Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παραλύουν τα πάντα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ


Παραλύουν τα πάντα σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στην εργασιακή εφεδρεία. 


Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να κατεβάσουν ρολά, με αποτέλεσμα...

να μην λειτουργεί τίποτα.



Από την κινητοποίηση αυτή, σοβαρά προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα λιμάνια, καθώς οι εργαζόμενοι τόσο στα εμπορικά λιμάνια, όσο και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.



Όσοι πετάξουν με αεροπλάνο τώρα, θα έρθουν αντιμέτωποι με ματαιώσεις αλλά και τροποποιήσεις πτήσεων, καθώς απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.



Την ίδια στιγμή, με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν  τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.



Προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις, αφού  δεν θα κινηθούν τα τρένα αλλά και ο Προαστιακός. Το ΜΕΤΡΟ λοιπόν θα κινηθεί κανονικά ενώ τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλευ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.



Την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην εκπαίδευση "με τα χιλιάδες κενά και τις ελλείψεις βιβλίων".



Λουκέτο βάζουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.



Στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αντιτίθενται και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που ήδη από σήμερα έχουν καταλάβει όλα τα δημοτικά γκαράζ και τους ΧΥΤΑ. Ρολά κατεβάζουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ, και οι ΔΕΚΟ.



Την συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν και οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία πλήττουν το σύνολο των πολιτών, ενώ σε 24ωρη αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).



Συλλαλητήριο στις 11 θα πραγματοποιήσουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ στις 11 το πρωί,  ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα κάνει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλ. Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους