Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ γλυκό του ψυγείου. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ !!!!!!!

Περιγραφή

Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρός. Τσακωνόμουν με την αδερφή μου ποια θα πάρει τη κατσαρόλα να τη "καθαρίσει" από τη κρέμα. Τώρα δε το σερβίρω σε πιάτο προτιμώ το πυρέξ αφού ένα κομμάτι δε φθάνει...

Διαβάστε περισότερο: 


Συστατικά

  • 1 κορν φλαουερ 200 γρ
  • 2 πακέτα πτιμπερ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  • ½ βιταμ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • κονιάκ

Οδηγίες

recipe image
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
recipe image
2. Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.
recipe image
3. Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.
recipe image
4. Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.
recipe image
5. Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).
recipe image
6. Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.
recipe image
7. Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.
recipe image
8. Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.
recipe image
9. Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.
recipe image
10. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση είναι για ένα μέτριο παραλληλόγραμο πυρέξ. Εγώ όταν το φτιάχνω κάνω τη διπλάσια σε μεγάλο ταψί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους