Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΡΚΟ: ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Aπο: eviawelle.gr

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Μετά την μείωση της Μεγαβατόρας από 58 στα 37 ευρώ και την ρύθμιση πληρωμών προς την ΔΕΗ από παλαιότερες οφειλές ως το 2020, τα σενάρια ιδιωτικοποίησης με διαδικασίες fast track της εταιρίας Λάρκο ήλθαν και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η εταιρία αντιμετωπίζει... 





προβλήματα σε ότι αφορά χρηματοδότηση που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο, η οποία κρίθηκε παράνομη από τις Βρυξέλλες, ύψους 130.000.000 ευρώ. Χρήματα που οι Ευρωπαίοι πλέον απαιτούν να τους επιστραφούν.
Για αυτό το λόγο η εταιρία υποχρεώθηκε να εκπονήσει νέο business plan εντός του 2017 στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και προτάσεις για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της εταιρίας.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό το κόστος εξόρυξης και παραγωγής νικελίου έφθανε περί τα 14.000 δολάρια ο τόνος. Ενώ από αυτά τα 4.000 δολάρια ήταν το κόστος ρεύματος για την εταιρία.
Μετά την τελευταία απόφαση της ΔΕΗ να μειώσει το κόστος αυτό στα 2.500 δολάρια τον τόνο, η Λάρκο σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές αλλά και στελέχη της αγοράς και λόγω της μείωσης του λειτουργικού κόστους για την εταιρία, γίνεται πιο ελκυστική για τους επενδυτές που θα ήθελαν να εισέλθουν σε αυτή.

Όλα αυτά από μέρους των συνδικαλιστών της εταιρίας χαρακτηρίστηκαν μία καλή προσπάθεια. Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευβοϊκού σωματείου της εταιρίας κος Ξενοφών Αγγελάτος πρόσφατα στην εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη»  «…. το κρίσιμο όμως είναι να εξασφαλιστεί η ρευστότητα της Λάρκο για να μπορεί να πληρώνει. Ως προς αυτό περιμένουμε να δούμε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης….».

Σε αναμονή λοιπόν γιατί το 2017 θα είναι μία χρονιά, όπου ίσως συζητηθεί σε τελική μορφή ποιο θα είναι το μέλλον της Λάρκο, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα και την τοπική οικονομία του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, καθώς ο όγκος των απασχολουμένων σε αυτή αλλά και αυτών των οποίων συναλλάσονται με την εταιρία είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε πληθυσμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους