Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Oι απαντήσεις που πήραμε δεν μας ξάφνιασαν. Ναι μεν αλλά...

 

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ

ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95

EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924

Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ. -19- ΛΑΡΥΜΝΑ 21/02/2017
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι



Την Παρασκευή 17-02-17 το Συνδικάτο μας με τα μέλη του εργαζόμενους στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ υποδέχτηκε τον Υπουργό κ. Σταθάκη με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση.



Τα αιτήματά μας ήταν και είναι αυτά που είχε τάξει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δια του στόματος του προέδρου του και σημερινό Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.



  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟΥ.
  • ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΣΥΝΑΨΗ ΕΠ.Σ.Σ.Ε ΣΥΜΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.










Οι απεργοί συναντηθήκαμε μαζί με όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ με τον Υπουργό και του ζητήσαμε να τοποθετηθεί στα παραπάνω αιτήματα, καθώς επίσης και για την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης, την οποία έχει διορίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η οποία Διοίκηση δηλώνει ότι «δεν μίλα με απεργούς», την ίδια ώρα που γνωρίζει πολύ καλά πως τρεις από τους εργολάβους «εργοδότες» αυτών των απεργών δεν τους έχουν καταβάλει δυο και πλέον μισθούς.



Βεβαίως οι απαντήσεις που πήραμε δεν μας ξάφνιασαν.

Ναι μεν αλλά, ο κ. Υπουργός.



«Ναι μεν Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ΛΑΡΚΟ να κρατηθεί ενιαία και κάτω από το δημόσιο έλεγχο αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε οι εργαζόμενοι τον ασφυκτικό κλοιό που υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Ναι μεν η κυβέρνηση είναι κατά των περικοπών αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να βάλουμε πλάτη και οι εργαζόμενοι. Ναι μεν η κυβέρνηση είναι κατά του σκλαβοπάζαρου αλλά δεν μπορεί να παρέμβει στην Διοίκηση που διόρισε για να το καταργήσει οριστικά. Ναι μεν αυτή η κυβέρνηση είναι δημοκρατική, όμως για την μαύρη στάση που κρατά η διορισμένη Διοίκησή της απέναντι στο Συνδικάτο μας , για τους απλήρωτους εργαζόμενους, δεν απάντησε, απλά χαμογέλασε ο κ. Υπουργός».



Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 

Ναι μεν ο υπουργός και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις προσπάθησαν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια για το τι σχεδιάζουν, αλλά δεν έχουμε περιθώρια αυταπατών για την αντεργατική πολιτική που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση στα πλαίσια της Ε.Ε, για να εξυπηρετήσουν μεγάλα συμφέροντα του κλάδου, δε πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Παρόλο το ότι δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το ρόλο και αυτής της κυβέρνησης, το Συνδικάτο μας έδωσε στον υπουργό τις θέσεις των εργαζομένων για την ΛΑΡΚΟ που τεκμηριώνουν πως αυτά που λένε και εφαρμόζουν οι κατά καιρούς κυβερνήσεις είναι ο μονόδρομος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι η αντεργατική πολιτική υπέρ τον μονοπωλίων.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους οι οποίοι δεν έχουν για τους εργαζόμενους κανένα όφελος επιβάλλεται να αντιταχθούμε, να αντιδράσουμε και με ενωτικούς μαζικούς, δυναμικούς αγώνες να τους τα χαλάσουμε.



Σε αυτή την κατεύθυνση το Συνδικάτο μας ξαναέστειλε επιστολή στη Διοίκηση και την καλεί σε συνάντηση. Απαιτούμε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχουν συνάδελφοί μας – που τρεις εργολάβοι τους έχουν απλήρωτους - , απαιτούμε να μας δηλώσει επίσημα πως θα επιλυθεί το δίκαιο αίτημά μας που είναι η οριστική κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.



  • Δίνουμε μια εβδομάδα περιθώριο στη Διοίκηση να αλλάξει την αντιδραστική μαύρη τακτική της και να συναντηθεί μαζί μας με λύσεις.
  • Απαιτούμε σήμερα να λύσει την απλήρωτη εργασία.



Συνεχίζουμε τον αγώνα. Αυτός έφερε και αυτός θα φέρει τα όποια θετικά αποτελέσματα.

Την Τρίτη 28/02 θα πραγματοποιήσουμε νέα Γ.Σ που οι αποφάσεις της θα είναι ανάλογες με το τι απαντήσεις θα πάρουμε από τη Διοίκηση, αν πάρουμε.

Για το Δ.Σ



                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                     ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.   ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους