Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

«Στο πόδι» η ΛΑΡΚΟ για την απεργία – συγκέντρωση στη Λαμία στις 27/7


Στην προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ και της συγκέντρωσης στη Λαμία, με στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των σωματείων εργαζομένων στην επιχείρηση.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία: «Μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας που είχαμε όλα τα συνδικάτα η Διοίκηση μας ανακοίνωσε έξι σενάρια τα οποία αναφέρουν διαθεσιμότητες με μείωση παραγωγής και την περικοπή του πριμ παραγωγικότητας.












Η Διοίκηση εξήγησε ένα – ένα τα έξι σενάρια τα οποία μας είπε πρέπει να υλοποιηθούν η μείωση της παραγωγής με τις διαθεσιμότητες γιατί δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρία.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σε όλα όσα έχουμε γράψει στις ανακοινώσεις μας κατά καιρούς για τις επιλογές της Διοίκησης και για τον τρόπο που διοικεί την εταιρία.
Δεν αποδεχόμαστε κανένα σενάριο από τα έξι γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίμε για το κατάντημα της εταιρίας».

Yπενθυμίζεται ότι η απεργία γίνεται με αποφάσεις εργατικών κέντρων στις περιοχές ευθύνης των οποίων υπάρχουν τμήματα της ΛΑΡΚΟ, η ημερομηνία της 24ωρης απεργίας είναι η Πέμπτη 27 Ιουλίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεταισ τη Λαμία, πόλη που επέλεξαν οι εργαζόμενοι για να καλέσουν τη συγκέντρωσή τους.

Στην ίδια ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται ότι: «Το θέμα πλέον για τα παραπάνω είναι καθαρά πολιτικό. Όπως η Διοίκηση έτσι και η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της για τη ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού , θα πρέπει να δώσει λύσεις στα μεγάλα αυτά ζητήματα και να δώσει την οικονομική στήριξη που χρειάζεται η εταιρία τώρα που είναι στα δύσκολα».



Απο: ert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους