Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ 21-02-2017


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
·  Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
·  Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
·  Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
·   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
·  Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
    Αρ.Πρωτ.: -89 - 21-02-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Στις 17/02/17 μας επισκέφθηκε ο Υπουργός ΠΕΝ κος ΣΤΑΘΑΚΗΣ, συνάντησε πρώτα τη Διοίκηση της εταιρίας και μετά τους εργαζόμενους. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το Νομό Φθιώτιδας.
  Ο Υπουργός στάθηκε στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στα πλαίσια της Ε.Ε.
 
   Ρωτήσαμε αν συνεχιστούν... 






οι χαμηλές τιμές του Νι και η εταιρία έχει την ίδια στενή ρευστότητα , αν θα χρηματοδοτηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

  Η απάντηση που πήραμε είναι η εξής: «Δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί η εταιρία γιατί θα θεωρηθεί από την Ε.Ε σαν κρατική ενίσχυση».
 
  Στην ερώτησή μας για τις κρατικές ενισχύσεις μας είπε

«Οι κρατικές ενισχύσεις βεβαίως υφίστανται αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και ελπίζουν ότι δεν θα είναι το αρχικό ποσό των κρατικών ενισχύσεων ».
  Το ζήτημα  αυτό είναι το πιο ουσιώδες για την εταιρία , γιατί ξέρουμε ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ίσως είναι καταδικαστικές. Ας μη γίνονται εικασίες πριν τις τελικές αποφάσεις.

  Για το Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι χαιρετίζουμε την απόφαση να μειωθεί το τιμολόγιο για την ηλεκτρική ενέργεια στην εταιρία , από την άλλη όμως φαίνεται να υπάρχει ένα μεγάλο αδιέξοδο γιατί στο πρόσφατο Δ.Σ της εταιρίας η σύμβαση που ήρθε από την ΔΕΗ για ψήφιση αναφέρει  ότι  θα γίνεται εκχώρηση των χρημάτων από τους πελάτες στην ΔΕΗ απευθείας, δηλαδή τα χρήματα δεν θα μπαίνουν στην ΛΑΡΚΟ αλλά πρώτα θα εξοφλείται η ΔΕΗ και ότι περισσεύει θα παίρνει η ΛΑΡΚΟ. .

 Όπως καταλαβαίνετε με τις χαμηλές τιμές του νικελίου που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια αν ισχύσει αυτό η ΛΑΡΚΟ δεν θα μπορεί με τίποτα να καλύπτει τις υποχρεώσεις της.

   Πάνω σε αυτό ο Υπουργός τοποθετήθηκε ότι αφού καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία με την ΔΕΗ θα πρέπει και η ΛΑΡΚΟ  να είναι  σωστή στις υποχρεώσεις της.
   Ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη στην εταιρία και εμείς οι  εργαζόμενοι βάσει του business plan  που έφτιαξε η Διοίκηση της εταιρίας .

 Να θυμίσουμε ότι το business plan αναφέρει μισθολογικές περικοπές σε βάθος της τριετίας 16 εκατομμύρια ευρώ. Τελικά ισχύει το περιβόητο  business plan ή δεν ισχύει, εδώ πρέπει να τοποθετηθεί η Διοίκηση της εταιρίας γιατί σε προηγούμενες συναντήσεις μας έχει πει ότι στο συγκεκριμένο πλάνο θα υπάρξουν αλλαγές.


    Για την παλαιά ΛΑΡΚΟ:  Ο Υπουργός είπε ότι γίνονται προσπάθειες να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
    Για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ο Υπουργός τοποθετήθηκε ότι ,  η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης.  
    Ρωτήσαμε όμως ότι ,  από τη στιγμή που η εταιρία θα μπει στο υπερταμείο πώς  δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ; Θα περνάνε  πλέον οι αποκρατικοποιήσεις από την Βουλή;
    
    Ο Υπουργός απάντησε ότι ναι μεν το υπερταμείο είναι για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά θα χρειαστεί και η βούληση της κυβέρνησης.

    Για το  ζήτημα των συν/λφων στις εργολαβίες και εκεί ο Υπουργός απάντησε ότι είναι καθαρά θέμα της διοίκησης άλλωστε η διοίκηση  έδειξε τις προθέσεις της προχωρώντας σε ενσωματώσεις στις αρχές του χρόνου.

    Για μια ακόμα φορά υπάρχουν πολλές ασάφειες από τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης και φοβόμαστε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ.
    Εμείς οι εργαζόμενοι θέλουμε πιο ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα αυτά τα καίρια ζητήματα γιατί η εταιρία με την τακτική των διοικούντων με μαθηματική ακρίβεια πάει για κλείσιμο.

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
  Οι θέσεις των εργαζομένων είναι ξεκάθαρες.
Για το θέμα της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗΣ υπάρχουν αποφάσεις από τις Γ.Σ ,
Η  ΛΑΡΚΟ  ΝΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ  ΚΑΤΩ  ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΕΛΕΓΧΟ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΕΛ .

Θα είμαστε έτοιμοι σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι εις βάρος των εργαζομένων
και της εταιρίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.
  

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :

ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΠΙΤΟΥΛΗΣ      (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ   (Πρόεδ. Διοικητικών Υπαλλήλων Αθήνας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους