Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Απαιτούν την κατάργηση κάθε θεσμικής προστασίας των εργαζομένων


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος   "Αιτία πολέμου" αποτελεί για το συνδικαλιστικό κίνημα το αίτημα που έθεσε η τρόικα για κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης. Από την πλευρά της ΓΣΕΕ τονιζόταν χθες βράδυ πως "μιλάμε για το έσχατο σημείο θράσους", ενώ συνδικαλιστικά στελέχη χρησιμοποιούσαν τη φράση "μολών λαβέ".

Μιλώντας στο "Εθνος", ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τονίζει πως "οι σταυροφόροι του νεοφιλελευθερισμού απαιτούν την κατάργηση κάθε θεσμικής προστασίας των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα όχι μόνο δεν το αποδέχονται, αλλά θα βρεθούν μαχητικά απέναντι. Η κυβέρνηση άραγε τι θα κάνει; Για ακόμα μία φορά ευπειθής θα υποκλιθεί στην τρόικα ή θα προστατεύσει τα όσια και τα ιερά του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του κοινωνικού κεκτημένου;"...

Κυνισμός
 

"Η τρόικα επέστρεψε στη χώρα μας σαν ταύρος εν υαλοπωλείω",
σημειώνει από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Συνεχίζει τονίζοντας "με απίστευτο κυνισμό απαιτεί από τους Ελληνες εργαζομένους να παραδώσουν ό,τι με πολυετείς αγώνες έχουν κατακτήσει. Απαιτεί την ισοπέδωση των μισθών".
Καταλήγει υπογραμμίζοντας: "η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει. Σε περίπτωση που αποδεχτεί αυτές τις προτάσεις και ζητήσει από το συνδικαλιστικό κίνημα να δεχτεί μείωση μισθών, θα εισπράξει την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Η απάντηση η δική μας είναι? όχι άλλο κάρβουνο".
Γ. Κωνσταντινόπουλος: «Η τρόικα επέστρεψε στη χώρα μας σαν ταύρος εν υαλοπωλείω»Γ. Κωνσταντινόπουλος: «Η τρόικα επέστρεψε στη χώρα μας σαν ταύρος εν υαλοπωλείω»
   "Με διαδοχικά μέτρα υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις, έσπασαν τον κατώτερο μισθό και τώρα όχι μόνο θέλουν να δημιουργήσουν ζώνες χαμηλού κόστους αλλά και να ορίσουν τους μισθούς στα 500 ευρώ. Ο στόχος είναι διπλός: να διευκολυνθεί η κερδοφορία των νέων επενδυτών και να απαξιωθούν τα συνδικάτα", σημειώνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γαβρίλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους