Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να βγάλουν συμπεράσματα από την ξεπουλημένη στάση της ΔΑΚΕ, του ΕΑΚ και της ΠΑΣΚΕ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   
ΕΑΜ Λάρυμνα 19/09/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

« Πάντα πάμε συναινετικά απέναντι στη ΛΑΡΚΟ. Μπορεί ο τιμές του Ni να ανέβηκαν, όμως πρέπει να περιμένουμε η ΛΑΡΚΟ να στεριώσει και μετά να διεκδικήσουμε, ποτέ δεν θα την βάλουμε σε κίνδυνο. Τι θα κερδίσουμε με τους Αγώνες. Η κυβέρνηση και η Διοίκηση κερδίζουν χρόνο για τη ΛΑΡΚΟ και αυτό βολεύει τους εργαζόμενους γιατί δεν μας έχουν κόψει. Το Συνδικάτο Μετάλλου είναι κομματικό... 







διασπαστικό και εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις που γίνονται στο βωμό του κομματισμού , γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματικά κομματικά στελέχη, εμείς έχουμε αποβάλλει τον κομματισμό από πάνω μας » .

Τα παραπάνω είναι λίγα, από τα πολλά λόγια, που είχαν οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, του ΕΑΚ και της ΠΑΣΚΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου που έγινε την 07-09-17, καθώς και στην κοινή συνεδρίαση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στις 14/9 (συντονιστικό). Μια συνεδρίαση που αναλώθηκαν, κύρια με την απεργία που έγινε από το Συνδικάτο Μετάλλου, ενώ τα κύρια θέματα ήταν το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο και ο ορισμός ημερομηνίας για Γ.Σ.

Όλοι τους, διαμαρτυρόμενοι πως τους λέμε Συμβιβασμένους, Κυβερνητικούς, Εργοδοτικούς και αποκαλώντας κομματικό όποιον θέλει να διεκδικήσει το δίκιο, απέρριψαν την τοποθέτηση – πρόταση που έκανε το ΕΑΜ η οποία ήταν η εξής:

Να πραγματοποιήσουμε Γ.Σ. με θέμα «απόφαση κινητοποιήσεων απέναντι στη ΛΑΡΚΟ» και με περιεχόμενο αιτημάτων, την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν με ευθύνη της Διοίκησης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκδικητικά, γιατί διαμαρτυρήθηκαν στη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Την υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε που θα καταργεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών , θα δίνει τους βασικούς μισθούς και τις τριετίες σε όλους τους εργαζόμενους , θα δίνει τα χρήματα στις αναβαθμίσεις , θα παίρνει ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , προπαντός μέσα από νέες προσλήψεις για την αριθμητική επάρκεια των εργαζομένων που χρειάζονται για την κάλυψη συνολικά των εργασιών στην ΛΑΡΚΟ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η επιχειρηματολογία της Διοίκησης και του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι πως μπορεί να ανέβηκαν οι τιμές , όμως η ΛΑΡΚΟ μπαίνει ξανά μέσα και πρέπει να περιμένουμε να στεριώσει όπως λένε.

Επιβεβαιώνεται η θέση μας πως οι εργάτες πρέπει να είναι μακριά από τη λογική διαχείρισης , διότι αυτοί που κυβερνούν και τα τσιράκια τους στην παρουσιάζουν πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν ακούραστα, να παράγουν με ασφάλεια και να αμείβονται με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα με την κρίση που μπορεί να αντιμετωπίζει ο εργοδότης.

Το ΕΑΜ στήριξε με συνέπεια την απεργία που έγινε στις 29/8 από το Συνδικάτο Μετάλλου, η οποία ήταν μια απεργία σε μια τέτοια κατεύθυνση και αφορούσε όλους τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ.

Στήριξε και θα στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες που μένουν απλήρωτοι και δεν θα σφυρίξει ποτέ αδιάφορα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, γιατί οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες παντού και πάντα είναι παρόν στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου.

Από αυτήν την άποψη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να βγάλουν συμπεράσματα από την ξεπουλημένη στάση της ΔΑΚΕ, του ΕΑΚ και της ΠΑΣΚΕ.

Καλούμε όσους εργαζόμενους καλούνται από την Διεύθυνση να υπογράψουν καθηκοντολόγιο, να μην υπογράψουν αν δεν δοθούν πρώτα τα χρήματα στις αναβαθμίσεις.

Σας καλούμε όλους να έρθετε στη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μηνός και να απαιτήσουμε , να αποφασίσουμε να βγούμε στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μια καλύτερη ζωή.

Είναι κατανοητό από όλους θεωρούμε πως δεν μπορούμε να περιμένουμε να πάνε μπροστά σε μια τέτοια κατεύθυνση οι Συμβιβασμένοι, Κυβερνητικοί και Εργοδοτικοί Συνδικαλιστές. Το ζήτημα είναι να το επιβάλουν οι εργαζόμενοι με την συμμετοχή μας στη Γ.Σ.

Τέλος, δηλώνουμε πως αν η Γ.Σ προκηρυχτεί για τις 28/9, οι συνδικαλιστές του ΕΑΜ θα απουσιάζουν γιατί είναι καλεσμένοι στην Επιθεώρηση εργασίας για τις απολύσεις των συναδέλφων. Καλούμε την πλειοψηφία του Σωματείου να ορίσει άλλη ημερομηνία ΓΣ για να είμαστε παρόν όλοι.


EAM







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους