Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Εχουν στόχο να διαλύσουν το ιστορικό Σωματείο της ΛΑΡΚΟ, στήνοντας έτσι το κομματικό τους παραμάγαζο

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:      
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ                                   20-09-2017

           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
     Το τελευταίο διάστημα σαν παράταξη είπαμε να απέχουμε από θέματα ανακοινώσεων
γιατί αυτό δεν κάνει καλό στο σύνολο των εργαζομένων και θα πρέπει να υπάρχει μια συλλογικότητα και οι αποφάσεις να μην παίρνονται εν θερμώ.
  Δυστυχώς όμως οι ΥΒΡΙΣΤΕΣ και οι ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ του ΕΑΜ , δηλ. οι ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ του Σωματείου Μετάλλου , ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ , είναι ΨΕΥΤΕΣ και ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ , έχοντας στόχο να διαλύσουν το ιστορικό Σωματείο της ΛΑΡΚΟ , στήνοντας έτσι το κομματικό τους παραμάγαζο.
   Με μοναδικό τους σκοπό να βγάζουν κομματικούς αντιπροσώπους για την ΠΟΕΜ και τη ΓΣΕΕ... 







αυτός είναι ο μεγάλος νταλκάς που έχουν , χρησιμοποιούν τους συναδέλφους στη Μηχανολογική Συντήρηση τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια .
   Μιλάνε για Αγώνα . Με ποιους να κάνουμε Αγώνα , με τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ που την προηγούμενη φορά ήταν παρόντα στην Πύλη του εργοστασίου , ή με τους τραμπούκους που προπηλακίζουν τους συναδέλφους και οι ίδιοι έπαιρναν πρόωρες προκαταβολές αλλά και ότι ζητήσουν από την εταιρία. Εκεί δε σκέφτονται τους συναδέλφους της Μηχανολογικής Συντήρησης .
   Άξιο απορίας είναι πώς οι συνάδελφοι στη Μηχανολογική Συντήρηση δέχονται να έχουν ένα προεδρείο μονίμων στην εταιρία και δεν διεκδικούν οι ίδιοι που είναι και οι άμεσα θιγόμενοι ως προς τα συμφέροντά τους.
·          Ακόμα οι συνάδελφοί μας στη Μηχανολογική Συντήρηση δεν έχουν καταλάβει ότι εκπροσωπούνται από κομματικά μέλη της παράταξης του ΚΚΕ ;
·          Δεν έχουν δει οι συνάδελφοί μας τον τίτλο του Σωματείου Μετάλλου και την ΕΔΡΑ που έχει , που κατοικοεδρεύει , (ΛΑΜΙΑ) ;
Τα συμφέροντα είναι εδώ στη Λάρυμνα και όχι στη Λαμία.
   Όταν αυτοί θα αποβάλουν τον κομματικό συνδικαλισμό που κάνουν , θα υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης. Όταν αυτοί θα σταματήσουν να χωρίζουν τις πλατείες , όταν θα σταματήσουν να τραμπουκίζουν , τότε να μπούμε σε διάλογο . Επίσης , να  μη χρησιμοποιούν τα αφεντικά της Τεχνοστύλ ότι αν δεν πάρουν τα χρήματά τους , θα βάλουν το Σωματείο Μετάλλου να κάνει απεργία.
   Τα συμπεράσματα δικά σας.  Κατά τ΄ άλλα είμαστε εμείς εργοδοτικοί και αυτοί είναι υπεράνω. Ας καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι ότι το μόνο που ζητάνε είναι η ΔΙΑΣΠΑΣΗ . Υπάρχουν συνάδελφοι που ακόμα και σήμερα τους ενοχλούν για να διαγραφούν από το Σωματείο . (Τα παράσημα περιμένουν στον Περισσό). Γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος είναι αντίθετος από αυτούς οι συγκεκριμένοι έχουν τη λύση της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.
   Η παράταξή μας θα είναι πάντα συναινετική ως προς το διάλογο και τη λύση των προβλημάτων . Είμαστε οι μόνοι που όλα τα χρόνια έχουμε πετύχει τη διασφάλιση των κεκτημένων αλλά και του μεροκάματου πάντα με το διάλογο. Το Συνδικάτο Μετάλλου με όλα τα ψέματα και τις κορώνες που γράφει και λέει δεν μπορεί ούτε σύμβαση να υπογράψει , ούτε να διεκδικήσει . Μόνο το Επιχειρησιακό Σωματείο μπορεί έχοντας την εργατική νομιμοποίηση από την ίδρυσή του , γι΄ αυτό και οι συνάδελφοι θέλουν τη διάλυσή του , να πέσει στα χέρια τους και να πάθουμε ότι έπαθαν άλλοι συνάδελφοι στην περιοχή , που έκλεισαν οι εταιρίες και έμειναν άνεργοι .
      Σε Συνελεύσεις που έκανε το Σωματείο Μετάλλου και συμμετείχαμε , η θέση του προεδρείου τους ήταν να μην κάθεται κανένας από τους συναδέλφους υπερωρίες .
   Ας ρωτήσουν να μάθουν πόσες ώρες υπερωρίες έχει η ηγεσία του Συνδικάτου Μετάλλου  και τότε να κρίνουν ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα. 
 
      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
 
   Διανύουμε δύσκολες στιγμές , τίποτα δεν έχει αλλάξει , βαλόμαστε από παντού , η πολιτική ηγεσία σφυρίζει αδιάφορα , βάζοντάς μας στο υπερταμείο έχοντας στόχο την ιδιωτικοποίηση .
   Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να είμαστε μια γροθιά. Θέση της παράταξής μας στο Συντονιστικό ήταν η πορεία της εταιρίας  -  να σταματήσει η εργολαβοποίηση – να μην απαξιώνονται τα μεταλλεία  αλλά αντίθετα  είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν γιατί  έχουν να δώσουν πολλά αρκεί να γίνει σωστή εκμετάλλευση και αφού σταθεροποιηθούν οι τιμές να διεκδικήσουμε μια σύμβαση που θα κλείνει τις αδικίες ετών. Ποτέ μας δεν θα γίνουμε επαναστάτες χωρίς αιτία . Ποτέ , όποια κυβέρνηση και αν είναι , δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θα κοιτάμε πάντα το μέλλον των οικογενειών μας και των παιδιών μας και η εταιρία να έχει αύριο πατώντας σε στέρεες βάσεις – έτσι διεκδικείς σίγουρα – δεν χάνεις , κερδίζεις , γιατί αν δεν υπάρχει εταιρία , δεν υπάρχουν και διαπραγματεύσεις .
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί την εταιρία στο ξεπούλημα και μέχρι τώρα καμιά δέσμευση δεν μας πείθει . Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την εταιρία. Ξέχασαν τις αριστερές τους ιδέες και υλοποιούν τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις των εταίρων.
   Ο Τσίπρας είναι ο πιο πειθαρχημένος Πρωθυπουργός της Ευρώπης . Οι εξελίξεις θα έρθουν σύντομα . Μην ακούτε αυτούς που τάζουν . Αυτή την εποχή αυτοί θέλουν διάσπαση μόνο , ώστε οι επενδυτές και το σχέδιο της κυβέρνησης να υλοποιηθεί σύμφωνα με τους στόχους , δηλ. το ξεπούλημα.
   Δεν επιτρέψαμε  και δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν κεκτημένα μας. ΜΑΠ – ΓΑΛΑΤΑ και το κυριότερο , το Συμβόλαιο της Generally , δεν θα επιτρέψουμε  καμιά εργολαβοποίηση . Να γίνουν όλοι μόνιμοι.
   Θα παλέψουμε όταν οι τιμές είναι σε επίπεδα τέτοια που θα μπορούμε να διεκδικήσουμε και όχι να χάσουμε.
   Όπως όλα τα χρόνια , πορευθήκαμε με γνώμονα το διάλογο και την ευθύνη σε όλους τους εργαζόμενους . Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και σήμερα.

Υ.Γ.:

Επειδή πρέπει να απαντήσουμε στο δημοσίευμα του capital.gr και του κυρίου Καψή  του απαντάμε ως εξής , να μας πει  πώς ο κύριος Καψής  σπούδασε , πόσο αμειβόταν στα κανάλια που δούλεψε και ποιους ιδεολογικούς σκοπούς εξυπηρετούσε τόσα χρόνια .
   Όπως του κάνουμε κάλεσμα να έρθει στην εταιρία να την δει να ξέρει πού είναι και μετά να κρίνει.
   Δημοσιεύματα στοχοποιημένα δεν τα αποδεχόμαστε  , όπως δεν αποδεχόμαστε τα βαθειά λαρύγγια δηλ. τους ρουφιάνους που έχει η εταιρία και εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα ιδιωτών. 
 
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Κανένας συνάδελφος , καμιά συναδέλφισσα που έχει πάρει προαγωγή , αναβάθμιση , ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το καθηκοντολόγιο που λέει η εταιρία. Να δοθούν τα χρήματα των προαγωγών και μετά να υπογράψουμε.

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους