Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα είναι μπροστά και δίπλα στο λαό της Λάρυμνας...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΕΝΑΡΗΣ 2018

                Ο Περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης και η επιτροπή περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έκαναν έναν πρωτοχρονιάτικο μποναμά στο λαό της Λάρυμνας.
Συγκεκριμένα η επιτροπή περιβάλλοντος που συνεδρίασε στις 29/ 12/ 2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΜΠΕ) για εγκατάσταση ιχθυογεννητικού σταθμού από την εταιρεία MARE MAGNUM σε δημόσια δασική έκταση 36 στρεμμάτων στη θέση «Ακρωτήρι Σταυρός» Λάρυμνας.

Οι λόγοι που επικαλέσθηκαν είναι ότι: «η Λάρυμνα είναι βιομηχανικός χώρος και επιτρέπεται η εγκατάσταση τέτοιων μονάδων... 






το κράτος δεν έχει χαρακτηρίσει επίσημα καμία παραλία λουομένων στη περιοχή, η πλαζ που έχει διαμορφωθεί από την ΛΑΡΚΟ και χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους είναι παράνομη, η κοντινότερη παραλία των ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ απέχει 12 χιλιόμετρα και δεν επηρεάζεται, δεν δημιουργείται όχληση στους κατοίκους της Λάρυμνας, εντός καταφυγίου άγριας ζωής επιτρέπεται η εγκατάσταση ιχθυογεννητικών σταθμών, η ΜΠΕ έχει υποβληθεί νομότυπα, το ποσό της επένδυσης είναι μεγάλο,  ανέρχεται στα 7 εκατ. Ευρώ και δεν μπορούμε  να το αγνοήσουμε».

Με την απόφαση αυτή, στην οποία αντιτάχθηκε η εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και ένας ακόμα περιφερειακός σύμβουλος, έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια την αρνητική γνωμοδότηση της κοινότητας Λάρυμνας, του Δήμου Λοκρών και την καθολική άρνηση των κατοίκων της Λάρυμνας, η οποία εκφράστηκε με ενυπόγραφο υπόμνημά τους που εστάλη προς κάθε αρμόδια υπηρεσία, Περιφέρεια, Κυβέρνηση και σκόπιμα το αγνοούν.
Γιατί το έκαναν αυτό; Είναι φανερό. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Είναι μεγάλο το φαγοπότι.
Είναι αδίστακτοι, δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν, δεν υπολογίζουν τις αντιδράσεις του λαού, αρκεί να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματιών.

Σε αυτούς στηρίζονται και αυτούς στηρίζουν. Η δημοκρατία τους φτάνει μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα ιερά, τα όσια και τα παραφουσκωμένα πουγκιά της πλουτοκρατίας.

Δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν, αρκεί να προωθηθούν οι στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, της ΕΕ, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ  και των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Μας κοροϊδεύουν. Κοροϊδεύουν το λαό της Λάρυμνας αφού στα λόγια αναγνωρίζουν το δίκιο του, δέχονται ότι υπάρχει παραγωγικός κορεσμός και μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά στην πράξη φορτώνουν και άλλες μονάδες την περιοχή Λάρυμνας. Δεν ασκούν ελέγχους για την ασύδοτη δράση των υπαρχόντων, αδιαφορούν για τις όποιες αρνητικές συνέπειες, για το αναφαίρετο δικαίωμα αναψυχής του λαού. Το δικαίωμα να απολαμβάνει το θαλάσσιο και δασικό πλούτο του χώρου του. Να τον αξιοποιεί προς όφελος του.

Εγκληματούν. Παραδίδουν στους επιχειρηματικούς ομίλους δημόσιες δασικές εκτάσεις που είναι κεφάλαιο, λαϊκή περιουσία, λες και είναι τσιφλίκι τους.

Όλα αυτά πρέπει να τα καταδικάσει ο λαός στη συνείδηση του. Να καταδικάσει τις πολιτικές και πρακτικές της συγκυβέρνησης και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να τους γυρίσει την πλάτη. Να καταλάβει ότι ο δρόμος ανάπτυξης που ευαγγελίζονται είναι το παλιό, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ο οποίος χρόνια τώρα του φορτώνει βάσανα και αν θέλει να απαλλαγεί από αυτά θα πρέπει να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Καινούργιο δρόμο. Τον δρόμο που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων.
Ο καθένας έχει χρέος, απέναντι στον εαυτό του, την οικογένεια του, να παλέψει και να   μην επιτρέψει να περάσουν αυτές οι επιλογές, αυτή η απόφαση.

Το δίκιο είναι του λαού. Αν θέλει, αν ξεσηκωθούν όλοι σαν ένας άνθρωπος. Έχουν την δύναμη, είναι οι πολλοί, μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση  της περιφέρειας και της κυβέρνησης. Μπορούν όλους αυτούς που το παίζουν λιοντάρια να τους κάνει τρέξουν σαν λαγοί, να βάλουν την ουρά στα σκέλια, να μαζευτούν.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα είναι μπροστά και δίπλα στο λαό της Λάρυμνας. Θα δώσει με όλες τις δυνάμεις της την μάχη ώστε να επικρατήσει το δίκιο του .

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τον λαό να παλέψει με οργάνωση λαϊκών  συνελεύσεων, συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και άλλων μορφών πάλης.
Η κοινότητα Λάρυμνας, ο Δήμος Λοκρών που με τις αποφάσεις τους έχουν ταχθεί αρνητικά στην εγκατάσταση τέτοιας μονάδας πρέπει πιο ενεργά να μεθοδεύσουν κινήσεις ώστε η απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος, της περιφέρειας, της κυβέρνησης να μην εφαρμοσθεί.  











1 σχόλιο:

  1. κάτοικος Λάρυμνας, λουόμενος Λουκισίων15 Ιανουαρίου 2018 στις 1:19 μ.μ.

    Ευχαριστούμε πολύ Κε Μπακογιάννη.....το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους "ιθαγενείς" δεν κρύβεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους