Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2017


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και 
δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -  486 – Λάρυμνα: 07-12-2017
                                                                                                      
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2017
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να πραγματοποιηθεί η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 14-12-2017  όπως αυτή έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ.







   Η Απεργία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14-12-2017 ώρα 06:00 και θα λήξει την Παρασκευή 15-12-2017 ώρα 06:00.

    Η κυβέρνηση, προσφέροντας ακόμη ένα δώρο στους εργοδότες και ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, έφερε νύχτα στη βουλή τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, στη βάση των εργαζομένων, τα συμφέροντα των οποίων ομνύεται ότι υπηρετεί.

Μπορεί να απέσυρε την επίμαχη τροπολογία και να μετέθεσε την κατάθεσή της για λίγο αργότερα, ο σκοπός της όμως είναι ηλίου φαεινότερος και ο στόχος της ξεκάθαρος. Να υπηρετήσει τη σκληρή και άκρως παραβατική εργοδοσία, επιδεικνύοντας συνέπεια στις δεσμεύσεις της στο 3ο μνημόνιο και αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών της σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Όταν για χρόνια υπόσχεται ότι θα επαναφέρει τη συλλογική προστασία των εργαζομένων, επιχειρεί να αποδυναμώσει το βασικό μέσο συλλογικής δράσης, αυτό της απεργίας, σε μια αγορά εργασίας που είναι ήδη ζούγκλα.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό δώρο προς τους εργοδότες, αφού προσφάτως προχώρησε στην έμμεση αναγνώριση της απαγορευμένης από το σύνταγμα ανταπεργίας τους, ανοίγοντάς τους το δικαστικό δρόμο άσκησης πιέσεων στους εργαζόμενους να μην απεργήσουν.

Οι εργαζόμενοι θυμίζουν στην Κυβέρνηση και στους δημοκράτες εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο ότι το Ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα απεργίας και  τους καλεί να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση,  όποτε και αν εισαχθεί από την Κυβέρνηση, για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.


Οι εργαζόμενοι θα δώσουν για ακόμη μία φορά την απάντησή τους, με τη μαζική συμμετοχή στην Γενική Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017. Κανένας εργαζόμενος μόνος του ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, των εργοδοτών και των τεχνοκρατών που θέλουν τη φωνή μας να σιγήσει. Αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα και δεν θα γίνει ποτέ!
                                                 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ      
  
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         Α.ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                    ΑΓΓ. ΓΚΙΩΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους