Περιγραφή
Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρός. Τσακωνόμουν
με την αδερφή μου ποια θα πάρει τη κατσαρόλα να τη "καθαρίσει" από τη
κρέμα. Τώρα δε το σερβίρω σε πιάτο προτιμώ το πυρέξ αφού ένα κομμάτι δε
φθάνει...
Διαβάστε περισότερο:
Συστατικά
- 1 κορν φλαουερ 200 γρ
- 2 πακέτα πτιμπερ
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
- 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
- 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
- ½ βιταμ
- 3 κουταλιές κακάο
- 2 κούπες ζάχαρη
- κονιάκ
Οδηγίες
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το
γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους
κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει
πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
10. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση είναι για ένα μέτριο παραλληλόγραμο πυρέξ. Εγώ όταν το φτιάχνω κάνω τη διπλάσια σε μεγάλο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου