταξικής αναφοράς ενός πολιτικού σχεδίου για την επόμενη μέρα που η κοινωνία και η χώρα  απαλλαγμένη από δεσμεύσεις και μνημόνια  θα κινηθεί προς την ανασυγκρότησής της.

  Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με όρους του χθες αλλά να αναζητήσουμε και να αναδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα.

  Ως ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία του Νομού οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη ώστε να αποφύγουμε τον κατακερματισμό των δυνάμεων των εργαζομένων.
 
  Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα εργατικό κέντρο που να χωράει το σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από την τοποθέτησή τους.

  Απευθυνόμαστε από αυτή τη θέση και στα σωματεία που συνιστούν το ΠΑΜΕ και τα καλούμε σε συμπόρευση.

  Δίνουμε χώρο, τέλος, στη νέα γενιά συνδικαλιστών συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην αναγέννηση και στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

  Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στην υπόθεση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος.
 ΄Εχουμε καθήκον να μη μοιράσουμε αλλά να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τους εργαζόμενους.
  Κάνουμε έκκληση έστω και την ύστατη ώρα, για σύσκεψη των δύο νεοδημιουργημένων Εργατικών Κέντρων  ώστε να υπάρξει ΕΝΑ Εργατικό Κέντρο στη Φθιώτιδα, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.


Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να τα καταφέρουμε.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους